Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Taneční bomba s naprosto perfektní choreografií, bravurními tanečníky, nádhernými kostýmy a v neposlední řadě (u mě dokonce téměř v první ;-)) fantastická hudba Ronana Hardimana. Vždycky, když se na tohle dívám, začnou mi cukat nohy a hned bych vlítla na jeviště a přidala se a hlavně - TOHLE mě přivedlo k irskému tanci! Díky za to, Michaele! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pořádnou reprosoustavu a velkou obrazovku a nemusíte někam na staďák. I když, při sezení na oblíbené pohovce se nemůžete nechat tak pohltit živelností a dravostí rytmů jako při "live action" někde na ochozu. Nic to ovšem nemění na faktu, že tihle tanečníci to umí rozjet tak, že se vám z toho rozjedou panenky a že je to podobný nářez jako to, co předvádějí STOMP, a k tomu daleko melodičtější:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina keltských dupátorů se nechla zvěčnit na filmový materiál při úspěšném pokusu o zjištění, zda statika pódia vydrží ten nejhromadnější dupot v dějinách lidstva. Měnilo se tempo představení, rytmické skladby se střídaly se snivými, občas se rozvibrovaly hlasivky zahalené divy, jindy zase struny houslí nepříliš oděných umělkyň. Celkově byl podán další důkaz toho, že zelené umění made in Ireland je skvělý vývozní artikl. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Kdo umí ten umí ....a Michael Flatley ten umí nejlíp, velkolepost jeho show je až byzardní, jak dokáže diváka nadchnout a ta atmosféra .. ta se nedá ani popsat. Choreografie, hudba na 110% atd.. Všechno je do nejmenšího detailu propracované. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dynamická irská skočná, choreografie a pěkné slečny v krátkých šatičkách, co víc si můžu přát :)) (BTW naživo je to samozřejmě za 5). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Step milujem, ale v tomto svete táto sekcia umenia patrí im. Narodiť sa írom, alebo byť Jíří Kornom, inak to nejde... :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hudba jednoznačne za *****, to je proste moja srdcovka, tam nieje o čom. Tie tanečky ma až tak nebrali. Boli fajn, ale na rozdiel od hudby raz stačilo. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

K nejcennějším hodnotám tohoto filmu, vedle skvěle zvládnutých tanečních scén a výjevů, však patří vynikající hudba a to je velký přínos filmu. Hudba podmalovává osobité umění a spoluvytváří ucelený fantastický a harmonický celek. Režie se perfektně vyhnula teatrální podívané. Je tam spád i napětí. V tomto filmu projevil schopnost tanečník Michael Flatley vysokou úroveň tanečního umění. Jeden z nejlepších filmů tohoto žánrů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy stál na ochozu zaplněné arény, pozoroval zeshora taneční kreace a nechal si do uší tepat famózně propracovanou hudbu a nadšený řev obecenstva, ten marně hledá šestou hvězdičku. Ano, musíte mít rádi hudbu, musíte mít rádi tanec, musíte mít peníze na lupen a nesmíte mít citlivý sluch. Pak ale dojdete do ráje... ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Špičková show, na kterou budete zírat od začátku do konce a obdivovat ty úžasné lidi, co předvádějí za umění. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

naprostá taneční bomba s neskutečně propacovanou choreografií, výbornými tanečníky v čele s Michaelem Flatleym, ve strhující keltské taneční show. Přímo před očima vám ožívá starověká legenda! Fantastická hudba Ronana Hardimana, nádherné tanečnice, co víc si člověk může přát :o) Tohle představení už nejednou odnesli mí sousedi, když jsem to doma " osolil" na domácím kině :o) Vidět to ale v reálu, tak na místě umřu blahem..... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Intro napumpuje sál mystickou keltskou náladou a pozvolna rozjede hudebně skvělé vystoupení s řadou úžasných melodií a vydařených tanečních vystupů. Když tanečníci a tanečnice přepnuli nohy na nejvyšší rychlost zíral jsem z otevřenou pusou, po zádech mi běhal mráz a nohy samy od sebe začaly vydupávat rytmus. Skvělá šou, která mi znovu připomněla jak parádní umí být irská muzika a tanec. Mělo to všechno jedinou vadu. Ultimátně nesympatického týpka Flatleye. Ten chlap mi svou vizáží, namachrovaností a mírně přehnanou baletní afektovaností kazil dojem z celého vystoupení. Naštestí nebyl na podiu zase tak často. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Úplně poprvé jsem ho viděla naživo, pak jsem si sehnala DVD a když přijeli do Matičky další rok, tak s námi šli i mládežníci, protože je to uchvátilo už u telky. Tohle se nedá popsat, to se musí vidět. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

V televizi to sice nevyzní tak krásně, jako na živo, kde je samozřejmě lepší atmosféra i akustika, ale i tak je to opravdu výborné vystoupení. Bohužel se mi nepoštěstilo vidět to s Michaelem, ale i tak byl současný tanečník velice dobrý. Tak trochu tanci rozumím a musím přiznat, že irský step je dost makačka a tady si ho tanečníci tančí, jako by nic. Docela mě překvapilo, že to má i jakýsi jednoduchý děj, který by zde ale ani být nemusel, protože ty taneční vystoupení... to je prostě pastva pro oči. Určitě doporčuju všem fanouškům irské hudby a i všem amatérským i profesiálním tanečníkům. Jinak pro ty, co to již viděli mám dobrou zprávu: Michael Flatley má ještě další vystoupení, které je údajně ještě úsěšnější a lepší, než Lord of the Dance, ale bohužel s ním zatím sem nejezdí, tak se můžem alespoň těšit, že se třeba rozhodnou... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl pred štyrmi rokmi prvýkrát, bol som fascinovaný. A to som videl len útržky z vystúpenia. Vidieť však v "celovečernom" formáte elektrizujúcu hudbu s úžasným tancom je fantastické. Nezabudnuteľné ! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Sice tanci vůbec nerozumím a po pravdě jsem taneční antitalent, ale toto dílko jsem si zamiloval. Úžasné vystoupení, na kterém zaručeně necháte oči. ()

Reklama

Reklama