Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Toho umělého smíchu je tam až moc, teda jako extrémně moc. Některé díly docela průměr, ale některé vynikají nad ostatní. I když dabing je docela odfláknutý (všechny původní zvuky jsou tím přehlušené), Pavlu Zedníčkovi nelze upřít to, že Ala Bundu si bez jeho hlasu nedovedu představit. Ostatní dabéři už nejsou takové terno, ale ty hlášky propasírované přes Zedníčka prostě zní dobře. A že jich Al má nejvíc a některé jsou opravdu skvělé. Bohužel je tam i hodně těch, které po překladu do češtiny nefungují. Naproti tomu myslím, že se povedlo, že v češtině se Al Bundy jmenuje "El Bunda", zní to víc buransky, chch. Jinak samozřejmě celé ty situace a epizody jsou dost umělé a vy vždy víte, kam přibližně budou jednotlivé pointy směřovat. Bylo by fajn, kdyby některé hlášky zlidověly a používaly se i v životě, protože potenciál tam je. Bohužel se myslím nic takového nestalo. Seriál je to zábavný, i když v dnešní době je už za zenitem. Já se u něj ale většinou dobře pobavím. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné. Nač se omezovat realitou, když můžete chudákovi seriálovému manželovi nasadit pitomou manželku, ještě vymaštěnější dcerku a ujetého synátora. K tomu ještě pochopitelně nějací ti sousedé a kamarádi a legendární koktejl je umíchán. Netřeba doufám popisovat průlomové kvality, které tento seriál přinesl do našich televizí a kolika hercům odstartoval kvalitní kariéru. Anebo radši ano - Ed O'Neill po změti různých slabších filmů momentálně kotví v mnou oblíbené Modern Family, taky pološílená rodinka, Katey Sagal má pevnou pozici v Groeningově Futuramě a Christinu Applegate asi známe všichni, jak dobyla Hollywood. Jediný, kdo tak trochu ostrouhal je David "Bud" Faustino. I tak ale poměr 3/1 je kvalitní, jen si vzpomeňme, kolika hercům se podařilo prolomit "seinfeldovskou kletbu". ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tento seriál sa so svojou typickou americkou stupiditou stal veľmi úspešným sitcomom. Mne osobne každý deň Al Bunda a jeho veselá rodinka spríjemňovala popoludnie. Al Bunda je chlapík, ktorému často budete držať palce a fandiť mu, vďaka jeho neskutočnej smole, či už v rodinom živote, alebo v tom pracovnom. Je naozaj pravda, že niektoré diely sú o ničom/ nezáživné a najradšej bych ich ani nevidel. Niektoré diely (no tých je vlastne najviac) sú fantastické, zábavné, správne americky nechutné a veľmi originálne.Skvelá zábava. /80%/ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zkouknul všechny díly a dalo mě to docela zabrat. Co víc si přát, takovou várku dílů. Udivuje mě, že se dokázalo udělat tolik dílů a přitom do každého vytvořit normální děj, u kterého se vždycky strašně nasměju. Al Bunda je borec a zároveň smolař v jedné osobě. Stal se pro mě symbolem, že nejsem a nebudu jediný, kdo na tom je tak špatně :-) Rozhodně jeden z nejlepších sitcomů a doufám, že se vytvoří novodobé pokračování, o kterém se teď mluví. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sinatrova klasická Love and marriage, "love and marriage go together like a horse and carriage", tomu dala teprve tu pravou šťávu:-)) Jinak se jedná o kultovní klasický sitcom který snad musí pobavit, ale zároveň i třeba dojmout snad každého televizního diváka a to všech generací. Dodnes patří i k mým oblíbeným srdcovkám. Skvěle napsané epizody, ale i vtipné a trefné gagy, dobře hrající a vypadající herci, a do toho přiblble tvářící se Al Bunda, co víc si může člověk ještě přát..? Jo a také bych zapomněl na náš hodně povedený dabing. Určitě je ale vtom i ten poctivý malý kousek improvizace..El Bundič je prostě borec:-) ()

Galerie (181)

Zajímavosti (104)

  • David Faustino chtěl být stejně jako Bud raperem. (Kulmon)
  • Alův nejoblíbenější film je western Hondo (1953). Má velmi rád také film Shane ze stejného roku. (Kulmon)
  • Záběr na auta jedoucí po dálnici v úvodních titulcích pochází z filmu Bláznivá dovolená (1983). (Kulmon)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama