Casebook of Sherlock Holmes, The (TV seriál)
Krimi / Mysteriózní
Poslední upír
Svobodný mládenec
(Němi)
liquido26
Tato série je ozvláštněna tím, že kromě klasických padesátiminutových epizod se zde vyskytují také tři povídky, které byly zadaptovány do podoby celovečerních filmů a to velice povedeně. Zatímco klasické epizody se věrně drží svých předloh, celovečeráky (Mistr mezi vyděrači, Poslední upír a Svobodný mládenec) si z nich berou pouze to nejdůležitější a nabalují na ně zcela nový příběh a velmi zajímavou atmosféru. (Svobodný mládenec byl například velice psychedelický, zatímco Poslední upír zase docela hororový).(1.9.2011)
BoPo
Kto videl nezabudne. A ostatný môžu len ľutovať, že im unikla TV legenda.(24.4.2011)
Joski
Sherlokovska séria, ktorá vďaka skvelému hereckému výkonu Jeremyho Bretta i trefnému slovenskému dabingu rozhodne patrí medzi naj Doylovske adaptácie.(28.11.2009)
Tanmut
V této sérii si tvůrci dali velmi záležet na vykreslení Holmesových protivníků, díky čemuž jednotlivé díly mají větší sílu.(5.10.2010)
ondrula
Ze všech Sherlocků, co jsem kdy viděl, mi toto ztvárnění přijde nejotravnější a nejnudnější.(25.12.2011)
swiss
Nejlepší klasické zpracování. Brett je ten správný Holmes...(10.2.2012)
Arccos
Nikdy jsem si takto Holmese nepředstavoval. A teď už si ho zase nedokážu představit jinak!(20.3.2010)
Nut
Měla jsem VHS s nahranými příběhy SH z Primy s dabingem Dalimila Klapky a říkala si, jaký je to úžasný dabing a jak se k Sherlockovy hodí. No a pak se mi do rukou dostalo DVD s původním zvukem a já poprvé zaslechla ten prazvláštní hlas pána Bretta...V tom okamžiku pro mě dostal Sherlock nový význam.(27.9.2010)
filmmovier
Tato série má oproti minulým dvoum řadám mnohem lepší a působivější atmosféru. Adaptace jsou až na tři výborné celovečerní filmy věrny svým předlohám. zdá se mi, že čím je Jeremy Brett starší, tím podává lepší výkony a hodně pomáhá celkovému vyznění. Prostě další geniální detektivní řada se skvělými herci a vším, na co si jen vzpomenete, kterou by si nikdo neměl nechat ujít.(1.1.2012)
hooonza
Jeremy Brett JE Holmes se vsim vsudy!(24.1.2008)
Koskakoska
Tohle já můžu,prostě skvělé na Sherlocka nedám dopustit 4+(29.12.2011)
Fanklub seriálu
Související
- Pes baskervillský (TV film) (1988)
- Sherlock Holmes: Znamení čtyř (TV film) (1987)
- Return of Sherlock Holmes, The (TV seriál) (1986)
- Z archivu Sherlocka Holmese (TV seriál) (1984)