Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Recenze (715)

golfista 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi, velmi příjemně překvapen. Po skvělém úvodu, kdy se jednotlivé postavy "náhodně" dostanou do malého motelu přichází hustá atmosféra vyvražďovačky s překvapivým rozuzlením. Narozdíl od filmů s pointou, bez které by daný film nebyl tím čím je, je "Identita" dobře představitelná i bez pointy :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Počiatočné vtiahnutie do deja a narastajúce mystérium okolo vrahovej identity sú úžasné. Ale v poslednej tretine, kedy sa začnú vykladať karty na stôl, sa z roztomilého vzdaniu holdu Hitchovmu Psychu stáva nezvládnutý spatlanec snahy o čo najväčšie šokovanie a borenie klišé. Spočiatku silné 4*, po závarečnej vsuvke rozpačité 2*. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No vidím, že tady budu působit jak pěst na oku, ale prostě nemohu a nechci dát tomuhle slepenci všech možných inspirací různými horory o * víc. Čouhá z toho Psycho, Fakulta, Tajemství loňského léta 2 a teď si nemůžu vzpomenout, kde že to už držela mrtvola "klíč" k další oběti? No a aby se to nepletlo, tak se do toho ještě plácne duševní porucha, různé identity a x rozhněvaných mužů...... škoda Johna Cusacka. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na Mangolda nebývale povedená záležitost. Na jedné straně zajímavý scénář, na té druhé hodně hustá atmosféra a stylová vybíjena. A na té třetí božská Paris v podání Amandy Peet:-) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Napínavé a zábavné, celkem překvapivě i dost vtipné, na to, že jde o hororový thriller. Naštěstí se nejedná o žádnou další tuctovou vyvražďovačku. Navíc má film naprosto "cool" atmosféru a pár opravdu nezapomenutelných scén. I když je překvapivý konec kapku překombinovaný, jde o skvělý a nápaditý thriller. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínávé, atmosferické. Skvělé herecké výkony (hlavně John Cusack jede) podtrhují barvitou mozaiku možná až příliš komplikovaného "detektivního" příběhu, kterému paradoxně stojí v cestě ten, kdo ho sám stvořil. Jakkoliv na mě Identita zapůsobila svou závěrečnou pointou, při ohlédnutí zpět je mi z ní spíše smutno - završení mohlo bý podáno mnohem působivěji v duchu detektivek ze staré školy a celku by to uškodilo mnohem méně než rádoby zajímavá žánrová obroda, která působí všelijak, jen ne nenásilně. Skvělá vizuální stylizace, znamenité flashbacky s precizní návazností, hlášky, to všechno dělá z Identity něco víc. Něco, na co si mohla (a moc moc chtěla) sáhnout, ale spadla z žebříku a scénárista jí ještě udupal. Stále však precizních 70%, originalita se cení... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mangoldův režijní um, působivou atmosféru a skvělé herecké výkony sráží idiotský konec, snaha pana scenáristy přijít za každou cenu s nějakou "šokující" pointou. Škoda, ve skvělé první půli měl tento thriller nastartováno k slušným 4 *. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní hra se žánrem s opravdu vymazlenou pointou, na které není nejlepší to, že je nečekaná, ale PROČ je nečekaná. Takhle se vysmát tomu, co divák věří, že vidí, aniž by si uvědomoval podstatu vyřčeného, to chtělo hodně odvahy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí se ne náhodou octne v opuštěném motelu, aby byla následně nepříliš originálně vyvražďována. Jenže pak nastane „keysersoze time“ neboli odhalování pointy. Identita sem, identita tam, logika bůhvíkde. Dvojí hru s časovými i duševními rovinami bych ještě byl ochoten filmu odpustit, pokud by při všem tom zmateném vysvětlování nebylo pozapomenuto na inteligenci divákovu, která mu umožňuje dát si dohromady pět a pět a tudíž odhalit neprozíravost scénáristovu. Identita je hloupé béčko, jehož béčkovitost jenom umocňují herci, které nelze jedním slovem charakterizovat jinak než jako nevýrazné. 40% Zajímavé komentáře: Tosim, Honza dAve, Zombo, Raaavenek ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak a dost. Od teď chodím už jen na stupidní teenagerské komedie typu Prcičky, protože tahle moje "strašidelná série" už se mi docela hodně dostává pod kůži. Upřímně jsem chtěl dát hvězdičky pouze čtyři, a to z důvodů, kdy po začátku, který má švih (zvlášť po scéně matky se synem přes sklo auta jsem zíral do plátna, nemoha nemoha... :-) přišly celkem nudné minuty, po kterých se to všechno rozhýbalo trošku více. (Tu věc, která se skrývala pod ručníkem jsem odhadl.) Pointa se mi ze začátku jevila obyčejně, ale byla zpracována tak bravurně, že jsem opravdu nedýchal a scéna poslední ve mě vyvolala mrazení až do morku kosti. Co jiným připadalo směšné, se mě jevilo infarktově. Pořád jsem si říkal: "jak jsem na tohle mohl zapomenout???" Ještě teď vidím ten rozšklebený obličej a slyším zvuky od ran dlaně na dřevěnou hůl...uááá...přidejte k tomu skvěle nervní hudbu Alana Silvestriho a máte absolutní zážitek!!! Teda aspoň já jo... