Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že by vám někdo navrhl výměnu manželky na jednu noc. Přesně v této situaci se ocitá Richard Parker (Kevin Kline), jenž se rychle sblížil se svým novým sousedem Eddym (Kevin Spacey). Ten přichází s nečekaným, avšak lákavým plánem na jednorázovou výměnu partnerek. Zdá se, že s ní všichni zúčastnění souhlasí. Po vášnivé noci je však Eddyho manželka nalezena brutálně zavražděná ve své posteli. Nezávazné milostné dobrodružství představovalo pouhou zástěrku pro chladnokrevnou vraždu, z níž je záhy obviněn Richard. Ten je však přesvědčený o své nevině a po zaplacení kauce rozjíždí nebezpečné vyšetřování plné nečekaných zvratů. Napínavý kriminální thriller natočil režisér Alan J. Pakula, který zde žánrově navázal na svůj veleúspěšný snímek Podezření (1990). (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rozehraný příběh o jednorázové výměně manželek byl pro mě bezproblémově koukatelný, Kevin Spacey jako pokušitel a našeptávač velmi dobrý, umí být ohromně milý, sympatický, přesvědčivý a ve vteřině - mrknutím oka - se promění k nepoznání, po pravdě bavil mě.. K chování jednotlivých postav je asi zbytečné se vyjadřovat, scenárista to podle mě neukočíroval.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $21,591,728Tržby Celosvetovo $22,100,000║ Premárnená šanca. V celku zvrhlo pútavý námet na pekný obscénny thriller, ktorý sa v poslednej tretine nešťastne vyšmykol spod rúk.... nakoniec len nevydopečený priemer. /60%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milostná žádostivost, kvůli které musí hrdina bojovat o život, je vyjádřená hlavně kamerou - všechna ta zužující se schodiště svíraná zábradlím, úzký vchod kamsi do jiného světa, na jehož konci možná číhá smrtelné nebezpečí. Temná, těsná a lákavá cesta k dobrodružství i záhubě. Ložnice, kam jde uhasit svoji touhu po sousedově ženě, je měkce vyzdobená polštáři a závěsy, takže připomíná pavučinu, ale také hebké a intimní místo, které obvykle zůstává skryto. Jo, kamera si s erotičnem pohrála. ____ Příběh je obstojný thriller s několika až příliš vhodnými náhodami, které hrdinovi v pravé chvíli pomohou. Konec zanechá příchuť trpké ironie: než takové sousedy, radši bydlet na samotě. /6. 10. 14./ - mé hodnocení 5 200. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Je presne ten večer, keď máte chuť šľahnúť si niečo ostré a rýchle (fungujú tak napríklad chilli papričky, ale teraz samozrejme hovorím o filme) a thriller s hviezdnym obsadením nemusí byť zlá voľba. Po prvej polhodinke začnete podozrievať distribútora, že nás so žánrovým škatuľkovaním zasa raz dobehol, ale ono sa to našťastie fakt rozbehne. Dokonca pekne zostra, lenže s vyberaním zákrut má scenárista menšie problémy. Len čo totiž film začne thrillerovatieť a hustnúť akoby začal strácať aj kontrolu nad riadením a zasa sa raz od nás, divákov chce, aby sme prižmúrili oči nad neduhmi väčšiny thrillerov: "toto sa deje preto, aby to malo grády, nie preto, aby sme tomu mohli uveriť". Ale keď človek vidí démonického Kevina Spaceyho, vypne rozum a /podobne ako scenárista/ začne strácať kontrolu nad riadením... A pokorne pricupitá ku compu a ochotne nasype Ochotným dospelým štedré štyri hviezdičky. Je konieckoncov horúce leto, a vtedy má byť obloha plná hviezd. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Výměna manželek po americku. Opět výborný Kevin Spacey a jeho proměna z nadšeného souseda, co ví, jak žít a umí si to vychutnat do chladnokrevného padoucha, kterým opravdu je (v tomto filmu, samozřejmě). Slušně natočený detektivní thriller s kvalitním scénářem, který mě zaujal. Ke konci už trochu klasika, ale čtyři hvězdičky si zaslouží. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama