Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediné co prakticky v tomto seriálu stojí za zmínku je samotný el Bunda...americký chrlič hlášek jako uragán. Jeden z mála slušných amerických komediálních seriálů, při kterých jsem se bavil a zapamatoval jako malý a i dnes se rád občas na nějaký díl podívám. Jediné co mě opravdu vytáčelo, byli diváci, kteří se věčně něčemu smáli...prakticky snad každou pátou vteřinu. 7/10 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Existence podobného sitcomu nám aspoň upřesní, že nedostižný Americký sen (Plný dům, Krok za krokem) se nerovná vždy drsné realitě skutečnosti. A právě na tom stavěli tvůrci Ženatých se závazky poměrně úspěšně řadu let než jim došli nápady, což si však nebyli ochotni připustit. To je taky důvod, proč i přes vysoký kredit začátku nelze dát víc. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku bych za spatřené útržky dala odpad, nechápala jsem, jak se taková peachovina může někomu líbit. Ale tak nějak se stalo, že jsem měla období nespavosti, kdy jsem se probouzela v pozdních nočních hodinách a tenhle sitcom se zrovna vyskytoval v TV. Zjistila jsem, že ačkoliv to není úplně můj styl humoru (místy mi to připadalo trapné), seriál obsahuje spoustu zábavně ujetých, sarkastických seků a začala jsem to sledovat pravidelněji (nevyhledávám, ale nepřepínám:-)). Teď už chápu, že pro někoho klidně může být "Ženatý se závazky" kultovním počinem. 65% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Al Bunda. Kouzelná postava! Jen pohled na něj vzbuzuje záchvaty trošku hořkého smíchu. Jako jediný ze své rodiny není karikatura, on skutečně žije! Nebýt Ala a Eda O´neilla, byl by výsledek někde na hranici odpadu, ale díky této hlavní postavě jsem si nenechal uniknout jediný díl a smál se. Poslední díly už ale velmi ztrácí dech a propadájí se do trapárny. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je pro mne absolutní kult. Je s ním spjatý téměř celý můj život a když koukám na určité díly tak jako bych se vracel do dětských let. Jo tomu se říká nostalgie:) Ale i po letech má seriál co nabídnout. Ed O'Neill je po Homerovy asi nejsympatičtější seriálový buran. Takový USA Kameňák který ale neskutečně baví a po letech neztrácí svou sílu. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (118)

  • Christina Applegate nosila po většinu 10. série blonďatou paruku, protože měla obarvené vlasy načerveno kvůli roli ve filmu Zkurvená nuda (1997). (Kulmon)
  • Jedná se o druhý nejdéle vysílaný sitcom studia Fox. Překonat jej dokázali jen Simpsonovi (od r. 1989). (Duoscop)
  • Mnoho původních producentů později spolupracovalo na seriálu Unhappily Ever After (1995), který svým tématem Ženatého se závazky velmi připomíná. (Kulmon)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama