Reklama

Reklama

Pocta Freddiemu Mercurymu

(koncert)
  • Velká Británie The Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness (více)

VOD (1)

Největší hudební hvězdy 20. dubna 1992 uctily svým vystoupením na stadionu ve Wembley památku frontmana kapely Queen... Freddie Mercury byl hvězdou největší velikosti a jeho odchod v listopadu roku 1991 zasáhl celý hudební svět. Po úvodním šoku se zbylí členové skupiny Queen rozhodli uspořádat velký koncert k uctění jeho památky, při čemž výtěžek z celé akce se rozhodli věnovat na boj proti nemoci AIDS, která se stala frontmanovi jejich skupiny osudnou. Kapela oslovila řadu hvězd, které účast přijaly, a navíc se vzdaly honoráře. Výsledkem jejich společného úsilí byl koncert, který se řadí mezi ty nejlepší v celé rockové historii. Atmosféra plná emocí, smíšené pocity radosti a smutku, kterou sdíleli fanoušci na stadionu, televizní diváci po celém světě i účinkující, byla zážitkem, na který se nezapomíná. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jestli hodnotím spávný koncert:) (viděl jsem asi hodinový sestřih), tak musím konstatovat, že to není špatné, ale Axla fakt víckrát vidět nemusím. A popravdě řečeno, z těch hvězd přelomu osmdesátek a devadesátek jsem bezpečně poznal jen Eltona Johna a Davida Bowieho, ve zbytku jsem dost tápal. Pětihvězdičkový dojem zkazil právě Axl, když vlít do Eltonovy verze Bohemian Rhapsody. To by fakt jako nešlo. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Joe Elliott, Slash & Queen – Tie Your Mother Down 2.Roger Daltrey, Tony Iommi & Queen – I Want It All 3.Zucchero & Queen – Las Palabras De Amor 4.Gary Cherone, Tony Iommi & Queen – Hammer To Fall 5.James Hetfield, Tony Iommi & Queen – Stone Cold Crazy 6.Robert Plant & Queen – Crazy Little Thing Called Love 7.Brian May – Too Much Love Will Kill You 8.Paul Young & Queen – Radio Ga Ga 9.Seal & Queen – Who Wants To Live Forever 10.Lisa Stansfield & Queen – I Want To Break Free 11.David Bowie, Annie Lennox & Queen – Under Pressure 12.Ian Hunter, David Bowie, Mick Ronson & Queen – All The Young Dudes 13.David Bowie, Mick Ronson & Queen – Heroes 14.George Michael & Queen –’39 15.George Michael, Lisa Stansfield & Queen – These Are The Days Of Our Lives 16.George Michael, London Gospel Choir & Queen – Somebody To Love 17.Elton John, Axl Rose & Queen – Bohemian Rhapsody 18.Elton John, Tony Iommi & Queen – The Show Must Go On 19.Axl Rose & Queen – We Will Rock You 20.Liza Minnelli & Ensemble – We Are The Champions ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Extreme parádní vystoupení, ač tu kapelu ani vůbec neznám. Metallica a Guns N' Roses bohužel hráli svoje písničky, takže je to o ničem. Def Leppard docela nuda. Z interpretů kteří se zbytkem Queenů za něco stály určitě Roger Daltrey, Annie Lennox, George Michael a samozřejmě David Bowie, ale to také může být dáno písničkou, protože některé může zazpívat kdokoliv, a jsou stejně parádní. Jen je teda nesmí zpívat Axl Rose, to je děs. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější a nejkrásnější pohřeb všech dob zároveň. Hvězdy showbizu se sešly, aby uctily památku nejlepšího zpěváka všech dob, Freddieho Mercuryho. Nutno říci, že s úspěchem (ne)čekaným a nelze vytknout absolutně nic! Koncert graduje posledními pěti písněmi, kdy jsem se už dostával do značně sentimentální nálady. Přesvědčením ateista, prohlašuji, bůh není! Zemřel totiž jednoho ošklivého podzimního večera roku 1991 ... ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Velice důstojné rozloučení a pocta, které se v podobném formátu nikomu dalšímu nedostalo. Na stejné úrovni bych podobný hold přála minimálně dalším dvěma osobnostem, které již nejsou mezi námi. Když společně hrají Brian a Slash při Tie Your Mother Down, měla jsem sto chutí všechny okřiknou ať jsou tiše.. Při Bohemian Rhapsody, kdy se mi dojemně začaly drát na krajíček slzy, nečekaný vpád Axla Rose ve svém slušivém oblečku ve mě vyprovokoval dusivý smích, který ovšem hned přerušily mrazivé první tóny Show must go on. Během koncertu jsem měla někdy nutkání srovnávat některé výkony s Freddiem, nevydrží to však dlouho. Jednak, to docela dobře moc nejde, a taky tohle není vůbec podstatné. Krom mnou již zmiňované vložky, má koncert mnoho vemi silných momentů, často je tvoří i dechberoucí pohled do publika. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Koncert sa konal na Veľkonočný pondelok 20. apríla 1992. Zisky z koncertu boli použité na spustenie nadácie "Mercury Phoenix Trust AIDS". (Raccoon.city)
  • Koncert bol vysielaný do 76 štátov sveta. (Raccoon.city)
  • 72,000 vstupeniek sa vypredalo v priebehu troch hodín. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama