Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (646)

Kass 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie roku! :-) Že ne? Ale ano, věřte tomu. Protože to co předvádí J. Black na plátně je zcela bezprostřední a naprosto heroický výkon, který neponechá vaše bránice ani na okamžik na pokoji. Že je Rock'n'Roll modlou nejen pro jeho filmovou postavu, ale i pro Blacka samotného, mu nejen věřím, ale po zhlédnutí "Školy ro(c)ku" jsem o tom dokonce hluboce přesvědčen. Že Rock'n'Roll zrovna nemusíte? Po dvou hodinách strávených ve společnosti pana učitele a jeho úžasné třídy vás zvuk elektrické kytary prostě nemůže nechat chladnými! :-) A teď co nejdřív splašit cokoliv od Led Zeppelin. PS: Splašil jsem ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mohl klidně jmenovat "Seznamte se, Jack Black". :-) Jeho hlavní protagonista, jenž se honosí tímto jménem, totiž předvádí de facto one man show v roli rockera, jenž se (ne)šťastnou náhodou ocitl ve funkci učitele. Blackův výkon ostatní herce ne, že zastiňuje, on je přímo válcuje stejným způsobem, jakým by na jevišti drsný člen heavy metal bandu zválcoval teenagerského popového idola (jména si dosadí jistě každý sám dle chuti :-) ). Scénář byl možná v původní podobě ještě akčnější či reakčnější, nicméně i po takřka tradičním kulinářsko-hollywoodském zásahu ve stylu "a po povaření zcedíme" zbylo ještě dost jak relativně poslouchatelného rocku, tak solidní zábavy. Tak si tu rockovou školu užijte. :-) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Toliko slibovaná podívaná se bohužel nekonala. Zas toliko vtipné to nebylo a na to abych byl dojat tím dětským duchem to příliš vařilo z různých klišé. Prvních 20 minut je naplněno skvělýma fórkama a Black ukazuje včem je konečně vtipný. Potom jakoby scénaristům došel dech a nasadili hodně smířlivý tón, která je Blackovi příliš těsný. Velká škoda, že neměli toliko odvahy jako scénáristé filmu Santa je úchyl. Nakonec se to vše přehoupne do rodinné komedie, kde ti zlí jsou nakonec napraveni a hrdinové opěvováni. Námět je rozhodně dobrý, škoda jen že padl do rukou bezradných scénaristů. Celkový dojem ještě zachraňuje Jack Black, který přeci jen předvádí svůj nadprůměr. Víc ale od toho nečekejte, nic víc tam totiž nenajdete. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TOP 10: "Kdo mi řekne o čem je Rock ?", Hlavně držet při sobě". Moje srdeční záležitost aneb Blackův ro(c)kový nářez. Dá se říci, že díky Škole ro(c)ku se stal Jack Black mým nejoblíbenějším hercem. Co se týče filmu samotného, nemám slov. Jak už jsem psal, je to pořádný ro(c)kový nářez se vším všudy. Mladí talentovaní "herci", jakožto žáci prestižní základní školy, kteří to se svými zvukovými hračičkami dokáží pořádně rozjet, byli na svůj věk úžasní. Citově zabarvený humor byl hlavní atraktivitou této hudební komedie. Když došlo k závěru filmu na scénu, kde kapela Deweyho Fina (Jacka Blacka), představila svůj dynamický a emotivní song Shool of Rock (Zachs song), naběhla mi husí kůže po celém těle, z úžasné emotivně prožité písně, kterou jsem hltal do posledního gesta. Líbilo se mi také, že to neskočilo takovým klasickým americkým happy-endem. Od první chvíle chvíle kdy se řekly slova "Souboj kapel", hned každému divákovi došlo, že o vítězi je předem rozhodnuto, ale pravda byla jiná. Škola rocku jako kapela souboj kapel nevyhrála, ale poté pronesl mladý bubeník větu "Hlavně klídek, v rocku nejde jenom o jedničky, Sex Pistols nikdy nic nevyhráli !. Dav si poté přál ještě přídavek od poražené kapely. Jejich přání bylo vyslyšeno a uskutečněno písničkou It's a Long Way to the Top v originále AC/DC. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jack Black: 1. School Of Rock (Album Version) - School of Rock Cast 2. Your Head, Your Mind, Your Brain... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 3. Substitute (Album Version) - The Who 4. Fight (Album Version) - No Vacancy 5. Touch Me ( LP Version ) - The Doors 6. I Pledge Allegiance To The Band [Vocal Excerp] (Album Version) - School of Rock Cast 7. Sunshine Of Your Love (LP Version) - Cream 8. Immigrant Song (Album Version) - Led Zeppelin 9. Set You Free (Album Version) - The Black Keys 10. Edge of Seventeen (LP Version) - Stevie Nicks 11. Heal Me, I'm Heartsick (Album Version) - No Vacancy 12. Growing On Me - The Darkness 13. Ballrooms Of Mars - T. Rex 14. Those Who Can't Do... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 15. My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes To Bitburg) (Anthology Version) - Ramones 16. T.V. Eye (LP Version) - Wylde Ratttz 17. It's A Long Way To The Top (Album Version) - School of Rock Cast ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama