Reklama

Reklama

Colpo maestro al servizio di Sua Maestà britannica

  • Španělsko Gran golpe al servicio de su majestad británica (neoficiální název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Madridský herec Arthur Lang je osloven dvěma neznámými muži, kteří mu nabídnou nevšední práci. Ve službách jistého pana Bernarda z Paříže se má vydávat za Owena, odborníka na drahé kameny, s cílem proniknout do struktury organizace obchodující s diamanty. Nabídka je to sice zvláštní, Lang ji ale přijímá. Po příjezdu do Londýna však zjišťuje, že se nechal vmanévrovat do nebezpečné hry britských tajných služeb.
Italský režisér Michele Lupo, dosud známý jako tvůrce filmů žánru sandálu a meče nebo westernů, v polovině šedesátých let neodolal všeobecné oblibě špionážních filmů a v italsko-španělské koprodukci natočil snímek MISTROVSKÝ TAH VE SLUŽBÁCH JEJÍHO VELIČENSTVA (Colpo maestro al servizio di Sua Maestà britannica, 1967). Do hlavní role Arthura Langa byl obsazen americký herec Richard Harrison, v úloze záhadného pana Bernarda se uplatnil osvědčený matador žánru Adolfo Celi, něžné pohlaví zde reprezentovala britská herečka působící v Itálii Margaret Lee. Vzhledem k zasazení děje se natáčelo v Londýně. V Itálii měl film premiéru v únoru 1967, následně jej pak uvedly i další země v západní Evropě. (argenson)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Suprový začátek, kdy si kuwa říkáte, koukám se vůbec na ten správný film (naštěstí záhy, velmi rychle zjistíte že ano), příběh má trochu kolísavou úroveň (ale zase mnohdy dovede mile překvapit) a postupem času začíná být trochu únavný a nudný, je zde sice několik zvratů a falešných stop, ale ty občas nestojí moc za řeč (originální a značně a vynalézavá loupež diamantů je ale docela povedená, tady se divákovi dostane zřejmě toho největšího napětí z filmu vůbec), tématicky něco podobného, zopakoval režisér Lupo ve filmu "A Man to Respect", film rovněž doporučuji. Jinak bych ale ocenil kvalitní hudební složku (De Massi), která se zde naprosto hodila, a oba hlavní protagonisty, ve skvělé kondici hrajícího Harrisona (ke konci pěkně dobitého) a italského veterána Celiho v roli skvělého padoucha v černých zrcadlovkách, vypadal docela cool. Akční scény nejsou zas tak vypečené, konec je trochu předvídatelný, no ale proti gustu..Suma-sumárum, jde o neprávem zapomenutý (či prakticky neznámý) špionážní film, s několika dobrými scénami pronásledování, tvrdých pěstních soubojů a přestřelek, který nepatří jak jsem si původně myslel do subžánru taliánského policajtských filmů jako tři jiné režisérovi kousky ("Troppo per vivere... poco per morire", "A Man to Respect" a "Dio, sei proprio un padreterno!"), ale ve svém žánru půjde jistě o jeden z lepších a úspěšnějších film. Nejhorší to doopravdy nebylo a film mohu vřele doporučit. 3,5/5*. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Italský název filmu napovídá, co můžeme čekat – perfektní kombinaci heistu a eurospy. Z obou žánrů si navíc film bere to dobré. Tím pádem tady máme obvyklé dokonale naplánované loupeže, ale v pozadí probíhá operace britské tajné služby. Gangy a agenti se tak promíchají v docela napínavém příběhu, který se rozhodně nebojí zajímavých zvratů. Na italský eurospy je nutné ocenit právě příběh, který drží pohromadě a směřuje odněkud někam. Ale tím výčet kladů tohoto filmu nemůže končit – herecké obsazení je výborné, soundtrack je hodně podařený, potěšit můžou i ulice dobového Londýna. ()

Reklama

Reklama