Reklama

Reklama

Epizody(24)

Recenze (14)

Willynka 

všechny recenze uživatele

Méně krvavé než film s méně drastickým závěrem, zato méně nahuštěné a skvěle scénáristicky zvládnuté. Nebyla postava, jejíž osud by mě nezajímal. V porovnání s X může Death Note blednout závistí už proto, že nikdo neumí dělat tak skvelé BIG EYES jako Clamp. A to ty obří očí vůbec nemám ráda. Nejlepší shoujo anime, do kterého byste to hlavně vůbec neřekli, a kdyby animace byla stejně blýštivá a komorní jako u filmu, dala bych 5*. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Japonci skutečně ujíždějí na mystice a ani zde jí rozhodně nešetří. Dvě skupiny lidí bojují o osud našeho světa. Draci Nebes se ho pokouší ochránit, zatímco Draci Země se ho snaží očistit tzn. vyhladit lidstvo. Každý z Draků má svojí unikátní schopnost, pomocí které bojuje s jinými Draky. A do tohoto boje přichází chlapec Kamui, jehož osudem je přidat se k Drakům Nebes nebo Drakům Země a tak rozhodnout o osudu Země. To by byl příběh X v kostce. Čistých 5* to sice není, ale tentokrát nad tím přivřu oči. Plné hodnocení si zaslouží především druhá půlka seriálu, kdy už začne skutečný boj, první půlka vpodstatě jen vysvětluje okolnosti děje, bohužel je to dost rozvleklé a myslím si, že úvod by klidně mohl být poloviční a nic hrozného by se nestalo, tak či onak, při tradiční nesrozumitelnosti děje u japonských anime toho člověk napoprvé stejně moc nepobere. Jak už podotknul Jhersaw pozdější díly se zaměřují na jednotlivé postavy a právě ty se mi asi líbily nejvíc, je dobré znát jejich pohnutky a důvody jednání. Celkově jde o velmi povedený a chytlavý seriál, který si vyjma rozvleklého úvodu udržuje vysokou úroveň a to včetně povedeného závěru. ()

Reklama

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Osud Země je předurčen k záhubě a nedá se změnit... Tak to říkají věštci, ale věří v to, anebo doufají v opak? Naše budoucnost leží v rukách dvou skupin lidí se superschopnostmi, které spolu bojují. Jedna věří v lidstvo a chce ho zachránit před zničením, druhá zase v Zemi, která se potřebuje znovu zrodit, ale bez odpadu, jako jsou lidé. „X“ je anime, kde lidé bojují o záchranu něčeho, čemu věří z celého srdce. Někdy musí zranit, nebo dokonce i zabít své milované, jen proto, že je to jejich nezměnitelný osud. Normálně by se mi něco takového nelíbilo a za každou mou mrtvou oblíbenou postavu bych snížila hodnocení 0:) , ale silná pouta lásky i přátelství a ta atmosféra na mě každým novým dílem dělala takový dojem, že jsem se na konci rozhodla dát 5*. Konec mě ale lehce překvapil, a to jsem si myslela, jak to není jasné. Toto anime má lehce starší animaci, pomalejší a zdrcující děj. Takový typ mě nikdy nepřitahoval, ale „X“ mě přesvědčilo v opak a velmi mile mě překvapilo. ()

Finil 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som to prvý krát videl ešte na nemeckej tv VIVA+, chytilo ma použitie piesne "Mother Earth" od Within Temptation pre nemecký dubbing seriálu ako dokonalé epicko-sentimentálne kombo.  Clamp som síce väčšinou poznal ako autorky romance. Tu je ale dobrá zmes supernatural, shounen súbojov a postáv so zaujimavými osobnosťami. Na rozdiel od filmu ma potešil zmierlivý záver. Ale ako to už býva v týchto príbehoch o "vyvolených", vedľajšie postavy sa pomenej predvedú kvalitnými súbojmi.  Dej je ale pochmúrny, melodramatický, a nešetrí nikoho. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Co jsem původnímu filmy vytýkala, to se tady rozjíždí na plné čáře. Zatímco film postavy zabíjel, sotva se objevily, tady je celý seriál jen o nich, jejich pohnutkách, minulosti a snech. Bohužel se to tady pro změnu zase přehání. Než se dočkáte finále, všechny postavy vás nakonec ubijí svými vnitřními souboji a pocity. Osudovost se vytrácí někam do ztracena, boj o svět je jen stínem někde v pozadí. Bylo by působivější nechat některé věci nevyřčené, takhle se z X stal jen další anime seriál, bez nějakých zvláštních znaků. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Název X byl vybrán, protože výraz nemá žádný pevný význam. (Shley)

Reklama

Reklama