Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že takovou snůšku kravin už jsem dlouho neslyšela (a po zhlédnutí první řady musím říci, že ani neviděla) a protože i chlapů znám hezčích než Harmon Rabb jr. (nejen na plátně ale i v životě) taky celkem dost, projevila jsem při tomto svém hodnocení velmi vysokou ale skutečně velmi vysokou dávku shovívavosti. No, jsem si vědoma toho, že jsem blbá, ale když ono se na to fakt moc hezky kouká a přiznávám, že se mi to i líbí, jelikož mám pro bílé, šedé, modré, béžové uniformy jakousi slabost... :-)) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trocha vojenského patosu i hrdosti namýchaná v přijatelných dávkách do každého dílů. Hereckého osazenstvo je sympatické, je to celkem inteligentní i když ano - hodně televizní a uniformy jsou skutečně nažehlené precizně. Úroveň televizních seriálů se v dnešní době přeci jen hodně zvedla, nicméně s přivřením levýho oka k tomu, že JAG už 11 let stará záležitost - dávám hezkých 70%. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Prezident USA prostřednictvím kongresu tímto slavnostně povyšuje JAG na pět hvězdiček do hodnosti Admirála flotily za celosvětový přínos stran vhledu do světa amerických ozbrojených sil, především pak námořnictva a námořní pěchoty. Tato hodnost, byť vyhrazena jen pro čas války a jen výjimečným seriálům, jako kupř. Friends nebo Simpsons, je seriálu JAG udělena za naprostou jedinečnost co se svého zaměření týče, stejně jako za nadstandardní kvalitu zpracování, vynikající herecké obsazení a saxofonová sóla prezidenta Clintona. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel tyhle námořnické filmy či i serál - no to mi nix extra neříká. Přijde mi to chvílema i jako nuda. Přesto tenhle seriál je podle mě dobře zvládnut, má skvělého hlavního představitele, který zaujme. Některé případy mají dobrý námět, ale já seriál přesto bohužel beru do pouhého podprůměru. Takže ho hodnotím na 37% = ** ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V jednej scéne má námorný nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) výložky, ktoré prislúchajú hodnosti komandéra. (koba)
  • Dej epizódy by sa mal odohrávať okolo roku 1997, kedy bolo Rumunsko republikou s prezidentom, ako hlavou štátu. V epizóde však na čele krajiny stojí rumunský kráľ. (koba)
  • Počnúc 5. sériou seriálu patria medzi vojenské vyznamenania námorného nadporučíka Mica Brumbyho (Trevor Goddard) austrálske vyznamenania: Kríž za záslužnú službu (Conspicuous Service Cross), Medaila za účasť v bojovej operácii (Active Service Medal), Medaila za službu vo vojenskej operácii (Service Medal), Medaila za službu pre obranu (Defence Force Service Medal). Okrem toho k jeho vyznamenaniam patrí aj Medaila OSN za misiu UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia Medal) a saudskoarabská Medaila za oslobodenie Kuvajtu (نوط تحرير الكويت). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama