Reklama

Reklama

Romantická komedie režiséra Alana J. Pakuly sleduje strasti čerstvě rozvedeného muže, který hledá lásku u obezřetné ženy. Phil Potter (Burt Reynolds) nedokáže uvěřit tomu, že ho chce jeho manželka, ctižádostivá zpěvačka Jessica (Candice Bergenová), opustit kvůli svým snům o závratné kariéře. Když se ale Phil dozví o její nevěře, rychle odejde sám. Přemístí se do Bostonu, kde se s pomocí svého bratra, psychiatra Mickeyho, začne pomalu usazovat. Zoufalý Phil navštíví psychologickou poradnu pro opuštěné muže a vzápětí najde útěchu u Marilyn (Jill Clayburghová), s níž se ho Mickey a jeho žena Marva pokusí dát dohromady. Učitelka ze školky si ale v minulosti užila s čerstvě opuštěnými muži své. Phil si nakonec Marilyn přesto získá a dokonce ji přesvědčí, aby se k němu nastěhovala. Jenže nečekaná návštěva od kající se, vyzývavě oblečené Jessicy, a také záchvat úzkosti z nákupu nové pohovky, ohrozí Philův nový život po boku Marilyn dřív, než má vůbec šanci začít. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická smutno-veselá romantická komédia. Reynolds je v takejto civilnej úlohe naozaj dobrý a uveriteľný. Jill Clayburgh je milá, avšak nezidealizovaná žena (hreší, robí scény...) a Candice Bergen odpudivá, najmä spevom. Záver je príliš filmový, ale to už filmu odpúšťam. Nejaký ten happyend občas nie je na škodu... ()

danecek24

všechny recenze uživatele

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - nominace (4) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jill Clayburgh, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Burt Reynolds, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Candice Bergen, Nejlepší filmová píseň - "Better Than Ever" - Hudba Marvin Hamlisch, text Carole Bayer Sager ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby jste se mě zeptali, proč jsem dala čtyřku filmu, kde mě Burt v roli Phila připadal tak trochu jako nekňuba, který neví co vlastně chce i když občas mě svým suchým humorem dostal, to je fakt a kde mě Jessie vytáčela neskutečně svým zpěvem, tak vám řeknu, že pro to nemám nějaké extra vysvětlení. Možná to byly jejich dialogy, nebo můj stabilní úsměv na rtech téměř po celou dobu filmu, zkrátka ve výsledku jsem se Starting Over cítila moc příjemně. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Excelentní zapomenutý film polozapomenutého režiséra, za který by se nemusel stydět ani Woody Allen v nejlepších letech (77-79). Pakula opět dokázal, že dělal mimořádný filmy a že to byl výjimečný tvůrce a že nezvládal jen politické thrillery. Překvapivě dobrý herecký výkon tu podal Burt Reynolds. Je to chytrý, dospělý a vyzrálý film. Takových není nikdy dost a dnes aby takové filmy člověk hledal lupou. O to víc se vyplatí zapátrat v historii, kde takových zapomenutých perel číhá jistě nemálo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama