Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak, a najlepší Matrix je tu. Priehrštie jednoduchých príbehov, ktoré dáva viac odpovedí (ale aj otázok) ako pôvodný film. Niektoré sú určené len absolútne prekrveným mozgom, lebo pochopiť všetky tie keci a svetoch okolo (a v) nás je dosť ťažká úloha. Rozhodne som nepochopil všetko čo mi Animatrix ponúkal, ale je tam pár častí, pri ktorých som sa triasol nadšením. Skrátka je to niečo, kde si vybere každý... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Drobné dílky puzzle, které doplňují celkovou skládačku. Netvoří zas tak nový obraz, ale doplňuje to, co víme z filmů. Působivé povídky ze světa matrixu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedené doplňení (nebo možná spíše vyplnění) matrixovské trilogie. Pro fanoušky Matrixu povinnost. Pro ostatní slušná zábava. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé povídky, které dokreslují svět Matrix. Jasně nejlepší je hnedka první - poslední let Osirise. 80 %. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na "Matrix universum". Co se týče vizuálu, není co vytknout (i když první filmeček je dnes už samozřejmě dalece překonaný a i ve videosekvencích u her máme lepší grafiku, ale na léta páně 2003 to musela být virtuální slast :). Naštěstí (na rozdíl třeba od takové Final Fantasy) i příběhově je to na vysoké úrovni (i když úroveň filmů je samozřejmě kolísavá). Dějově mě nejvíce zaujal Poslední let Osirise a Dětský příběh, co se vizuální stránky týče, tam jsou mými favority (opět) Poslední let Osirise a Detektivní příběh (miluju Noir). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vyborny napad, zadat filmarum (animatorum) z celeho sveta ukol - vytvorte kratky filmecek z prostredi Matrixu, mi to potom spojime do jednoho velkeho bijaku. Nedokazu uverit, jak vubec nekdo muze vytvorit tak dokonale animace a pribehy. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ač jsem některým povídkám z Animatrixu dal menší hodnocení, tak z celkového pohledu pod 5 nepůjdu. Svou kvalitou se blíží a leckdy i předchází klasický Matrix a je zde perfektně vyřešen problém řazení snímků. Jdou za sebou přesně tak jak mají. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak dlouho jsem si bláhově myslel, že v Osiridově letu hrají skuteční herci! Důvod - měl jsem staženou zrnitou verzi z TV na VHSce a pouštěl si ji na mé staré nekvalitní bedně. A mojí tehdy věčně ožralé mysli ono Anima- jaksi nedocvaklo. Že jde o animák jsem zjistil až po letech, v době internetové (která u mně začala mnohem později než všude okolo), po stažení kvalitní verze. Díky tedy Matrixu za internet! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádherná a pestrá zbierka poviedok, podobne ako obidva diely komiksových zošitov, kde je ten druhý dokonca príťažlivejší, než prvý. Geniálne vymyslená mytológia Matrixu skrátka ponúka nepreberné možnosti. Dúfam, že sa časom dočkáme aj Animatrixu 2, ale len vtedy, keď si to vynútia už pripravené námety, nie aby to bolo na objednávku! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustil? Zatímco trilogii Matrix mám rád a považuju jí za skvělou akční sci-fi, tak Animatrix mě vůbec nebavil. Koukal jsem na něj nadvakrát, protože sto minut v kuse jsem skutečně nevydržel. Hlavně druhou polovinu projekce oddělovalo i několik dní, což už samo o sobě vypovídá, že se mi do toho moc nechtělo. To, že každý příběh má svou vlastní animaci, mě osobně přijde dost iritující. Hned jsem si vzpomněl na Dead Space: Aftermath (2011), kde mi to taky vadilo. Oceňuju zajímavý úvod a potom ještě jeden z příběhů, který decentně doplňuje něco malinko do původní trilogie. Zbytek mě skutečně nebavil. Zlatý Tales of the Black Freighter z roku 2009. Já věděl, proč jsem na to nekoukal už před lety. (28 %) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Povídkovsky" nevyrovnané, nicméně natolik pestré, často velmi chytré a inspirující, že z toho má člověk na konci stejně velmi uspokojivý pocit. 85 % ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Serie deviti japanimovanych povidek ze sveta matrixu, ze kterych vycniva predevsim Druha renesance a Nezname uzemi (ta dle meho nazoru trochu vykrada Tarkovskeho Stalkera, ale je neodolatelna), ty ostatni jsou vice ci mene zapomenutelne. Pro milovniky matrixu povinnost, pro ostatni zajimava exkurze. 7/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jediný důstojný nástupce původního Matrixu. Je vidět, že východní tvůrci dokáží spolu se skvělou animací vymyslet i geniální příběhy. Myslím si, že film dílo se může stát modlou jak pro fanoušky Matrixu, tak pro zastánce anime. Prostě bezchybné dílo... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Last flight Osiris (***) , second Reanissance (obě za 5*) , Kid story (***) , Program (*****) , world Record (*****) , Beyond (*****) , Detective story(*****) , Matriculated(**). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Japonské animé sa v súčastnosti pýši neuveriteľným zástupom fanúšikov - nielen v Európe, ale aj v Amerike. Vlastne keď si to tak vezmem stal sa s toho taký celosvetový fanklub. Animatrix spojil jedných z najoriginalnejších tvorcov súčasného animé - hlavne mladšiu generáciu a ponúkol im zanechať svoj zárez v mytológií Matrixu. Výsledok? Vizuálna pastva pre oči a myšlienková pastva pre rozum. Konzistentnosť všetkých dielov a ich komplexnosť je to - čo tvorí s tohto diela kaleidoskop dobrodružstiev , nálad a emócií, ktoré uchvacujú a v značnej miere nám pomáhajú si všetko čo vidíme a o čom rozmýšľame, užívať. Keď som hodnotil samostatné diely, boli medzi nimi také, ktoré ma úplne ohromili, alebo také, ktorým podľa môjho názoru niečo chýbalo. Bola to ale veľmi malá vec, či už som ju bol schopný pomenovať, alebo nie. Aj napriek tomu si ale všetky časti držali svoj štandard, ktorý bol v tomto prípade nadštandartný. Ako celok to musím posudzovať, ako jednu veľkú poctu filmovému fenoménu, a ako ukážku autorského novátorstva a rukopisu, ktorým sa režiséri vystatujú a vďaka čomu dali vzniknúť tomuto neprekonateľnému- vo svojom žánrovom zameraní, zatiaľ neprekonateľnému - filmovému počinu. Som nad mieru spokojný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekolko animovanych kratasov, ktore ukazuju to, co sme sa dozvedeli z filmov behom par viet. Cize informacny prinos je prakticky nulovy. Pribehy zaujmu len svojim rôznorodym spracovanim. Mna prilis anime nebavi, takze ani z tohto hladiska som sa prilis nebavil. Pre mna to je zbytocny bonus, ktory sa raz da vidiet, ked ste fanusikom Matrixu, ale zaroven to nie je vôbec potrebne. 5/10. ()

Reklama

Reklama