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A tento špičkový thriller (s niekoľkými rýdzo hororovými scénami a veľmi hustou strašidelnou atmosférou) som celé tie roky ignoroval? Búcham si hlavu o písací stôl. Výborná réžia (je to fakt napínavé a strhujúce), veľmi dobrí herci, no a samozrejme excelentný scenár s geniálnou pointou (ktorú som uhádol až zhruba 10 minút pred jej odhalením, a to som človek, ktorý rozuzlenie Šiesteho zmyslu vytušil už z recenzie v Cineme). V niektorých komentároch sa tu vyskytujú mimózne hlášky typu "idiotská pointa". Čože? Videli sme ten istý film? V tom, ktorý som videl, bola pointa perfektne premyslená a celá zápletka okolo nej bravúrne vystavaná. Vyvrcholenie je o to lepšie, že tvorcovia dokázali udržať napätie aj po "prezradení finty", a ďalej s tým pracovali a záver zaklincovali ešte jedným prekvápkom. Proste bomba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Identita jasný horor, kterému vévodí fakt, že každou chvilku zemře minimálně jeden člověk a většinou dost zajímavým způsobem. Jenže později je to hlavně psychárna největší a hlavně zajímavým způsobem rozdělená na dvě strany: pravda a lež. Už jen divák si vybere co je pravda a co fikce. Sice se to rozvíjí hezky a vcelku nijak zajímavě, konec tomu natáhne parádní špagát a výsledná pointa mě víceméně ještě teď štve. I tak je to ale zajímavá smyčka událostí, která se zničehonic vyvrbí a vytvoří zajímavý uzel sousedlnosti a ten každopádně dokáže zaujmout. --- Neměli jste zůstat na trojce? Neříkal jsem to co jsem říkal? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Výborne budovaná tajomná atmosféra okolo vrážd mierne zaškrípe až koncom filmu čo je škoda, lebo mohol to byť jeden z naj thrillerov ale aj tak z celkového hľadiska je to určitý nadpriemer, ktorý stojí za povšimnutie. Výhodou filmu je aj že nemáme jednoznačnej potuchy, kto by mohol byť ten vrah čo má v záľube udeľovanie čísiel pokojov svojim obetiam... ║Rozpočet$28milionovTržby USA $52,159,536Tržby Celosvetovo $90,259,536 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kapku jiný horor, který na mě i přes svůj název působí jako by postrádal identitu. Od každého něco. Uzavřené místo jednoho hotelu, kde začnou lidé umírat a atmosféra se chvílemi nepodobá ničemu mrazivému ani hororovému. Hned první "šokující scéna" mě moc nedostala, ale potom se začala atmosféra hodně zahušťovat. Podle mě je chyba pointu filmu říct tak brzy, ale nedá se s tím nic dělat. Díky tomuto prozrazení jsem filmem nebyl zas tolik nadšen, protože happy end se opravdu nekoná, což nevadí. Herci ujdou. John Cusack hraje jako normálně a Ray Liotta ještě neztrácí dech. Clea DuVall by se dala počítat do hvězd tohoto filmu, ale moc v něm nepředvede a to nemluvím o ne moc velké roličce Alfreda Moliny. Závěr je temný, možná nečekaný... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Do půlky dobrý, ale ta šokující pointa z toho udělala gigamonumentální sračku. Vyšinutej plešatej tlusťoch,tak to fakt ne!!!!! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mám to přesně naopak než zdejší většina. (Před)závěrečný zvrat "notyvole, čekala jsem všechno, ale tohle ani náhodou" potěšil velmimoc. Škoda, že zbytek je opravdu jen obyčejná vyvražďovačka - sice s celkem slušnou atmosférou, ale postrádající trochu větší promakanost, mysteriózno a podobné chutné ingredience. Kdyby jich tvůrci přimíchali víc, vůbec by pak nevadila delší stopáž - než se totiž člověk naděje, je konec (zatraceně pěkný konec)... (3,5* za originalitu) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

- šel jsem po schodech k nám, a potkal muže co tam nebyl, ani dnes tam nebyl ten muž, ach, kéž by zmizel navždy už- Kdo je to? S kým teď mluvím? Vrah nesmí přežít!.... Jsme svědky vyvražďovačky se zajímavým podtextem. Dobrá atmosféra osamělého motelu, noc, bouřka, zvláštní skupina lidí a mrtvoly. Ale nejdůležitější v tomto filmu je pointa! Co s vámi provede ona. Mě to teda neodbouralo. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama