Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí absolútna klasika! Tento seriál som miloval a v skutočnosti som si myslel, že je ešte o dosť starší (zrejme kvôli tomu čierno-bilemu prevedeniu). Skoro všetky diely super a na niektoré si pamätám do dnes. Akrobatické húsky Gomeza, zvodná Morticia, morbídna dcérka , mŕtvola Fester, obor Lurge či Morticiina matka- čarodejnica sú postavy, na ktoré budem vždy rád spomínať. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne seriálová legenda. Nočné mory som z tohto nevídaného mixu rodinnej komédie a hororu mával veľmi dlho. Hrôzu mi naháňal hlavne bratranec It, komorník Lurche a ruka. Nie je to samozrejme žiadne vyberané majstrovské dielo, či prepracovaný seriál, no nostalgia a kultovosť, ktorá sa s ním v očiach mojej generácie spája je úctihodná. A pritom sa jedná o tak neskutočne zvláštnu, bizarnú, neuveriteľnú a miestami až nepríjemnú záležitosť, že to v dejinách kinematografie nemá obdoby. 70 %!! ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Klasika z detstva, keď som sedával pred slovenskou televíziou (tenkrát ešte celkom pozerateľnou) a užíval som si tento čiernobiely seriál. Gomez a Morticia u mňa na dlhé roky zostali najlepším seriálovým párom. Tento slovenský dabing by si zaslúžil ocenenie a mali by ho dávať za vzor súčasným dabérom. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

To boli krásne časy. Každý piatok večer na STV, príjemný začiatok víkendu. Addamsovci boli na mňa trochu zvláštni, ale vcelku príjemná rodinka. Klasika televíznej zábavy, celkom dobrý slovenský dabing - hlavne Božidara Turzonovová ako Morticia a jej spevácke sólo "Tóóókióó ..." a ešte strýko Fester na motorke v obývačke Rulez :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • John Astin původně absolvoval konkurz na sluhu Lurche. (topr harley)
  • Město, ve kterém Addamsovi žijí není nikdy zmíněno, jedná se však o New York City. (Kulmon)
  • Povolanie Gomeza Addamsa je advokát. (Gryphon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama