Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

většina dílek je bezchybná, pár epizod mi úplně stoprocentně nesedlo, ale i přesto jde o impozantní sérii příběhů volně navazující na myšlenku filmu (filmů)... jako celek: super! 80% (jednotlivé epizody: LAST FLIGHT OF OSIRIS 100%, SECOND RENAISSANCE I &II oboje 100%, PROGRAM 70%, DETECTIVE STORY 90%, BEYOND 70%, MATRICULATED 60%, WORLD RECORD 50%, KID´S STORY 90%) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Po zaokrouhlení je toto průměrná známka ze všech epizod Animatrixu. Bezkonkurenčně nejlepší je Poslední let Osirise... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Už len za SECOND RENAISSANCE I&II a DETECTIVE STORY si Animatrix zaslúži štyri hviezdy. Snímok nehodnotím po jednotlivých poviedkach, ale ako celok. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Několik známých animátorských studií vytvořilo ve spolupráci s bratry Wachowskými 9 animovaných příběhů odehrávajících se ve světě Matrixu. Některé vysvětlují příběh před prvním filmem (The Second Renaissance - Part I a II), jiné uvozují děj dalších filmů (Final Flight of the Osiris, Kid's Story),a některé ukazují příběhy obyčejných lidí v Matrixu (World Record, Beyond, Detective Story) a osvobozených lidí snažících se matrix zničit (Program, Matriculated). Tato volná série svou kvalitou jednoznačně překonává všechna hraná pokračování původního filmu a zároveň funguje jako jakási "encyklopedie" stylů animace, protože každý díl je tvořen jiným studiem a tedy i naprosto odlišným způsobem (je tu například noirová detektivka, klasické anime nebo CGI které se svým technickým zpracováním blíží fotorealismu) ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny příběhy a musím říct, že zdarma na web dávají snad ty nejhorší. Za nejlepší považuji KID'S STORY, příběh chlapce, který věří natolik, že je schopný nemožného, následovaný WORLD RECORD o muži takového charakteru, že si dokáže uvědomit bez cizí pomoci Matrix a BEYOND o jednom začarovaném době, kde je všechno možné - dům je totiž chybou v Matrixu. Ani ostatní příběhy nejsou o moc horší a nelze v celé sbírce animovaných povídek narazit na jedinou vyloženě špatnou. Bravo! ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celkovo The Animatrix hodnotím na 75%. Vizuálne je to skvelá podívaná, ktorá má dobré i zlé časti. Len je škoda, že celý film nebol počítačový ako prvá poviedka. Final Flight of the Osiris - 100% The Second Renaissance Part I - 90% The Second Renaissance Part II - 80% Program - 90% A Detective Story - 80% Beyond - 60% Matriculated - 40% World Record - 70% The Kid's Story - 90% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal po grafické stránce úchvatně, ale pak se animace zvrtly do průměru a následně jsem pochopil, že anime mi nic neříká. # Dokoukáno do poloviny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých fanúšikov možno iba ďalšie dojenie už dávno vydojenej kravy. Nápad je to ale zaujímavý a je sympatické, že sa nedočkal kinopremiéry a bol múdro distribuovaný iba na dvd. Skôr ako podrobne vysvetlujúci mi Animatrix prišiel viac doplňujúci svet Matrixu. Musím po rokoch pozrieť ešte raz a napísať viac aj k jednotlivým epizódam. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o kompletní soubor všech krátkometrážních Matrixů. Mé dojmy jsou asi takové... Celý Matrix by byl slušný, nebýt toho pošahaného virtuálního megakreténského hraní si na nejlepší samurajské bojovníky. Létaní, skákání, hopsání.... To mě třeba ukamenujte, prostě tohle může nadchnout jen haranta. Je to pěkně trapný. Obzvlášť pak v posledním letu Osirie. Jinak to není nejhorší. Oproti hlavnímu filmu je to lepší. Nebýt dílů renesance 1 a 2 a i Dětského snu, dal bych za 2 hvězdy. Jinak dám o stupeň lépe. Ale opravdu jinak mě Matrix nerajcuje. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Než jsem to viděl, bral jsem to jako "pouhou" nadstavbu Matrixu. Tyhle příběhy si ale žijí vlastním životem, a to je dobře. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy dobré(druhá renesance), některé vynikající(Dětský příběh) a některé slabší(program), a některé naprosto blbé(příjmací zkouška) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hraný Matrix, tak i ten kreslený je docela těžce pochopitelný. Tedy alespoň některé jeho příběhy. Každý z nich je jiný a to nejen svým dějovým obsahem, ale i vizuální stránkou. A i zde platí, že jedna se vám bude líbit více, druhá méně. Jediné, co zůstává nezměněno je hudba, která od předlohy nijak nevybočuje... Takže, když to tak všechno sečtu, klady i zápory, vychází mi čistý průměr... Zajímavosti: Na konci už byli bratři Wachovští pod vlivem drog, jinak si tu "šílenost" nedovedu vysvětlit ... :-) 55% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přestože první Matrix považuji za výborný film, který mě svého času nadchl, jeho kouzlo bohužel vyprchalo s druhým dílem a už se ho nepodařilo resuscitovat. Ani této povídkové sbírce, ve které jsem ocenil několik nápadů, občas animaci, ale jinak mě to nechalo víceméně chladným. Nenašel jsem v ní totiž nic, co bych mohl označit za přidanou hodnotu k původní filmové trilogii. Jen další a další variace známého, většinou na úrovni fanfiction. Vyjímkou jsou snad jen povídky Za hranicí, Druhé znovuzrození a Matrikulován, které měly své kouzlo, nápad, silné emoce a působivou atmosféru. Ovšem ani ty nejsou tak silné, abych měl potřebu si je někdy zopakovat. ()

Reklama

Reklama