Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina vesmírných „hipíků" unese Enterprise při svém pátrání po ráji. (SkyShowtime)

Recenze (10)

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl jsem musel vyloženě přetrpět. Vesmírní hipíci - to je moc i na mě. Ale tak vzhledem k době vzniku je jasné, že takový díl musel zákonitě vzniknout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deti kvetov dorazili už aj do Star Treku. Miešať 60-kové hnutie do ďalekej budúcnosti je trochu trápne a nehodné tohoto seriálu. A ešte keď 400-člennú posádku oblbne 6-členná partička hippies. Rozum a techniku odmietajú, hlavná vec, že ju ovládajú pomaly lepšie ako profíci. Všetci prestávajú makať a začnú počúvať hudbu, ako keby nikdy hudbu nepočuli. Akurát Čechovova kamarátka bola na zožratie a koniec zasa nastolil späť "boží" poriadok. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk hledá Ráj, měl by si dát pozor, aby nenašel místo něj Peklo. Nadčasová epizoda o skupině lidí (převážně významných vědců), co se považují za absolutně svobodné a hledají místo, kdy by si svobodu mohli užívat bez omezení. Při tom ale jakoby si si nepřipouštěli, že ve skutečnosti jsou naprosto závislí... ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm. V povrchní rovině Star trek potkal hippieky... v hlubší rovině kterou nejspíš kdekdo přehlédne komentář na téma následování povrchně cool myšlenek, charismatických vůdců a sektářského myšlení, stejně jako o líbivém chování bez domyšlených důsledků, což je popravdě stále aktuálnější, než by bylo hezký. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ha-naprosto parádní díl.. StarTrekovská odpověď na hipísáckou vlnu. Z jistého úhlu pohledu se to může jevit jako káravá moralitka, ale při bližším pohledu se ukazuje, že je tahle epizoda rafinovaně mnohovrstevnatá. Srdce bez spolupráce s rozumem je zkrátka náchylnější k manipulaci a rozum bez spolupráce se srdcem je náchylnější k vnitřní vyprázdněnosti. Naivní a nekritické naslouchání guruovi může být ve výsledku stejně destruktivní jako tupé posluchání rozkazů.... A navíc tu máme hipísácký koncert na palubě Enterprise kde zajamoval i Spock--no nekup to :D ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama