Reklama

Reklama

Pocta Freddiemu Mercurymu

(koncert)
  • Velká Británie The Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness (více)

VOD (1)

Největší hudební hvězdy 20. dubna 1992 uctily svým vystoupením na stadionu ve Wembley památku frontmana kapely Queen... Freddie Mercury byl hvězdou největší velikosti a jeho odchod v listopadu roku 1991 zasáhl celý hudební svět. Po úvodním šoku se zbylí členové skupiny Queen rozhodli uspořádat velký koncert k uctění jeho památky, při čemž výtěžek z celé akce se rozhodli věnovat na boj proti nemoci AIDS, která se stala frontmanovi jejich skupiny osudnou. Kapela oslovila řadu hvězd, které účast přijaly, a navíc se vzdaly honoráře. Výsledkem jejich společného úsilí byl koncert, který se řadí mezi ty nejlepší v celé rockové historii. Atmosféra plná emocí, smíšené pocity radosti a smutku, kterou sdíleli fanoušci na stadionu, televizní diváci po celém světě i účinkující, byla zážitkem, na který se nezapomíná. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Videl som svojho času samotný koncert, aj hodinový dokument natočený na 10. výročie, ktorý prináša zostrih najzaujímavejších vystúpení, prekladaný komentármi zúčastnených umelcov. Je impozantné, koľko veľkých hudobných osobností sa zišlo, aby vzdalo hold fantastickému umelcovi. Zopár z nich bolo síce z trochu iných žánrov, ale napriek tomu to bolo veľmi pôsobivé. V komentároch zaznela jedna veľká pravda. Pri toľkých spevákoch predvádzajúcich Freddieho piesne sa úplne vypuklo ukázalo, aký fantastický spevák Freddie bol. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Wow... co mám říct? Jeden z nejlepších koncertů, co jsem kdy viděla. A to tam Freddie ani nebyl osobně :) Musel to tenkrát být úžasný zážitek. Queen je obrovská legenda, na tu nikdy nezapomeneme. A stejně tak Freddie, který sice podlehl AIDS, ale pořád máme vzpomínku na jeho vyjímečný hlas, geniální přednes a taky nám zanechal obrovské poselství. Ten závěr koncertu je nádhera: Liza Minnelli, We are the champions... a všichni na pódiu... :' ) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nic před tím ani nic potom z hudebního světa se mnou tak nezamávalo. Pocit, že v přímém přenosu se mnou sleduje tento skvělý koncert x milionů lidí, je těžko popsatelný. Smutek z umrtí Freddieho byl vystřídán poklonou hvězd jako Extreme, Def Leppard, Mettalica, Guns'n'Roses, Elton John .... v jejichž podání zněly písně Queen naprosto nově a úžasně. Atmosféra na stadionu i na jevišti, pokora a úcta účinkujících, přitom nářez..... ještě dnes mě z toho mrazí. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Výnimočný koncert začína skvelou vypaľovačkou Tie Your Mother Down, pokračuje baladami aj rockovými songami ako Hammer to Fall, či I want it all. Najviac sa mi páčil George Michael a to čo spieval - Somebody to love. Dovolím si tvrdiť, že to bolo lepšie podanie ako od Freddieho. Nezabudnuteľný song. Na konci najvačšie hity - We Will Rock You, We are the Champions. Koncertná delikatesa. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jestli hodnotím spávný koncert:) (viděl jsem asi hodinový sestřih), tak musím konstatovat, že to není špatné, ale Axla fakt víckrát vidět nemusím. A popravdě řečeno, z těch hvězd přelomu osmdesátek a devadesátek jsem bezpečně poznal jen Eltona Johna a Davida Bowieho, ve zbytku jsem dost tápal. Pětihvězdičkový dojem zkazil právě Axl, když vlít do Eltonovy verze Bohemian Rhapsody. To by fakt jako nešlo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Kvôli ochrane drahocenného trávnika vo Wembley bola cez kovové platformy položená špeciálna gumová krytina. (Raccoon.city)
  • Poslední společné vystoupení Johna Deacona s Queen. Poté pouze v roce 1997 natočil společný singl No One But You. (Kulmon)
  • Na tomto koncertě se naposledy společně sešel Mick Ronson a David Bowie. Následující rok zemřel Mick Ronson na rakovinu. (Kulmon)

Reklama

Reklama