Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (7) - 48. ročník (za rok) 1990 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, 49. ročník 1991, 50. ročník 1992 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ed O'Neill, 51. ročník 1993 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Satirický humor je úplne v poriadku, k nemu nemám žiadne výhrady, len mi trochu vadila akási amatérskosť celého projektu, keď sme skoro stále v nechutnej Bundovskej obývačke a pozeráme sa na nich akoby očami televízora. Predajca bot nebude na tom až tak zle, ak má dom a môže dávať prachy aj psovi. Má celkom k svetu ženskú v rokoch, ktorá ho už ale nebaví, aby to bolo vtipnejšie. Má celkom tupú, ale peknú dcéru, ktorá možno až zas tak tupá nie je a priblblých susedov, ktorí to u nich občas oživia. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Toho umělého smíchu je tam až moc, teda jako extrémně moc. Některé díly docela průměr, ale některé vynikají nad ostatní. I když dabing je docela odfláknutý (všechny původní zvuky jsou tím přehlušené), Pavlu Zedníčkovi nelze upřít to, že Ala Bundu si bez jeho hlasu nedovedu představit. Ostatní dabéři už nejsou takové terno, ale ty hlášky propasírované přes Zedníčka prostě zní dobře. A že jich Al má nejvíc a některé jsou opravdu skvělé. Bohužel je tam i hodně těch, které po překladu do češtiny nefungují. Naproti tomu myslím, že se povedlo, že v češtině se Al Bundy jmenuje "El Bunda", zní to víc buransky, chch. Jinak samozřejmě celé ty situace a epizody jsou dost umělé a vy vždy víte, kam přibližně budou jednotlivé pointy směřovat. Bylo by fajn, kdyby některé hlášky zlidověly a používaly se i v životě, protože potenciál tam je. Bohužel se myslím nic takového nestalo. Seriál je to zábavný, i když v dnešní době je už za zenitem. Já se u něj ale většinou dobře pobavím. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Kdo by nesmutnil nebo nezaplakal nad takovým kulervoucím osudem tohoto příkladného manžela a otce.Prodávat boty jej neuspokojuje a spíš než vlastní žena, jej vzruší kus žvance. No a děti, tak ty se taky zrovna nepovedly. Dcera blbá až to bolí a syn, byť hetero, odpuzuje snad všechny buchty na míle daleko. Je až podivuhodné, že ještě nezačal píglovat homo zadky (zde jsem chtěla použít "klátit", ale nechci zbytečně vzrušovat jednoho mého ňuňu fanouška). ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblibenější seriál, dokáže mi vždy zdvyhnout náladu a neustálé Alovi rýpačky do Marcy a nebo vlastně do všech, jsou perfektní. Ed O´Neill by měl dostat Oscara :) za seriálového herce v hlavní roli :) , protože i když tahle role z něho udělala hvězdu, tak mu i značně zničila budoucí hereckou kariéru (jestli by teda nějaká byla). Je taky hezké sledovat jak se z mladých lidí (Ch. Applegate a D. Faustino) stavají dospělí jedinci. Ze seriálu se bohužel postupem času pomalu vytrácel jeho typický humor - což je škoda, ale i tak to bylo pořád dobré. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (119)

  • Al je znamením raka. (ČSFD)
  • V seriálu se často naráží na film Vysvobození (1972). Ed O´Neill se v tomto filmu objevil před kamerou vůbec poprvé v malé roličce policajta. (Kulmon)
  • Alova oblíbená písnička je "Duke of Earl" od soulového zpěváka Gene Chandlera. (ČSFD)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama