Reklama

Reklama

Dějiny letectví

(seriál)
  • Francie Histoire de l'Aviation (více)

Obsahy(1)

Létat bylo lidským snem už od dávných věků. S prvními bájnými letci ani s těmi skutečnými to sice nedopadlo nejlépe, nakonec se však odvěký sen splnil a člověk se vznesl od země... Od prvních mužů na létajících strojích k první světové válce, od prvního přeletu Atlantiku k supersonické éře… Seriál zachycuje příběh o nejodvážnějších skutcích v historii lidstva. Vykonali je muži a ženy, kteří se stali hlavními hrdiny dějin letectví. Jednotlivé epizody postupně odhalují, jak každý další nový objev nebo odvážný kousek vedl k překonávání hranic a technických možností po celém světě. Seznámíme se s předními osobnostmi tohoto epického příběhu a budeme sledovat, co dokázali, a to díky perfektním kolorovaným archivním záběrům shromážděným z mnoha různých archivů. S Dějinami letectví vyletíte do oblak! (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prekvapivá záležitosť, nie som fanúšikom letectva, ale toto spracovanie naozaj zaujalo. Najmä kolorované historické sekcie a bombardovanie či ostreľovanie iných lietadiel naživo rozprúdi v divákovi krv. Ojedinelými nie sú ani „živé“ zábery pádov lietadiel vo vojenských bitkách. ()

argus123 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument, ktorý je zároveň aj výnimočný kedže obsahuje aj vzácne zábery ktoré su navyše kolorované. Do dokumentu prispievaju svojimi rozhovormi ludia ktorí stáli za počiatkami letectva - piloti, konštruktéri, vizionári. Jeden z najlepších dokumentárnych filmov. Je však škoda že vôbec nespomenuli kompletný vývoj vrtulníkov, čo môže leteckého fandu trochu zamrzieť. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama