Reklama

Reklama

Michael Flatley's Feet of Flames

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Michael Flatley's Feet of Flames (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1998, 113 min

Obsahy(1)

"Kdybych nikdy nedělal žádnou show, nezemřel bych jako šťastný muž." - Michael Flatley. 25. Červenec 1998 - Soumrak zahalil slavnou cestu králů v Londýnském Hyde Parku a noc vešla do dějin. Dvacet pět tisíc diváků se sešlo, aby shlédlo fascinující taneční představení - Feet of Flames. Více než sto umělců se tancem vepsalo do historie - pod vedením nejlepšího z nich - Michaela Flatleye. Nová hudba, taneční čísla, kostýmy a dekorace - Feet of Flames díky Michaelu Flatleyovi překonává hranice - a vás zavede na jedinečnou cestu světlem i tmou, dobrem i zlem, vášní i zoufalstvím do úžasného finále, které Vás zanechá bez dechu. (Universal)

(více)

Recenze (42)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Lord of the Dance v novém kabátě - stejní aktéři, ale nová scéna, lepší choreografie, vylepšené kostýmy, bombastičtější efekty a i něco málo nové hudby a zcela nových tanečních čísel. Stále úžasní tanečníci předvádějí výkony, nad kterými zůstává rozum stát. Vydržet v plném tempu takovou dobu... jednoduše neuvěřitelná paráda. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pane Bože děkuji za člověka jménem Michael Flatley ... Na videokazetě jsem Stopy plamenů měla hned v roce 1999 tuším, pak i na dévédé. Přátelé ... to, co je na té malé, blýskající se placce je něco, jenž se nedá příliš slovy vyjádřit. Celý divadelní záznam jsem viděla zhruba 189.653 krát nebo si ho jen tak pouštěla do sluchátek a i po tolikáté jsem z něj tak citově vyždímaná jako když jsem ho viděla poprvé. Když to bylo poprvé, tak jsem se na začátku nadechla a vydechla až při závěrečných titulcích ... celou dobu neschopna slov, hledající ztracený dech, emoce se střídaly jak na běžícím pásu, často marně tlačíc bezděčné slzy zpátky. Tento stav se nezměnil ani po tolika letech a jako zatím u jediného snímku na světě ve mně Feet of flames tyto pocity probouzí neustále! Nestydíme se za ně, Michael totiž stvořil něco tak famózně skvostného, tak obrovského, že někdy mi stačí ke štěstí opět a znovu nořit se do barevného víru hudby a tance. ()

Reklama

Prekarkar 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si "pošmáknul" :-) Skvělé představení plné emocí, jiskření, smyslnosti, vášně. Skvělé střídání "monochromatických" pasáží s "barevnými". Skvělý výběr hudby a střídání pomalých a rychlých částí, veselých i dramatických a to vše kolosální, ohromné, s příběhem. Skvělé obsazení, krásné ženy a... tanec. Skvělá kombinace! Skvělá kamera, skvělý střih. O zvuku ani nemluvím. Prostě o tomto skvělém díle budu vždy mluvit a psát v superlativech! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Příšerný kýč - teplé a zářivé barvy, konzumní pohádková mystika jak v hudbě tak zpěvu - jenže je to dokonale profesionální řemeslo a já perfektní řemeslníky miluji! Protože pokud chcete dělat umění, musíte napřed zvládnout řemeslo, což bohužel nechápou miliony lidí a tak je umělecký prostor zaplevelen až běda. Více takového řemesla! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá charakterizovat vlastně stručně a výstižně - Lord of the Dance extended edition deluxe :-) V základu je to ta samá show, ale lehce pozměněná, prodloužená, s více tanečníky, novými kostýmy, scénou, pár čísly navíc a je to absolutní bomba! K plusu je tu poměr stran 16:9 a solidní 5.1 zvuk, obraz by si sice zasloužil něco trošku lepšího, ale stále je to solidní kvalita a doporučuji každému příznivci tanečních show! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama