Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

JAGa jsem sice sledoval, ale nikdy jsem si ho zvlášť neoblíbil. Přišlo mi to takové nudné a bez šťávy. Herci se snaží, aby je nikdo nemohl obvinit z herectví, tak jen chodí od scény ke scéně a s kamennou tváří recitují scénář. Přesto je zajímavé, že si dokázali vydobýt mojí pozornost mnohe úspěšněji, než například ti přepálenci z NCIS. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jakmile vyměnili Harmonu Rabbovi (David James Elliott) hereckou partnerku Tracey Needham za sexy a inteligentní Catherine Bell, hned se to dalo sledovat o něco líp. V dílech, kde figuroval i Trevor Goddard, jenž ztvárnil Mic(a) Brumby(ho) a uměl Harmovu namyšlenost usměrnit do patřičných mezí a nakopat mu jeho příšlovečný zadek, tak to celé mělo ještě větší šťávu. Hlavně jakmile Mic začal "vyjíždět" po Mac :D Verdikt: 2 1/2* - 3* a 60 - 70 %. PS. Nutno upozornit, že ke sledování se člověk musí přenést přes ty propagandistické kecy atd., protože jinak je ten seriál hrozná sra.ka. D.J. Elliott totiž absolutně neumí hrát, zná jen jeden významný pohled, který uplatňuje v jakékoliv situaci. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších seriálů, které američani natočili. Sice je každý skoro totožný, podle stejného schématu, akorát s jiným dějem, ale pořád se jedná o nadprůměrnou záležitost. Navíc D.J. Elliot je sympaťák a Catherine Bell zase kočka. Kdyby si američané odpustili pár propagandistických dílů (vlastně většinu) tak to mohla být suverénní záležitost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom naivných otázok a detinských odpovedí v amerických akčných/kriminálnych seriáloch. Poznáte to - Spravodlivosť tu, Odvaha tam, Férové jednanie tamto. Priveľa silných slov v neodborných rukách naivných scenáristov a podpriemerných režisérov, ktorí môžu byť radi, že im niekto dovolil zrežírovať si pre radosť aspoň pár dielov relatívne úspešného televízneho seriálu. Nie som však ani fanúšikom drevených mužských hercov á la David James Elliott, ani afektovaných pseudo-herečiek (Catherine Bell). JAG sa síce odohráva v zaujímavom prostredí americkej armády, ale inak pôsobí dojmom, že produkcii najviac záležalo maximálne tak iba na tom, aby mali neschopní ale pekní herci (zďaleka najlepšou postavou bol skinnerovský plešatý šéf) kvalitne vyžehlené uniformy. Odvážil by som sa tvrdiť, že seriál časom skĺzol až k hlúpučkému Walkerovi, texaskému rangerovi. Ďalšími (a ďalšími a ďalšími) sériami sa stal len, ako hovorí Johnny Depp, výplňou medzi reklamou. Svojho času to bol ale neskutočný hit a pamätám si, že šlo o seriál môjho detstva. teda, jeden z asi sto. V 90. rokoch to išlo, ak sa nemýlim, na Markíze a všetci sme to milovali a čučali na to rovnako, ako na Supermana s Deanom Caineom alebo Xenu. Neskorší rip-off NCIS bol oveľa lepší. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Štěstí, že nejsem znovu v pubertě, abych nedala náhodou víc (Harmovi to sekne a hormony jsou bestie), ale protože pomalu spěju do věku, kdy se po mně muži přestávají ohlížet a začínají mě pouštět v autobuse sednout, nepatří milosrdenství mezi věci, které bych si mohla dovolit. Přesto JAG podle mě ani omylem nepatří k tomu nejstrašnějšímu, co lze na obrazovce spatřit, náborové nadšení nám z něj v Čechách rozhodně nehrozí, na ty bílé námořnické uniformy je radost pohledět (a hrůza pomyslet, jak často se to musí prát) a pravidelná vítězství pravdy a lásky potěší, proto se dá občas zapomenout na to, že se jedná o blábol jak vyšitý (na prýmcích). P.S. Nejoblíbenější seriálová hláška mého otce (což zuřivě popírá): "Není to major Mackenzieová? Nahoře bez?" P.P.S. A teď si vy všichni, kteří - často právem - protestujete proti přechylování cizích ženských jmen, představte, jak by to působilo bez přechýlení... ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama