Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 084)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V době mých čtrnácti pátnácti let znamenalo nevidět tenhle film, nežít. Citovali jsme převážnou část osazenstva a pořád dokola jsme se smáli. Jo, byli sme paka, ale poznali jsme, že tenhle film je prostě moc fajn. Ani po 13 letech pro mě neztratil nic ze své dobré atmosféry, skvělého scénáře a bezva herců. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Knoflíkářům se nevyrovná. Pár dobrých hlášek, které se vlezly do anonce v TV. Zbytek nesmyslný žvást. Kdyby to měl být odraz reaity, pak potěš nás všechny pánbůh. Na soudtracky nějak nejsem, nijak mne tu nezaujal. Od odpadu film zachránilo alespoń to něco od Aznavoura. Nehodlám film již znovu spatřit. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

-ALE URČITĚ JE TAHLE ZEMĚ PĚKNĚ ZKURVENÁ. -NO TAK TO KAŽDOPÁDNĚ. OSTATNĚ-JAKO JAKÁKOLIV JINÁ ZEMĚ. Zábavné, ovšem zásadně nesouhlasím s tím, že se jedná o kultovní film. Na druhou stranu pokud vychovává lidi k tomu, aby si z nedostatku udělali přednost a neopakovali chyby svých rodičů (nechci pochopit minulou dobu) tak to jaksi smrdí... ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, film Samotáři prostě zkultovněl. Alespoň pro jistou generaci. Film pojednává o třicátnících, ale paradoxně si jej vzali za své teenageři, do kterých se Petr Zelenka společně s Ondříčkem nějakým záhadným způsobem převtělili. A to tak přesně, že teenageři už i v normální mluvě používají věty z tohoto filmu. To se o většině snímků říct prostě nedá. Vynikající soundtrack doprovází přesně stylisticky nastavené záběry, ve kterých odehrávají své party herci, kteří se při natáčení očividně náramně bavili, a možná proto je jejich podání realistické a uvěřitelné. Ano, možná se takhle třicátníci nechovají, ale teenageři...? Rozhodně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jediným světlým bodem tohoto filmu je Jirka Macháček. Bohužel více prostoru než on dostávájí postavy zbývající, jejichž osudy jsou mi totálně volné. Skoro všichni herci mi zde neskutečně vadili. A jakmile vám ve filmu začnou vadit herci, tak už se vám film asi líbit nebude. V celkovém součtu se tedy nejedná o nic koukatelného a ani stravitelného. Po stránce zvukové je to o něco lepší. Hudba je vzhledem k tomu, že se jedná o český film nadprůměrná. Cítím z filmu obrovskou snahu něco zlomového sdělit, co by změnilo chod dějin. Bohužel to u snahy končí, protože tihle tvůrci na nic zlomového prostě nemají. Podařily se zde asi tak 2 - 3 hlášky, které dohromady nezaberou ani minutu, a to považuji v takhle dlouhém filmu jako málo. Mám však ve zvyku dávat odpad pouze v případech, kdy se mi film hnusí a zároveň neprojevím žádné emoce. Tady se mi film hnusil, ale 2 x jsem se zasmál, a proto dávám *. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (46)

  • Po premiéře filmu v Polsku, kde z něj diváci byli nadšení, pořádala jedna polská cestovní kancelář zájezdy na místa, kde se Samotáři točili. (sator)
  • Samotné natáčení Samotářů se vymklo kontrole hned první den. Marihuanu si totiž dal nejenom představitel hlavní role Jiří Macháček (Jakub), ale i rekvizitář, osvětlovač a i samotný režisér David Ondříček. Po prvním natáčecím dnu dal režisér hlavnímu protagonistovi, jasný pokyn: „Od týhle chvíle nejen že nesmíš dát zahulit někomu ze štábu, ale především nesmíš dát zahulit mně.“ (Posheidon)
  • Scény z baru sa natáčali v pražskom podniku La Casa Blů, ktorý je známy tým, že ho často navštevujú ľudia rozličných národností, najmä z Latinskej Ameriky. (DraganOne)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama