Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

movie 

všechny recenze uživatele

Trocha vojenského patosu i hrdosti namýchaná v přijatelných dávkách do každého dílů. Hereckého osazenstvo je sympatické, je to celkem inteligentní i když ano - hodně televizní a uniformy jsou skutečně nažehlené precizně. Úroveň televizních seriálů se v dnešní době přeci jen hodně zvedla, nicméně s přivřením levýho oka k tomu, že JAG už 11 let stará záležitost - dávám hezkých 70%. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Pokud budete peclive ignorovat fakt, ze se jedna o propagandu ktera se muze smele merit s Majorem Zemanem, da se JAG hodnotit jako celkem slusna podivana kdyz neni co delat. Prostredi vojenske prokuratury ve kterem se serial pohybuje nabizi spoustu vdecnych tematu (i kdyz nijak zvlast originalnich), a diky radostne spolupraci US Army si uzijete i pohled zblizka na nejruznejsi nablizkanou vojenskou techniku od letadel a tanku az po ponorky a letadlove lode. Obsazeni serialu samozrejme sestava z cestnych a tvrdych hochu a divek od mariny s vytribenym smyslem pro spravedlnost a povinnost, kteri ale pod drsnym zevnejskem skryvaji srdce ze zlata. Pokud nahodou epizoda zrovna pojednava o pravnim konfliku US Army VS nejaka jina zeme, pak si budte jisti ze pravda je na 99% na strane hvezd a pruhu. Proste prca... :-)) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako náborový film USAF, USMC nebo US NAVY skvělé. Catherine Bell je k sežrání, ale jenom to dobrý seriál neudělá. Jako nejlepší hodnotím díl, ve kterém hrdinný Harmon Rabb, Jr. zmlátí výcvikového seržanta NAVY SEALs:P Poslední série se zvrhávají v nepokrytou propagandu americké války proti terorismu a fušují i do parodie na špionážní akci. Nicméně jsou co do hereckých výkonů, scénáře i efektů stejně ubohé jako jejich starší sestřičky. Někdo prostě neví, kdy přestat...tohle bylo pět minut po dvanácté. Pokud jste viděli nějaký díl NCIS, strhněte ještě jednu hvězdičku...tak jako to udělám já:) ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V jednom diele, ktorý som kedysi vzhliadol v tv, sa náš ústredný pár a niekoľko oficiérov tešilo z toho, že sa im podarilo zostreliť nepriateľskú stíhačku. Asi bol v nej nejaký mladík, ktorý inú možnosť zrejme nemal a len tak mimochodom mal asi aj mamu a otca. Pokiaľ sa tešíte s nimi, ste cieľové publikum seriálu. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)
  • Když se Tony, Gibbs a Abby baví o důkazech, zazní název baru „Benzinger“. Tony se zeptá, jestli se nejedná o kouzlo. Má na mysli kouzlo Brisingr z fantasy série „Odkaz Dračích jezdců“. (Karlosik_4)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama