Reklama

Reklama

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (43)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela slabé, viděl jsem restaurovanou verzi, čili efekty byly skoro úžasné, než jsem si uvědomil, že sleduji restaurovanou verzi. Zápletka byla o ničem. Není to až tak vina Star Treku, jako spíš to, že podobnou zápletkou oplývá snad každý sci-fi seriál alespoň v jednom díle, takže to divákovi už dnes nic nepřináší. Byl bych snad i schopen odpustit tu přílišnou studiovost, kterou jinak prostě nějak nemůžu akceptovat, ale to, že na náhrobku bylo napsáno James R. Kirk místo James. T. Kirk, to prominout skutečně nejde. Roddenberry, na cos myslel? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|90%| Skvělá epizoda. Musím opět pochválit, že na tu dobu, bylo vše natočeno vzhledem k nízkému rozpočtu a nulových technik perfektně. Jako neříkám, že vše bylo nějak vypilované k nejvyšší dokonalosti, ale přesto nemůžu nic po této stránce vytknout. Skvělá herecká sestava, myslím tím postavově i, že každý herec měl zajímavou postavu a charakter. Nejvíc se mi líbila amtosféra, bylo zde cítit napětí mezi postavami atd. To se v dnešní době a v novodobých filmech nestává pokaždé už. William Shatner má své nezapomenutelné charisma, ostrý a má velkou autoritu. Druhý mě zaujal herec Spocka a hlavně Spockova velmi zajímavá postava. Efekty byly staré, ale splnily svůj účel - s tím jsem problémy neměl. Příběh byl v tomto případě jeden z nejlepších. Nepředívatelnost, velké napětí, hlavně při finální scéně, kdy jsem absolutně nevěděl jak to dopadne a to jsem přemítal asi 3 možnosti a nakonec se tak stalo jinak, což je pochopitelně dobře. Hudba byla standartní. Ještě bych vypiloval více nápadů, páč toto mohlo mít o něco větší potenciál, ale to už je vedlejší. O akci v tomto případě vůbec nejde. Porucha lodi nebo akčnější finále - to je celé, mě zaujal příběh, postavy, atmosféra a nápady. Myslím si, že v tomto případě nemá cenu abych to nějak déle rozebíral. Mě to bavilo, takže nakonec tu pátou hvězdu s čistým svědomím dávám. Stará klasika to prostě je. ()

Reklama

Elyon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem si pustila tento úvodní díl, byl to pro mě příjemný výlet do minulosti, kdy jsem jako malý špunt Star trek stejně jako Star wars milovala, jenže pak jsem na něho nějak zapomněla a v paměti mi zůstali už jen nic neříkající obrázky. Ale nakonec přišel comeback v podobě jedenáctého Star treku a já tenhle fenomén opět začala sledovat. Je opravdu hezké se vrátit do dětství a sledovat tento úvodní díl, který má sice ucházející efekty, ale pro lidi žijící v té době to muselo být skvělé. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně osobně se tento pilot líbil o hvězdičku víc než původní neodvysílaný 'The Cage'. Kirkovský pilot má větší drive a lepší atmosféru. Možná tomu schází ona zmiňovaná hloubka, avšak i tu si pozorný divák najde. Celých padesát minut úvodního dílu má spád, solidní příběh, ucházející herce a na tu dobu pěkné kulisy a triky (v současné době je to 46 let staré!!!). Pro mě asi nejpovedenější pilot ze všech Star Traků. A ano, jsem trekkie a jsem na to hrdý! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Původní pilot byl teda lepší, ale bylo jasný, že Pike by jako dlouhodobá postava neobstál, protože byl charismatická dobrota sama. A tak musel nastoupit hejsek Kirk a začít kolem sebe stavět slavnou partu. Sice jsem nepobral, proč se půl filmu točí kolem toho, jak Mitchell balí sličnou psycholožku alias "chodící mrazák", ale extra velká nuda to není a v krizi vždycky přijde Spock, aby zasáhl svou chladnou logikou a velkou puškou. Obzvlášť potěšily i 3D šachy, který hráli Leonard a Sheldon v The Big Bang Theory. Docela mě zajímá, po kolika dílech ten seriál vzdám... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Když se v záběru objeví náhrobek určený pro kapitána Kirka (William Shatner), lze na něm spatřit jméno James R. Kirk, nikoliv James T. Kirk (T – Tiberius). (Lorge)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)
  • Představitelka Yeoman Smith - Andrea Dromm - byla v té době populární modelkou. Říkalo se, že k roli jí dopomohlo Roddenberryho sukničkářství, což ona popřela. Na každý pád se rozhodla dále v seriálu neúčinkovat, protože si myslela, že nebude mít seriál budoucnost a nijak se v něm neproslaví. Paradoxně si sice rok poté zahrála v komedii Come Spy with Me (1967), ale šlo o její poslední filmovou i televizní roli. (honajz)

Reklama

Reklama