Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (646)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

LET'S ROCK! Black si svoju postavu užíva a exceluje pri gitarových solách. Z jeho spevu cítiť, že sa v rockovej histórii vyzná. K tomu úžasný soundtrack, ktorý sa výhyba súčasnemu trendu - "Dajme šancu mladým"- a veľmi príjemná komédia, plná skvelých rockových peciek, ktorú ocenia hlavne rockový fandovia, je na svete. "Všetko bolo super, kým neprišla MTV, tá to všetko pokazila!". ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale fakt HROZNĚ jsem se bál, že to bude něco jako Sestra v akci 2. Ale Jack Black je fakt šílenej magor takže jsem tenhle film nemohl nechat ujít. S klidným svědomím můžu říct, že tohle nesahá Sestře ani po CDéčko AC/ DC. Jak už jsem napsal Jack Black je fakt šílenej magor, jenže v roli Deweye je magor na entou krát sto + 200000. Za tuhle roli měl dostat Oscara, protože to co převed tady se jen tak nevidí (a i zpívá skvěle, takže by měl vlastně dostat i Grammy!). Nakonec odpustíte filmu i sladkobolnej konec a pár nesrovnalostí.... Black = prezident celý galaxie.... ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack Black nám servíruje rock v plném rozsahu a je na něm vidět, že nemusel moc hrát (některé kreace ovšem trochu přehání). Hudební vložka je neoddiskutovatelná a neoddělitelná část filmu a je vynikající (začátek je opravdu božský). Po celou další dobu čekejte scénář v podobě Sestry v akci s klišoidním závěrem, který se kupodivu snaží klišé vyhýbat (ještě by scházelo, aby vyhráli). Suma sumárum - jestli máte k rocku blízko a k Blackovi ještě blíž, neváhejte a Školu ro(c)ku užívejte. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že snímek dovede okouzlit i lidi, kteří rocku absolutně neholdují. Vybraná hudba je luxusní. Jack Black hraje jako nikdy předtím. S jeho zápalem pro rock by dokázal strhnout na svoji stranu kohokoli. Šílený nápad vytvořit rockovou kapelu z dětí je zajímavý a netradiční. Mě Jack Black prostě bavil. Děti ho výborně doplňují. Smíchem jsem si sice neucvrkával, ale filmu vládne parádní a pohodová atmosféra, která mě zkrátka už na samém začátku pohltila a do konce snímku neopustila. Slabší 4 *. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že hip-hoperi a podobná chamraď, ktorá rada nosí šilt a nohavice, ktoré vyzerajú akoby v nich bolo poriadne nasraté, z tohto filmu šalieť nebudú. Ale rockeri..., rockeri sklamaní určite nebudú. Jack Black je srandovný a film je prešpikovaný samými rockovými peckami. Jackové tvrdé, rockové gestá alebo jeho škola, ako z drevených detí urobiť správnych rockerov, to všetko som doslova žral a mierny úsmev a pohoda sa ma držala až do samého konca. Navyše skladby, ktoré v škole skúšajú, nie sú vôbec zlé a divák je doslova napnutý a nevie sa dočkať veľkej premiéry na súťaži, podobne ako Jack s deťmi. Vďaka filmu som objavil jednu výbornú skladbu od Stevie Nicks , ktorú som doteraz nepoznal a aj krátka scéna z baru, kde ju Jack spustí z jukeboxu a plachtí pri chôdzi rukami mám strašne rád. Výborná komédia, z ktorej musí mať každý rocker radosť. 80% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V čase 6:56 drží Dewey (Jack Black) v pravé ruce kytaru nahoře za hlavou, ale v dalším záběru ji má dole. (Iveet)
  • Jack Black a hlavná postava filmu Dewey Finn by si nemohli byť podobnejší. Black je spevákom, skladateľom a gitaristom vo svojej vlastnej kapele Tenacious D, Finn je vo filme spevákom, skladateľom a gitaristom svojej kapely No Vacancy. (ash99)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama