Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 084)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, film Samotáři prostě zkultovněl. Alespoň pro jistou generaci. Film pojednává o třicátnících, ale paradoxně si jej vzali za své teenageři, do kterých se Petr Zelenka společně s Ondříčkem nějakým záhadným způsobem převtělili. A to tak přesně, že teenageři už i v normální mluvě používají věty z tohoto filmu. To se o většině snímků říct prostě nedá. Vynikající soundtrack doprovází přesně stylisticky nastavené záběry, ve kterých odehrávají své party herci, kteří se při natáčení očividně náramně bavili, a možná proto je jejich podání realistické a uvěřitelné. Ano, možná se takhle třicátníci nechovají, ale teenageři...? Rozhodně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jediným světlým bodem tohoto filmu je Jirka Macháček. Bohužel více prostoru než on dostávájí postavy zbývající, jejichž osudy jsou mi totálně volné. Skoro všichni herci mi zde neskutečně vadili. A jakmile vám ve filmu začnou vadit herci, tak už se vám film asi líbit nebude. V celkovém součtu se tedy nejedná o nic koukatelného a ani stravitelného. Po stránce zvukové je to o něco lepší. Hudba je vzhledem k tomu, že se jedná o český film nadprůměrná. Cítím z filmu obrovskou snahu něco zlomového sdělit, co by změnilo chod dějin. Bohužel to u snahy končí, protože tihle tvůrci na nic zlomového prostě nemají. Podařily se zde asi tak 2 - 3 hlášky, které dohromady nezaberou ani minutu, a to považuji v takhle dlouhém filmu jako málo. Mám však ve zvyku dávat odpad pouze v případech, kdy se mi film hnusí a zároveň neprojevím žádné emoce. Tady se mi film hnusil, ale 2 x jsem se zasmál, a proto dávám *. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

U většiny českých filmů z poslední doby se buď nudíte a nebo se vám z té trapnosti chce zvracet. Samotáři ovšem mezi tyto filmy nepatří. Copak se ale stalo v roce 2000? Ondříček se vynořil ze zabředlých českých kinematografických vod a v ruce nám přinesl vtipnou, inteligentní, netrapnou a hlavně JINOU komedii, na jakou už čeští diváci dlouho čekali!!! Film je dělaný hlavně pro mladé, díky čemuž působí až nečekaně svěžím dojmem a navíc si taky za velmi krátkou dobu získal kultovní status. Nebudeme si nic nalhávat - může za to především životní role Jiřího Macháčka, z jejíhož stínu už nikdy navystoupil a v každém přicházejícím filmu už jen paroduje sám sebe. No a nesmím zapomenout také na úžasnou Muchowovu hudbu. ***Věděli jste, že: Jiří Macháček si ve filmu celkem 37x potáhne marihuany.*** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná je moje štěstí v tom, že jsem Samotáře viděl až v době, kdy to všeobecný nadšení z Macháčkovejch hlášek trochu vyšumělo. Vzpomínám si, jak v době, kdy byl tenhle film IN, do mě pořád někdo hustil hlášky ze Samotářů, což mi celej film zprotivilo a to jsem ho ještě ani neviděl. Po pár letech jsem se odhodlal Samotáře zkouknout a ono to překvapivě bylo docela vtipný. Od Ondříčka se mi líbilo i Šeptej a Samotáři byli minimálně stejně dobrý, takže pro mě je to jeden z mála českejch režisérů, kterej mě nezklamal. Skoro se až bojim podívat se na jeho další filmy, abych nepřišel o iluze... Jinak, abych tady zareagoval na komentář jednoho z mých oblíbených uživatelů, tak ve chvíli, kdy Křen rozmlátí čelní sklo u Megana a pak najednou jede s pečlivě vyříznutym sklem, z toho nejde mráz po zádech, ale spíš je to k smíchu. Výměna čelních skel je pro mě denní chleba, takže vim, jakou to dá práci takový vlepený čelní sklo z auta vypreparovat. A bejzbolka je ten nejhorší možnej nástroj :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hulení tady prostě nemá zatím vybudovanou tradici." Když jsem někde zaháknutej, třeba v Dubrovníku, tak mi hned z hlavy vypadne melodie naší hymny a když mám opravdu velkou žízeň, tak ji zaženu nějakým tím koláčkem, abych si posílil dlouhodobou paměť. Já se při sledování tohoto snímku zkrátka neskutečně bavím a to nejsem uživatelem měkkých, tvrdých ani žádných jiných drog, ale tahle sestava v čele s klábosivým vyhulencem roku podává výkon naprosto odpovídající mým touhám po zábavě. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (46)

  • Casting Samotářů byl poměrně dlouhý a náročný. David Ondříček hledal herce, kteří by maximálně odpovídali jeho představám, už několik měsíců před samotným castingem v různých divadlech, filmech i nejrůznějších televizních pořadech. Casting pak trval téměř čtyři měsíce, než se mu podařilo najít pro každou roli nejvhodnějšího představitele. (Taninaca)
  • Ústřední skladba "Lucky Boy" k filmu neodmyslitelně patří. Jan P. Muchow ji natočil v paneláku na domácí záznamové zařízení spolu s dalšími skladbami jako demo. Většina se jich pak přetočila pro film znovu, kromě "Lucky Boy", která je ve filmu i na soundtracku v původní panelákové verzi. (don corleone)
  • Petr Zelenka nabídl Labině Mitevské roli Vesny, když se potkali na filmovém festivalu v Cottbusu, kde byla Mitevska v porotě a Zelenka v soutěži s Knoflíkáři. Protože se jí líbil scénář a znala jeho předchozí filmy, přijela do Prahy na setkání s režisérem. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama