Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bez Catherine Bellové by to bylo úplně k nekoukání. I takhle nejde o víc než o vymakanej náborovej seriál z prostředí stíhaček a letadlových lodí. Ale svýho času jsem viděl mraky dílů, a jediná scéna, která mi doteď uvízla v paměti, když Sarah MacKenziovou v jednom baru balila lesbička. Ale o tom ten seriál (bohužel!) nebyl. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

23. října 1998: "Je to právě půl roku co jsem se zamilovala do Davida Jamese Elliotta. Babička má narozeniny. V Jagu padlo slovo Praha. Jak blízko jsou Mnichovice od Prahy!" S tímhle seriálem jsem strávila kus života. Dneska ho vidím jako průměr. .....I když po tom, co jsem se neuváženě podívala na jeden díl z nějaké nechci ani říkat kolikáté řady, tak tedy průměr, no, nooo, berte to jako rozkaz, majore. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál mám celkom dobré spomienky. David James Elliot pre mňa v minulosti predstavoval typ chlapa, akým sa chcem stať. Rázny vo svojich názoroch, citlivý, zdatný, dobre vyzerajúci, múdry a mnoho iných dobrých prívlastkov. Catherine Bell som v tomto filme miloval. Bola nádherná, v sexy vojenskej uniforme jej to svedčalo. Celý seriál som čakal len na to, kedy sa dvaja hlavný hrdinovia dajú dokopy. Častokrát však dej prebiehal úplne inak ako by som predpokladal, nehovoriac, že mal tiež spojitosť s vojnou v bývalej "Juhoške", čo mňa vyslovene dráždi. Hlavní hrdinovia dlho neboli spolu, z čoho som bol smutný. Veľakrát som sa nudil a buď ma dráždila prílišná formálnosť alebo nepodstatná neformálnosť dialógov. Dej častokrát nebol svižný, bol uspávajúci a nezáživný, ale prostredníctvom dvoch hlavných hrdinov som si ho ako tak obľúbil. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších seriálů, které američani natočili. Sice je každý skoro totožný, podle stejného schématu, akorát s jiným dějem, ale pořád se jedná o nadprůměrnou záležitost. Navíc D.J. Elliot je sympaťák a Catherine Bell zase kočka. Kdyby si američané odpustili pár propagandistických dílů (vlastně většinu) tak to mohla být suverénní záležitost. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V jednej scéne má námorný nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) výložky, ktoré prislúchajú hodnosti komandéra. (koba)
  • Když se Tony, Gibbs a Abby baví o důkazech, zazní název baru „Benzinger“. Tony se zeptá, jestli se nejedná o kouzlo. Má na mysli kouzlo Brisingr z fantasy série „Odkaz Dračích jezdců“. (Karlosik_4)
  • Producenti stanice CBS po první řadě seriálu usoudili, že se seriál nevyplácí, a jeho další natáčení zastavili. Vzápětí práva zakoupila konkurenční televizní stanice NBC a v seriálu pokračovala. (Mafyn)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama