Čáryfuk (TV seriál)

• Velká Británie

Catweazle

Rodinný / Dobrodružný

Velká Británie, 1970, 26x30 min

To je skutečná legenda, pro mou generaci asi kultovní dětský seriál. Zajímalo by mě, jak by ho reflektovala třeba dnešní generace? Obstál by v konkurenci Matrixu? No asi ne, co???(27.4.2007)

Zajímavosti: Čáryfuka měl původně hrát Jon Pertwee.(5.2.2011)

• Fingon

Přestože bych si měl tenhle seriál pamatovat, tak mi něco říkalo jen to jméno. A když si otec vynutil, abych mu to sehnal, tak jsem se zkusmo na jeden díl podíval. Kéž bych to radši nedělal...(11.12.2008)

Když to s odstupem času pozoruji, nostalgie mi oprašuje vzpomínky z osmdesátých let kdy jsem jako malý kluk nesmírně těšil na každý díl a obdivoval tohoto vychrtlého čaroděje.(12.10.2003)

Čáryfuk bloudil moderním světem (ještě ne tím dnešním přetechnizovaně supermoderním) kouzelně neobratně; filmařsky čarovně obratné.(31.1.2009)

Ty krávo, tohle jsem v dětství hodně žrala, ale skoro si nevybavuju proč:-). Praštěný čaroděj s vizáží úchylného houmlesáka se nějak dostal do 20. století a z toho plynuly všemožné humorné situace. Sestra, ropucha jedna, se mi pokoušela přilepit přezdívku "Tačvůd", ale neujalo se to:-). Nevím, jak bych se na tento pohádkový seriál dívala dnes, každopádně patří k mému dětství a tak dám čestné 3* z nostalgie, možná to zaslouží víc, možná míň, zjišťovat to raději nebudu, ať si nedevalvuju příjemné (byť hodně mlhavé) vzpomínky:-).(26.5.2010)

Joo tak tohle je opravdová bomba. Na Čáryfuka jsem se díval když dávali Magion s Rosákem:-D(23.7.2010)

Táto detská televízna séria nebola na Slovensku nikdy uvedená. V roku 1987 ju premiéroval iba český okruh ČST. Preto neexistuje ani slovenský dabing a mládež u nás ju nepozná. Celkom ma teda zaujíma či ju ATYPFILM na DVD vyvezie aj do SR. (1.7.2009) Tak DVD sa v SR objavili v sieti predajní LACNÉ KNIHY. Ďakujem. (10.6.2009)(1.7.2009)

Nemohlo mi být více jak dva a půl roku, co jsem registroval tento seriál na černobílé tesle MERKUR ( a že to musela být pecka, když si na to pamatuji). Ten brindák musel vypadat (dávali to kolem večeře nebo tak nějak), protože jsem dal stopro přednost smíchu před krupičnou kaší. Nedávno to po mnohaleté přestávce opět dávali, tak jsem byl zvědav co já na to nyní.No, přišlo mi to trapné, tak jsem to raději vypnul abych si nezkazil vzpomínky.(11.11.2007)

Mazec nejhrubsiho zrna! Mamka ten serial nenavidela a ja miloval ;]] Tezko rict, jak tedka, uz jsem to davno nevidel - sileny carodej squele dabovany v boji proti Normanum - rika vam neco Defender of Crown? ;]] Taky klasika....(23.5.2005)

Odlehčení a návrat do klidných dnů bez hrozby konců světa a živelných katastrof. Pojem Čáryfuk má i dnes své kouzlo a díky České televizi ho znám i já.(19.2.2011)

Jak jsem na tohle mohl zapomenout?(21.3.2011)

Jediný, co mi vždycky na tomto majstrštyku vadilo bylo to, že všichni herci mi tam připadají strašně škaredí a nepříjemní. teda až na Čáryfuka a Touchwooda.(30.3.2010)

Tačúd forever:-D(6.9.2011)

Ještě dneska lze občas slyšet oslovení " Ty tačúde" :-)(15.6.2005)

Čáryfuk a Touchwood,to byla dvojka :) Zažitá vzpomínka..,seriál,který jsem sledoval,jako malý kluk..Čáryfuk byl šílený koumák a čaroděj,který měl svoji originalitu..(26.7.2011)

Zamlada, asi také proto, že nebylo moc z čeho vybírat, jsme na to koukali jak přikovaní. Bylo to takové miloučké, hezoučké, zábavné i poučné. Mohli bychom si to zase připomenout.(31.7.2009)

Tak při sledováni čáryfuka byla vždy prča. Je to tedy hodně dlouhý čas co jsem ho sledoval, ale jsem si jist, že si vyšší hodnocení určitě zaslouží. 75%(23.7.2010)

Tak tohle jeden z mála seriálů ,který Čt sem tam znova vysílá nedavno to bylo v neděli ve "Studiu kamarád" jmenuje se to jinak a já sám ani nevím jak u mě je to pořád to co jsem psal. Potrhlý kouzelník ,který spíš vypadá a žije jak bezdomovec s ropuchou Tačůd. Bylo tuším víc serií ,jelikož vždy Čáryfuk určitou dobu žil někde jinde. Ted už mě to moc nebralo ,ale ta nostalgie je tam.(4.12.2008)

<< předchozí 1 2 3