Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako náborový film USAF, USMC nebo US NAVY skvělé. Catherine Bell je k sežrání, ale jenom to dobrý seriál neudělá. Jako nejlepší hodnotím díl, ve kterém hrdinný Harmon Rabb, Jr. zmlátí výcvikového seržanta NAVY SEALs:P Poslední série se zvrhávají v nepokrytou propagandu americké války proti terorismu a fušují i do parodie na špionážní akci. Nicméně jsou co do hereckých výkonů, scénáře i efektů stejně ubohé jako jejich starší sestřičky. Někdo prostě neví, kdy přestat...tohle bylo pět minut po dvanácté. Pokud jste viděli nějaký díl NCIS, strhněte ještě jednu hvězdičku...tak jako to udělám já:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...Američané totiž neumějí točit detektivky, a tak je musí neustále ozvláštňovat nějakými jinými věcmi. Někdy se to povede, jindy, jako tady, ne. Kdyby nebylo těch krásnejch bab kolem džega, nestálo by to za nic...zvlášť jedna z nich má celkem zajímavý fotečky ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__JAG: 9.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,551,787 //počet predaných kusov 39,078 ║ __JAG: 10.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $234,944 //počet predaných kusov 47,083 ║ __Vojenská generálna prokuratúra na čele s Davidom James Elliotom ako Harmonom Rabbom ma vždy vedela svojími súdnymi spormy upútať, aj za doprovodu sympatickej Catherine Bell ako Sarah MacKenzie, veru bolo na čo pozerať a hlavne nenudilo to žiadnou fádnosťou, taký iný druh v štýle Aktov-X. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

D.J. Elliot hrající si na právníka, který vlastně nikdy neprohraje(cop se týče vítězství dobra).To časem dost unudí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech vyloženě nebezpečný propagandistický armádní výtvor, u nás spíše neškodná ptákovina postupně se ve vysílacím čase přesouvající až někam do doby, kdy u televizních obrazovek relaxují matky na mateřské. Američané se přístupnou cestou dozví, kde všude ve světě jejich chlapci a holky hájí demokracii a zvěstují americké hodnoty a zahřeje je u srdce uspokojení z toho, jak je o ně dobře postaráno. Dobře jim tak! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Engage and Destroy/Main Title [4:42] ,2. Getting Some Air/Angela Overboard [2:39] ,3. Harm and Kate Arrive [2:21] ,4. Harm's Past/Over Bosnia [1:55] ,5. Gold Wings & Dress Whites/Wave Off [1:31] ,6. Contemplation [0:27] ,7. Joyride [1:49] ,8. Angela on a Slab [1:34] ,9. Playout [0:15] ,10. Scuttlebutt's True [4:27] ,11. To Hell and Back, Sir/Let'em Trap! [6:05] ,12. Harm Does It [3:25] ,13. Judgement Call [2:09] ,14. Gold Wings, White Uniform [1:56] ,15. End Credits [0:57] ,16. Format Bumper [0:07] ,17. Teaser [1:43] ,18. Format Main Title [0:47] ,19. Act One Playon/Exchange [1:20] ,20. Fire!/Grinkov [4:29] ,21. One Rule of War [1:16] ,22. Jumping Ship/Convincing Yuri [2:12] ,23. Yuri Turns [1:57] ,24. To the Brig/Boxing Petavitch [1:41] ,25. Live Missile [0:42] ,26. This Is War [3:05] ,27. Grinkov Relents [4:26] ,28. A Sailor's Death/Format End Credits [1:44], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom naivných otázok a detinských odpovedí v amerických akčných/kriminálnych seriáloch. Poznáte to - Spravodlivosť tu, Odvaha tam, Férové jednanie tamto. Priveľa silných slov v neodborných rukách naivných scenáristov a podpriemerných režisérov, ktorí môžu byť radi, že im niekto dovolil zrežírovať si pre radosť aspoň pár dielov relatívne úspešného televízneho seriálu. Nie som však ani fanúšikom drevených mužských hercov á la David James Elliott, ani afektovaných pseudo-herečiek (Catherine Bell). JAG sa síce odohráva v zaujímavom prostredí americkej armády, ale inak pôsobí dojmom, že produkcii najviac záležalo maximálne tak iba na tom, aby mali neschopní ale pekní herci (zďaleka najlepšou postavou bol skinnerovský plešatý šéf) kvalitne vyžehlené uniformy. Odvážil by som sa tvrdiť, že seriál časom skĺzol až k hlúpučkému Walkerovi, texaskému rangerovi. Ďalšími (a ďalšími a ďalšími) sériami sa stal len, ako hovorí Johnny Depp, výplňou medzi reklamou. Svojho času to bol ale neskutočný hit a pamätám si, že šlo o seriál môjho detstva. teda, jeden z asi sto. V 90. rokoch to išlo, ak sa nemýlim, na Markíze a všetci sme to milovali a čučali na to rovnako, ako na Supermana s Deanom Caineom alebo Xenu. Neskorší rip-off NCIS bol oveľa lepší. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trocha vojenského patosu i hrdosti namýchaná v přijatelných dávkách do každého dílů. Hereckého osazenstvo je sympatické, je to celkem inteligentní i když ano - hodně televizní a uniformy jsou skutečně nažehlené precizně. Úroveň televizních seriálů se v dnešní době přeci jen hodně zvedla, nicméně s přivřením levýho oka k tomu, že JAG už 11 let stará záležitost - dávám hezkých 70%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál ... možná by u nás měli natočit něco podobného - ale na druhou stranu ... s Gripeny a našimi soudy - to asi těžko. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky hlavně z důvodu, že na JAG jsem se koukal celkem rád a znám desítky horších seriálů........ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Štěstí, že nejsem znovu v pubertě, abych nedala náhodou víc (Harmovi to sekne a hormony jsou bestie), ale protože pomalu spěju do věku, kdy se po mně muži přestávají ohlížet a začínají mě pouštět v autobuse sednout, nepatří milosrdenství mezi věci, které bych si mohla dovolit. Přesto JAG podle mě ani omylem nepatří k tomu nejstrašnějšímu, co lze na obrazovce spatřit, náborové nadšení nám z něj v Čechách rozhodně nehrozí, na ty bílé námořnické uniformy je radost pohledět (a hrůza pomyslet, jak často se to musí prát) a pravidelná vítězství pravdy a lásky potěší, proto se dá občas zapomenout na to, že se jedná o blábol jak vyšitý (na prýmcích). P.S. Nejoblíbenější seriálová hláška mého otce (což zuřivě popírá): "Není to major Mackenzieová? Nahoře bez?" P.P.S. A teď si vy všichni, kteří - často právem - protestujete proti přechylování cizích ženských jmen, představte, jak by to působilo bez přechýlení... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do té doby než se to zvrhlo v nechtěnou frašku - americký poručík lítá po celém Rusku a hledá svého otce, který byl sestřelen před cca 20 lety - bylo to aspoň koukatelné. Náborovost celého seriálu ani tak nevadila. Už jenom kvůli té znělce by se na ten seriál nemělo zapomínat, však na zbytek každého dílu klidně zapomenout můžete. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

JAGa jsem sice sledoval, ale nikdy jsem si ho zvlášť neoblíbil. Přišlo mi to takové nudné a bez šťávy. Herci se snaží, aby je nikdo nemohl obvinit z herectví, tak jen chodí od scény ke scéně a s kamennou tváří recitují scénář. Přesto je zajímavé, že si dokázali vydobýt mojí pozornost mnohe úspěšněji, než například ti přepálenci z NCIS. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle mnohařadový seriál je jen další profesionálně odvedená rutinní televizáčtina pro zoufalce libující si v parádních uniformách a z prstu vycucaných rádobykriminálních story z vojáckého života. Ideální na xté opakování kterékoli odpoledne (ZULU! ;o) na nějaké té Nově či jiné donekonekonečna oblbující televizi... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro Amíky je to jistě kult, podobně jako Chuck Norris se svými hláškami. Jediné pozitivum tohoto filmu je Catherine Bell, ale to je asi vše, co mi tento seriál může nabídnout. Ve své době jsem na JAG koukal pravidelně. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Směšné by to bylo, kdyby se nejednalo o vážné věci. Někteří Američané si zřejme podle tohoto seriálu (mj. označujícího Rumunsko za království a podobně) dělají obrázek o světě. Připomnělo mi to Mládkovu hru Česko Slovenská bitva o jižní Moravu s podplukovnicí Vašáryovou. Nějaká taková postava tam taky je. Asi tak: Hlášení z vrchního velení. V České republice máme zájem na vybudování Radarového protiraketového systému mag-ehm, majore. Demokraticky zvolená vláda s významnou podporou (nebo s podporou významných?, who cares) je nadšena. Jen nebezpečný skrývající se terorista Lid je proti a nebezpečně bojkotuje náš program. Zahajte v zemi akci za účelem dopadení nebezpečného Lida, abyste ochránili českou zemi před Lidem, který je jistě sponzorován z kruhů blízkých Usámovi bin Ládinovi... ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle seriálu a jeho nekonečnému sledování o prázdninách u babičky, když pršelo, budu navěky chytat křečovité záchvaty smíchu u každého filmu, kde vyběhne určující titulek o místě a čase, kde se zrovna postavy nacházejí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nebylo tak špatné. Občas se nato dalo kouknout. Ty soudní procesy mě docela bavily, dobrá úvodní znělka a navíc snad všichni herečtí představitelé byli sympaťáci (což se nevidí tak často). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Harmon Rabb.. Hladce oholen, dobře naladěn. Měli ho i přes tu oční vadu nechat dál létat, až by jednoho krásného dne minul přistávací palubu letadlové lodi a rozmáznul se o mořskou hladinu. Okamžitě by to sice ohrozilo světový mír, ale myslím si, že spousta z nás s tím může žít.. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama