Reklama

Reklama

Star Trek - Série 3 (1968) (série)


Platónovy nevlastní děti (S03E12)

(epizoda)
  • USA Plato's Stepchildren

Obsahy(1)

McCoy pomáhá vůdci planety, na které žijí lidé s mocnými psionickými schopnostmi. (SkyShowtime)

Recenze (8)

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je solidní peklo :D .. Hlavně Kirk a Spock tu dostávají pěkně ponižující čočku :D ... Ale jinak jde samozřejmě o zásadní epizodu která se vepsala do tv historie díky tomu black´n´White kissíku. Star Trek jde holt odvážně tam kde se ještě nikdo nevydal... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekontrolovatelná moc udělá i ze světců divochy. A to je fakt, o němž se přesvědčí členové posádky Enterprise. Jeden z nejděsivějších dílů o tom, jak se mocní baví ponižováním druhých. Snad by určité scény mohly působit komicky, v důsledku jsou ale smutné. Napínavé a zdánlivě bezvýchodné, jak je u Star Treku zvykem, od začátku až do konce. Nadčasová alegorie ukazuje, jak i dnes je řada lidí ponižována a zesměšňována, ale stejně jako Alexandr to buď nevidí, a nebo nechtějí vidět... ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

a... další díl s všemocnými kýmsi kdo si můžou hrát s Enterprise jak je baví - jakože tenhle motiv už fakt nudí. Pravda je, že to tady mělo i nějakou myšlenku na pozadí - ale místo toho aby jí to v těch 50 minutách (!!) nějak rozvedlo, tak se to nimralo v trapnostech a šlo to ode zdi ke zdi. Ani slavnej polibek to nezachránil. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Oh, Platonians. I'm sure you've never heard of us. Our native star is Sahndara. Millennia ago, just before it went nova, we managed to escape. Our leader liked Plato's ideas - Plato, Platonius. See? In fact our present philosopher king, Parmen, sometimes calls us Plato's children, although we sometimes think of ourselves more as Plato's stepchildren." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Oproti všeobecnému přesvědčení nebyl polibek Kirka (William Shatner) a Uhury (Nichelle Nichols) prvním mezirasovým polibkem v historii amerického televizního vysílání. Zpěvačka Nancy Sinatra a zpěvák Sammy Davis Jr. se políbili v jedné estrádě již rok předtím, toto byl však první mezirasový polibek mezi fiktivními postavami. Podle Nichelle Nichols měl Uhuru také původně líbat Spock (Leonard Nimoy), ale William Shatner si vymohl, že to musí být on coby kapitán. (mirliflore)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Plato's Stepchildren" bola vysielaná ako desiata, preto je niekedy označená ako S03E10. (koba)
  • Produkcia mala pôvodne v pláne nakrútiť inkriminovanú scénu s prvým medzirasovým bozkom viackrát a aj bez neho, aby si v televízii vyberali, čo odvysielajú. Obaja herci však zámerne "pokazili" každý jeden záber tým, že bozk dokonali. Reakcie na seba nedali dlho čakať. Televíziu zaplavili vrecia plné diváckych listov a 99% z nich bolo ladených pozitívne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama