Reklama

Reklama

Môj dedo spadol z Marsu

  • Česko Můj dědeček mimozemšťan (festivalový název) (více)
Trailer 1
Chorvatsko / Lucembursko / Norsko / Česko / Slovensko / Slovinsko / Bosna a Hercegovina, 2019, 79 min

Obsahy(1)

Una je malá holka a její život se v jednom okamžiku naprosto převrátí vzhůru nohama. Jejího milovaného dědečka totiž unesou mimozemšťané a maminka se z toho zhroutí a skončí v nemocnici. A tak všechno je jen na Uně. Tím však pro ni překvapení nekončí. Při svém pátrání zjistí, že její děda je vlastně také mimozemšťan, jehož raketa před mnoha roky havarovala na Zemi. Ve sklepě totiž objeví dědova pilota, malého a hodně mrzutého robota. Una a tento její nový parťák teď mají necelých 24 hodin na to, aby dědu našli a zachránili. Díky výjimečnému dobrodružství se Una i robot spřátelí, pilotovu racionální robotickou logiku nahradí city a nezištná láska Uny zachrání její částečně mimozemskou rodinu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Koprodukční sci-fi pro malé diváky, které upoutá několika výbornými momenty, nápady i poselstvím, však pokulhává stran scénáře i stran hloupých dialogů, které šustí papírem. Zejména v úvodu byly repliky maminky vyloženě na ránu. Šikanovací linie byla nadbytečná, navíc neukončená, působila v celém příběhu nepatřičně. Naopak vztahy mezi sourozenci byly nulové. Vlastně vztahy v celé rodině působily chladně, odtrženě, nedodělaně, což je škoda, protože jak říkám, co se na filmu podařilo, to bylo skvělé. Una s robotem, jiný svět, osamělost, přátelství, láska, obětování se i význam objetí... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já jsem dost přemýšlel, jestli na to do toho kina jít nebo ne, ale já prostě chtěl vidět chorvatsko-lucembursko-norsko-slovinsko-slovensko-českou sci-fi (pardon, Bosno a Hercegovino, je to dlouhé už i bez tebe) stůj co stůj a vzhledem k tomu, že tenhle film rozhodně vysokou návštěvnost mít nebude, dost tady hrozilo i to, že ten film bych pak už jen tak někde nesehnal. A tak jsem teda šel a rozhodně nelituju. Ten film překvapivě celkem dobře fungoval a ta hodina a něco mi utekla strašně rychle. Příběh se mi moc líbil, já tyhle filmy, kde se prostě přátelí člověk s nějakým mimozemšťanem nebo něčím nadpřirozeným mám moc rád (pokud to teda není Stmívaní a jeho kloni - tyhle romantické kokotiny už mi připadají stupidní) akorát bych z něj úplně vyškrtl scény, kdy je ta holka šikanovaná. Nejen že je to tam naprosto zbytečné, ale taky to působí celkem klišovitě. Zase na druhou stranu, aspoň je ta holka z úplné rodiny. Technicky to bylo docela dobré, samozřejmě na poměry Chorvatska a dalších zemí, efekty jak z vysokorozpočtových filmů tu snad nikdo nečeká. Taky jsem moc rád za to, že tu je i vidět, jak ti mimozemšťané vypadají, dokonce tu je i to, jak vypadá jejich planeta. Víc jsem si fakt přát nemohl, bez ironie. Navíc ten robot mi připadal celkem roztomilej (v poslední době píšu o roztomilých postavách celkem často, jsem nějak zněžněl nebo já nevím) a mám dojem, že měl ruce udělané z Merkuru (jako z té stavebnice, ok?). Líbilo se mi to i filmařsky - kamera byla celkem slušná a záběry v nemocnice podle mě byly hodně povedené, dále se mi hodně líbil soundtrack, ten mi připadal skvělý, chvílemi působil i mysteriózně. Poselství o přátelství a lásce a o síle objetí je ok, je to film pro děti, nestěžuju si, ono do sebe něco má, ale je prostě často používané v mnoha filmech. Rozhodně proti němu ale nic nemám, vůbec mi nevadí. Celkově se mi ten film ale moc líbil a k plnému počtu v tom svém hodnocení opravdu nemám daleko. Jen to prdění coby palivo, to tam fakt být nemělo... 4* ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 48: CHORVATSKO: Přes mé rozpačité pocity ze začátku a dabingu vypadla z této velkokoprodukční rodinné jednohubky dost slušná dětská sci-fi. Přestože mi zdaleka nepřinesla nezapomenutelný zážitek a také se nevyhla různým klišé, od objevení mimozemského androida v tajemné pivnici si mě tvůrci docela získali. Líbily se mi scény s vizuálně nápaditě pojatými mimozemšťany, obzvlášť pak flashback během vyprávění příběhu o jejich planetě, a dialogy mezi holčičkou a androidem na dobrodružné cestě často hýřily vtipem. Sice trochu jednoduchým, dokonce ani drobnému fekálu kolem funkčního využití prdů :o) se tvůrci nevyhli, ale víckrát jsem se i zasmál a od jisté chvíle nenudil. Celkově s ohledem na očekávání může být... tak za pěkné 3 hvězdičky. [65%] ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Škop a Žarkovič si jedného dňa z nostalgie pozreli E.T. Mimozemšťana a povedali si, že natočia jeho európsku verziu. Nápad by to bol aj fajn, keby nedopadol veľmi podpriemerne až na hranici katastrofy. Ani atmosféra, ani nejaké lepšie efekty, ani tie herecké výkony nič moc. Proste taký zbytočný snímok, ktorý síce spojil viacero krajín, ale vo výsledku sa budete nudiť. A vidieť Polnišku vo vážnejšej roli je prinajmenšom divné. 40 % ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama