Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu se rozhodně zvýšil body count, Michael napáditě používá vše, co mu přijde pod ruku, což hodnotím kladně, no bohužel se tvůrci pokusili vystoupit ze zajetých kolejí a příběh nějak oživit, což bych taky bral jako žádoucí, jenže mi připadá, že se to moc nepovedlo. Teď je otázkou, na co případně nadávat víc, jestli na to samé pořád dokola, nebo na nepovedené vykročení ze stopy. Já jsem bohužel trochu zklamaný, protože tady se slasherové prvky povedly, takže pitomej a divně zakončenej příběh beru jako celkové mínus. 49% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Stejně by mě zajímalo, co Michael proti svojí rodině měl. Nemohl to být jenom zlej kluk, něco mít musel. Joo, krev není voda. A krve bylo i v tomto pokračování jedinečné série dost (Míša vyrovnal skóre ze čtyřky a skosil 15 smolařů - nožem, nůžkama, vidlema nebo třeba kosou). Celkem jde ale úroveň dolů, to je třeba si přiznat. Třeba hned začátek: pátý díl (podobně jako druhý) začíná tam, kde předchozí přestal, aby tak tvůrci mohli vysvětlit, jak maskovanej fetišista přežil. A vysvětlení stojí za to - ne snad to, jak unikl, ale že pak rok prospal zimním spánkem ve stodole u nějakýho farmáře, zatímco ten kolem něj chodil, jako by se nechumelilo, to už mě nutilo k zamyšlení. Stejně jako fakt, kdy se mezitím stihl dát tetovat. Ale pak se rozjedou poměrně zábavná jatka, chcípá hlavně omladina (po hrůzných účesech a hadrech z ´80 i ty holky jsou konečně ke koukání) a moc pěkně to frčí. A říkejte si co chcete, ale herecký výkon dvanáctileté Danielle Harrisové byl obdivuhodný, co by za to o dost slavnější herci dali. Nakonec, z dr. Loomise se už stal jen hysterickej dědeček, co cloumá němou holčičkou, aby mu vysvětlila svoje telepatický spojení se svým strejdou, nikdo další zapamatovatelnej se už ani neukazuje. Ani podivín v černým plášti, co se celou dobu jen ochomýtá kolem, ale kromě hloupého závěru do děje vůbec nezasáhne. Že by příprava k dalšímu dílu? Zřejmě jo, ale není mi jasný, proč to trvalo tak dlouho - pět let - a bylo to tak blbé. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je policajným komandom postrelený, padá do jamy tá je následne pre istotu odstrelená dynamitom. Michael sa však kanálom dostáva k rieke až do príbytku bezdomovca kde na rok upadne do kómy. Na Halloween sa preberá a vydáva sa zabiť Jamie ... Tejto časti hodne chýba atmosféra a tvorcovia sa rozhodli že do toho zakomponujú komediálnu vložku v podobe dvoch hlúpych policajtov, takže keď sú na scéne signalizujú to pískania ako z nejakej grotesky. Veľmi zlý ťah. Ďalej tu nie je rozvinutý skvelí koniec H4, kde sa Michaelov vražedný syndróm preniesol na Jamie – bolo by veľmi zaujímavé rozvinutie tohto nápadu, ale tvorcovia sa rozhodnú úplne opačne a tak začiatok je veľmi šikovne pozmenený a na rad prichádza telepatické prepojenie malej Jamie s Michaelom čo má za následok že Jamie vie kedy a kde Michael útočí vďaka tomu že sa dostáva do tranzu, no záhadou ostáva prečo to neúčinkuje keď Michael útočí na Jamie. Ďalej počas celého filmu tu vidíme obšmietať sa nejakého tajomného muža o ktorom sa nič nedozvieme len to aké nosí čižmy. H5 disponuje okrem veľmi otvoreného konca aj tým že tu máme možnosť vidieť MM bez masky. Tvár zahalená rúškom tmy nám však ostáva skrytá. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Společně s šestkou nejslabší díl série, pokud tedy nepočítám trojku. Michael už je tu jen nesmrtelný stroj na zabíjení. Atmosféra nulová, napětí také žádné, jen samé vraždy, párkrát se sice leknete, ale je to slabé, moc slabé... Nějaký náznak příběhu by se našel, když je mezi Jamie a Michaelem telepatické pouto, ale je to docela nudné a divné. Opět je tu ovšem Donald Pleasence a kvůli němu se přikláním k 2*. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)
  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)

Reklama

Reklama