Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben a Charlie (Giuliano Gemma a George Eastman) jsou psanci, kteří se skrývají před zákonem. Jednoho dne vyloupí banku a je na ně vypasaná vysoká odměna. K Benovi a Charliemu se přidají další tři psanci, kteří je chtějí obrat o peníze. Již po první loupeži se obě skupiny pohádají... (špaček421)

Recenze (7)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ke studně přichází vesničan nabrat vodu, u ní spatří odpočívajícího pistolníka (Eastman) s pistolí položenou přes břicho a kloboukem přes tvář, vesničan pomalu začne pumpovat vodu, pistolníkovi se začnou jemně hýbat prsty a ruka se pomalu posouvá k pistoli, vesničnan vystrašený k smrti se rychle pakuje, následují prostřihy kde se dovídáme, že pistolník čeká už několik dní před věznicí... Geniálně natočená scéna a sekvence! Hned na to zjistíme, že čekal na svého přítele (Giuliano Gemma). Po vážně vypadajím úvodu se rychle dění mění na komedii, aby se na konci přiklonil k úvodu, ale bohužel už bez takové nádherné invence jako na začátku. Do poloviny si tohle buddy movie drží vtip, skvělé tempo a zábavnost, pak se vtip vytratí a jede to podle jiného, vážnějšího, scénáře. Pro znalé westernové nadšence může dvojice Eastman - Gemma znít dost nesourodě, ale opak je pravdou. Skvěle to mezi nimi jiskří. Další silnou stránkou jsou nádherné, velmi přesvědčivé lokace. Právě na lokacích si naprostá většina italských westernů vylámala zuby, tady to neplatí a to je super. Další slabinou Italů býval z důvodu velmi nízkého rozpočtu minimální kompars a špatný scénař. Tady je kompars na Italy velký s výbornými kostýmy, se scénářem je trochu problém - jak bylo téměř zlou jistotou italské produkce i u těch nejlepších ze žánru - do poloviny film šlape jako hodinky, poté se začne zadrhávat a vypadá to, že režisér rozfofroval všechny peníze na skvělou výpravu poloviny první. Musel si pak vypomoci béčkovou zápletkou a to je škoda, protože být více peněz ,měl film namířeno stát se klasikou nejen italowesternu. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Giuliano a George, neboli Ben a Charlie jsou kámoši jak hrom. V tom, že se často perou, a že Gemma je sympatický rošťák zatímco Eastman obrovský bručoun však veškerá jejich podobnost se Spencerem a Hillem končí. Oproti jejich filmům má díky pár scénám tento film i hloubku, zvláště scéna s Marisou Mell je v tomhle skvělá. Škoda jen, že film nemá promyšlenější příběh a že tvůrci nevěděli, jak film ukončit. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Giuliano Gemma sa do tychto spaghetti westernov proste hodil. Sympaticky pribeh, reziser Michel Lupo tocil len nevyrazne komedie typu Buddy Miri na Zapad, Serif a mimozemstan. Tuna sa ukazal, ze ma aj na viac, nez blaznive talianske komedie. 77 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě po Kaliforňanovi ze 77. roku definitivně přesvědčil, že Michele Lupo (Šerif a mimozemšťan 1, 2) se nemá přehlížet a Giuliano Gemma podceňovat. Souhlasím se "špačkem421", že film má docela blízko k "Butchovi Cassidymu a Sundance Kidovi", ale nepřirovnával bych ho tak vehementně ke spencerovsko-hillovským "rukám ďábla", jako to dělají někteří recenzenti jinde. Komedie to je, ale narozdíl od jejich klonů se nesnaží bavit za každou cenu a spoléhá na dobrý příběh, kde nechybí ani vývoj hlavních postav a dojde v něm i na temnější pasáže. Do scénáře ostatně zasahoval Leoneho častý scénárista a jmenovec Sergio Donati. K dobru je nutno přičíst povedenou muziku (Gianni Ferrio), odpovídající rozpočet, suverénní režii, kameru (Aristide Massaccesi alias Joe D'Amato), Gemmovy četné akrobatické kousky a moře Italy proslavených lokací (vyloženě jsem si připadal jako v nějakém spaghetti-westernovém muzeu). Gemma s Eastmanem sice nejsou takoví borci, jako výše zmíněné dvojice, ale rozhodně se snažili a obě jejich postavy, tj. Bena a Charlieho, jsem si rychle oblíbil. Ani anglický dabing tentokrát nedopadl tragicky. Je trochu škoda, že závěr nebyl takový, k jakému film delší dobu směřoval. Výsledkem je ale i tak velice příjemná věc. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Gemma nikdy nezklame.. Aneb na pozadí scenérií z jiných klasičtějších westernů se potkávají dva spaghetti herci první úrovně Itálie. Takova "hill-spencerovina" bez těch dvou, ostatně Donati psal scénář.. :-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama