Reklama

Reklama

Porucha transportéru způsobí, že se kapitán Kirk rozdělí na své „dobré“ a „špatné“ já. (SkyShowtime)

Recenze (10)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý máme svoji temnou stránku. Ne že by to musel být nutně Temný pasažér, ale je tam. Bez ní by zřejmě lidská psychika nebyla kompletní. Pak už jen záleží, nakolik je zvládnuta a využita. Pro Kirka neobyčejný zážitek, kdy mohl nahlédnout do sebe. Zbytek posádky už takové potěšení zcela logicky nesdílel. A zatímco je porouchaný transportér a posádka řeší jak napravit chybu s kapitánem, tak výsadek na planetě zvolna umrzá. Teplota se blíží k minus 120 stupňům a kameny ohřívané fasery už nestačí... ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrá epizoda která jde poměrně hluboko v pitvání otázky na kolik je naše zlá stránka nutná pro tvorbu celkového charakteru.. I Shatner to tentokrát herecky uchopil překvapivě zodpovědně a jeho protikladní Kirkové jsou dvě skutečně diametrálně rozdílné bytosti. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vadou transportéra sa v podobe Kirka vytvára akási variácia na tému Jekyll a Hyde. Je úsmevné, ako je "zlá" Kirkova polovica herecky teatrálne podaná, občas doplnená o nasvietenie zospodu ako z o niekoľko desaťročí starších hororov. Po úsmevnom začiatku sa epizóda dobre rozbieha a stavia nie len na zaujímavej zápletke, ale aj na fungujúcom napätí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho prvků ze Spockova charakteru vzniklo improvizací. Například vulkánský nervový chvat, který vymyslel Leonard Nimoy v epizodě Nepřítel v nás. (Chatterer)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Enemy Within" bola vysielaná ako piata, preto je niekedy označená ako S01E05. (koba)

Reklama

Reklama