Reklama

Reklama

P.U.L.S.E. Live at Earls Court 20.10.94, London

(koncert)
  • Velká Británie Pink Floyd: P. U. L. S. E. Live at Earls Court (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1994, 145 min (Alternativní 47 min)

Obsahy(1)

Koncert z posledního turné Pink Floyd, k desce "The Division Bell", zachycuje skupinu v londýnské hale Earls Court. Pink Floyd zahráli jak novější skladby, tak i starší osvědčené kousky. Hlavní lahůdkou koncertu je jeho druhá půle, ve které se dočkáme přehrání celého legendárního alba "Dark Side of the Moon". Pro každého fanouška Pink Floyd je zhlédnutí koncertu povinností, pro ostatní velmi příjemné seznámení s hudbou téhle anglické skupiny. (PinPrick)

(více)

Recenze (60)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Neskutečně působivá surrealistická hudba poskládaná a rafinovaně koncentrovaná ve velkolepém show. Nejúžasnější jsou instrumentálky bez textů, to je výtvarné umění v tónech! (přiznám se, že texty raději nechci znát). Pink Floyd pro mne zůstávají absolutně nejlepší, nejzajímavější rockovou skupinou mého mládí... se všemi výhradami a nebezpečími, kterých je třeba se vyvarovat. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Technická dokonalost a lehký chlad, replikování kanonických nahrávek do posledního tónu s minimem prostoru pro spontaneitu (až na pár oživujících odchylek ve vokálních i instrumentálních sólech, které paradoxně zažraní fandové těžko rozdýchávají). Na druhou stranu jediný záznam, do kterého se podařilo beze zbytku protlačit pohlcující atmosféru pro Floydy typické dokonale gradované světelné show doplněné promítáním surrealistických, ezoterických i satirických filmečků a všelikými trojrozměrnými atrakcemi, jak jsme ji zažili i u nás na Strahově, takže se u toho mimo jiné báječně vzpomíná (třeba jak mi zdaleka největší vizuální vytržení z celého koncertu způsobila modrá světla plující vzduchem nevysoko nad hlavami lidí jen malý kousek od nás – jak tohle proboha dělají, nemohl jsem pochopit několik vteřin, než se ukázalo, že jde o sanitku, která si pomalu razí cestu davem). Ty nafrněné čtyři hvězdičky, které jsem sem před časem naklepal po paměti, tu po čerstvém opáčku a opětovném vyražení dechu nechat nemůžu, ale vřelejší vztah mám beztak k Pompejím, Benátkám i Watersově In the Flesh – tam všude se totiž mnohem míň reprodukuje a mnohem víc tvoří. ()

Reklama

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto nemůže už nic konkurovat. I když chybí do dokonalosti Roger Waters, tenhle koncert mě totálně uzemnil a potvrdil, která kapela má na světě nejlepší koncerty. Skvělý tracklist obsahující celé Dark Side of the Moon doplněný o nejlepší hity z let minulých a naopak o songy z jejich nejnovějšího alba The Division Bell(1994). Snad už jen při Eclipse si mohl dát Rick Wright na klávesách volume doprava. A Gilmourův majstrštyk v Comfortambly Numb? To je pro mě nejlepším kytarovým sólem všech dob. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé video s tak neuvěřitelnou atmosférou, že se ani nechce věřit (nejen Gilmourovo sólo v Comfortably Numb, které považuji za jedno nejlepších, co jsem kdy slyšel). Orgie jak zvukové tak vizuální - světla a laser show, jaké jsem ještě nikde neviděl. Naprosto specifická hudba s bezchybnými hudebníky. A to vše činí tento DVD koncert tím nejlepším, který kdy byl stvořen. K tomu není moc co dodat, to se nedá vyjádřit slovy, na to se musí koukat, to se musí prožít. ()

seefoo 

všechny recenze uživatele

Skvělé, skvělé, skvělé...Jde poznat, že když se sejdou 4 geniové vznikne něco naprosto úžasného. Pink Floyd, jejich hudba a světelné efekty (s kterýmy vlastně tato kapela přišla jako první), vytvořili jakýsi nový rozměr hudby, který je nyní téměř nezbytný na každém koncertě. Podle mě je toto nejlepší koncert, jaký byl kdy nahrán. Všichni, ať hudebně vzdělaní, či ne, by měli tento koncert shlédnout. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama