Reklama

Reklama

Jak se fotí... - Série 2 (2019) (série)


Jeruzalém (S02E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Rádi cestují a rádi fotí. Jak ale pracovat s fotoaparátem profesionálně, aby snímky z cest skutečně stály za to? Jan Šmíd, který nás Jeruzalémem a jeho Starým městem provází, požádal o rady kamaráda, fotoreportéra Jana Šibíka. Tajemné biblické místo, posvátné pro světová náboženství, v němž se prolínají světy. Jak se fotí muslimská, židovská, křesťanská či arménská čtvrť? Jak zvládne Jan Šmíd svou zkoušku na křížové cestě neboli „Cestě bolesti“, kudy podle věřících vedli Ježíše na ukřižování? Jak zachytit mystickou atmosféru a hru světla v chrámu Božího hrobu? A jak se vůbec s fotoaparátem pohybovat na jednom z nejposvátnějších míst islámu, na Chrámové hoře? Jak fotit u Zdi nářků anebo v proslulé ortodoxní židovské čtvrti Mea Shearim? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie všetky epizódy Jak se fotí som vydržal pozerať od začiatku do konca, ale tu sa spojilo úžasné miesto a výborné fotografické nápady. Vznikli tak skvelé fotky a pútavý film, a tak som aj na konci zniesol ten PP, aké je úžasné platiť kávu mobilom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeruzalémské památky kromě zdi nářků neznám, takže do pro mě bylo zajímavé. V katedrálách a v těchto typech měst fotit neumím, tak jsem se rád přiučil včetně obtížně fotitelné Zdi nářků. Pobavilo mě "V Jeruzalémě se všechna náboženství spojili proti turistům. Řekli si oškubeme je společně". Je to vlastně pravda. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Úžasný pocit, když rád fotíš a Šibík tě provádí městem, odkud máš těch fotek stovky a do kterého se zase chystáš. 100% (zatím jsme 4 hodnotící) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Athénách je to podle mě druhá nejslabší epizoda. Je to i tím, že Jeruzalém neudělal na mě takový dojem jako Řím, Amsterodam, Chamonix a Benátky. Tohle město se mi prostě nelíbí, stejně jako Athény. Na mě je moc staré. Ale na rozdíl od nich tu není všude ta chudobná bída, nýbrž je zde něco zajímavého. A to prolínání čtyř světů - muslimů, křesťanů, Židů a Arménů. Bylo zajímavé sledovat, jak každá čtvrť je jiná a překvapivě nejvíce současně civilizovaná je ta muslimská. [8. hodnocení, 2. komentář, -%] ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama