Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý tohtoročný novácký seriál "od Bruckheimera". Jde tu o poněkud poctivější detektivní práci než ve všech CSI, kde když už dojdou scénáristům nápady, vše vyřeší buď zázračný počítačový program schopný zaostřit na fotce v odrazu v zrcadle jinou fotku nebo ještě zázračnější plexisklová krabice s kouřem, a to se cení. Ale nějak mě to prostě nechytlo...asi jsem příliš ovládán pozlátkem:) Ode mě 60%. PS: Poppy je minimálně na 90%;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruckheimer se opřel do dalšího kriminálního seriálu, ale jak se řiká, není radno dvakrát vstupovat do stejné řeky a tak je to také dost dobře znát. V dnešní době totiž už je takových kriminálek, u nás a kór v Americe, že je těžké se v tom orientovat a říct, která je dobrá a která špatná. Je prostě normální, oproti jiným. Byla by dobrá, kdyby jiné nebyly, takhle je jen průměrná. (6/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Normálne som nechcel veriť, že tento kriminálny seriál vznikol v produkcii Jerryho Bruckheimera, žiadne extrémne CSI sa nekoná a vyšetrovanie má spád, myšlienku, neopiera sa o zbytočné nechutnosti,... konečne seriál pri ktorom vydržím sedieť až do konca a na vyše nezadriemať pri tom. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vím, že je brzy hodnotit, viděl jsem jen pár dílů, ale zaujalo mě to. Když jsem ten seriál sledoval, napadlo mě, že si amíci konečně uvědomili, jaký úspěchy mají jejich kriminální seriály, který nejsou zároveň akční. Doufám, že se to zase nezvrtne a jako u těch akčních nezačnou vyrábět jenom další hlouposti a pro uvažujícího člověka nestravitelný žvásty. Velkovýroba, to je jejich. jindy tak jsem viděl víc dílů a můžu s klidem říct, žeje to dobrej seriál. Nejvíc se mi asi zatím líbila epizoda, kde hledají arabského lékaře. Ta mi zkroutila i palce u noh, protože tohle je opravdu skutečný amohlo by se stát komukoliv. ještě jindy Na tomhle seriálu se mi extrémně líbí ještě to, že případy pokaždý nekončí tím, že by vyšetřovatelé odhalili pachatele, nebo uneseného zachránili. Přidává to tomu na reálnosti. I když i v Zákon a pořádek se o to občas snaží, tak tady mi to přijde mnohem častěji. A to oceňuju. zase jindy Další věc, která je zajímavá a celkem novátorská je provázání některých dílů. V jednom Charles S. Dutton přišel za Jackem, že má další stopu po synovi a o několik dílů později sám zmizel v další marné honbě za uneseným potomkem. Nebo v jednom již výše zmíněném dílu hledali doktora a o něco později z toho jsou problémy u soudu a zároveň i ze šlapání po patách jistému senátorovi o tři díly pozadu. Není to obyčejný flashbackování jako třeba v Jakeovi a tlusťochovi, tady to má opravdu důvod a ne jen zavzpomínat na tři starší díly, kdo z právě propuštěných by mohl být vrah.A teď úplně jindy. Myslím, že je to nejrealističtější detektivní seriál, jakej se dá v našich televizích vidět. Proti tomuhle se může jít zahrabat i realita Zákonu a pořádku (kde je taky hodně vysoká). A Kriminálka Las Vegas se se svou "realističností" nemůže ani to. Teď se mi líbil jeden díl o klukovi, kterýho šikanovali spolužáci. Ten díl byl absolutně skvělej. Naopak se mi nelíbí díly, který nejsou z obvyklýho prostředí. Vyznívají křečovitě až směšně. Mám na mysli díly z prostředí ruských emigrantů, mexických emigrantů, vojáků v Iráku, Arabů atp. Když se jeden z Rusů jmenuje Alexandr Děňisovič (Alexandr Solženicyn napsal novelu Jeden den Ivana Děňisoviče) nepřipadá mi to jako náhoda a když si Ruska stýská, jaký to doma bylo hrozný a jak je to tady skvělý, chce se mi smát. Nebo když jinej Rus povídá, jaká je tady demokratická policie. Ale jinak je to většinou vysoce kvalitní seriál, nesnaží se šokovat neobvyklostí případů a jejich řešením, jako Kriminálka Las Vegas (kde, přiznejme si, jde jen o to ukázat nádherný způsoby vyšetřování ale realita jde do háje podřízená chycení pachatele za každou cenu), ani tu nejde o usvědčení pachatele, jako v Zákonu a pořádku, ale hlavně o to, najít zmizelého včas a ve zdraví. Zas jindy Už aby N@va koupila další pokračování, začíná se mi stýskat po dobrým seriálu. Díky bohu, že Prima ještě dává Zákon a pořádek s D'Onofriem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas se někdo ztratí. To se holt stává v ČR i v USA. Jenže zatímco u nás snaživý policista zkontaktuje blízké osoby, sepíše protokol, vyhlásí osobu do pátrání a vyrazí dle instruktáže vedoucího buzerovat nepřipoutané řidiče, tak v USA Jack Malone svolá svůj tým, počmárá několik tabulí, vyšle své podřízené po stopě a nikdo nejde domů, dokud nenadzvednou správný kámen. Mají samozřejmě drobné výhody v tom, že se elektronické špiclování stalo běžným standardem a také v tom, že další oznamovatel ztracené osoby spořádaně vyčká až do nálezu té aktuálně hledané. Nicméně jejich pátrání vydrželo být hodně zajímavé několik sérií a jako příležitostná kulisa k jídlu u mne dodnes funguje naprosto spolehlivě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi to plete s (o něco lepšími) Odloženými případy. Námět bohužel nenabízí takovou rozmanitost. Nicméně k odpolednímu spánku s TV Nova naprosto vhodné. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někdy se to trochu snaží o druhé Odložené případy, ale je to rozhodně zajímavá kriminálka patřící k těm lepším.Některé díly jsou naprosto nezajímavé a nudné,jiné úplný opak.Problém toho seriálu je,že to je asi pro málo koho guilty pleasure už kvůli postavám,které..nevím,prostě nejsou "zamilováníhodné" a jejich osudy člověka prostě nevezmou za srdce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Necpěte je všude! aneb flashbacky sluší jen LOSTům, a za tím si stojím. Krimi seriál Beze stopy je sice dalším abnormálně líbivým dílkem Jerryho Bruckheimera, který si poctivé tři hvězdičky zcela jistě zaslouží, jenže dál už nedosáhne. Vše funguje na jednoduchém schématu: FBI se postupně posouvá k několika svědkům či známým zmizelé persóny, a ta jim vždy vypráví jejich příběh, který zažili v souvislosti s mizelým. V praxi to znamená pět minut vyšetřování, pět minut flashbacků atd., až do konce každého (?) jednotlivého dílu. A soudě podle mírně nadprůměrného hodnocení nejsem sám, komu čtyřicetiminutová stopáž nacpaná stále tím samým, nejde k chuti. Je to dost stereotypní, a výsledný dojem nezachrání ani charismatický leader vyšetřujícího týmu (Grissomovi stejně nesahá ani po kotníky). Jsem rád, že jsem (jeden díl) zajímavé kriminálky viděl, nicméně svůj čas raději obětuji desítkám dalším kvalitním seriálům... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Se vzrůstajícím počtem sérií a zabředáváním do osobních problémů a vztahů postav ztrácí "Beze stopy" svůj počáteční náboj a vysoce nadprůměrný standard jednotlivých dílů. Protože mi však tato ne zcela obvyklá kriminálka poskytla spoustu hodin zábavy a napětí - nikdy nebylo jasné, zda se pohřešovaný najde živý (bez ohledu na to, zda šlo o dítě), ponechám vysoké hodnocení 75%. S výhradou, že kvalita klesá a pohřešovaní se až příliš často nacházejí živí - poslední série jsou opravdu stěží průměrné. EDIT: Strhávám hvězdičku, právě probíhající (čtvrtá nebo pátá?) série už je stěží na 2*. Každý spí s každým, každá epizoda končí happyendem, začínám být vážně znechucena. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hlavně z počátku to byl velmi zajímavý seriál o lidech, kteří zmizeli beze stopy, ačkoliv k tomu neměli žádný zřejmý důvod. Ten důvod odkrylo až vyšetřování a ať už se jednalo o únosy, útěky nebo vražby, bylo to vždy napínavé. Postupem času se nápady začaly samozřejmě opakovat, ale pro člověka, který seriál nesleduje pravidelně, je to stále koukatelné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som zopár častí a tie ma upútali o niečo viac, ako ostatné Bruckheimerove cool kriminálne seriály. Dôvod je prostý, hľadanie nezvestnej osoby a postupné rozplietanie jej súkromných a pracovných vzťahov je originálnejšie, ako riešenie vraždy, pretože tých je v tv neúrekom. Občas to má aj hlbšiu myšlienku, občas je to iba klasický televízny triler. Ak by som si musel vybrať, ktorý Bruckiho krimi seriál mám sledovať, bol by to asi tento a Odložené prípady. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA a jej programové oddelenie otrasené raketovým nástupom TV PRIMA odštartovalo naplánovaním tejto výbornej a napínavej série do primetimu reťazec zmien, ktoré túto dlhé roky najsledovanejšiu televíziu uvrhli do momentálnej ratingovej krízy zvanej BIG BROTHER. Priznávam WITHOUT A TRACE sa uviedol vlažne (nehovoriac o osudovom faux pas, keď séria začala nie od pilotu ale od 2 epizódy !!!) a po 3 epizódach, keď ju NOVA stiahla som už nedúfal v jej návrat. Našťastie od 8.9.2005 sa v popoludňajšom vysielaní objavili ďalšie epizódy a musím konštatovať, že kvalita je vzostupná. Po CSI je to druhý kvalitný BRUCKHEIMEROV zásah. ---- Zápletka každej epizódy je vopred daná: Sympatický tím oddelenia pre stratené osoby newyorskej pobočky FBI zakaždým rieši záhadné zmiznutie nejakého človeka. Človeka, ktorého príbeh postupne vyšetrovatelia skladajú z čriepkov a útržkov precízneho pátrania. A čo je na sériu z produkcie USA prekvapujúce, happyend nie je pravidlom. Nuž a pre nás znalcov :-) sa tu vyskytuje aj predstaviteľka televíznej MARILYN Poppy Montgomery. Verdikt: ODPORÚČAM. (14.9.2005) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA=26.3.2008 (1.4.2008) V MARKÍZE sa niekto evidentne zbláznil, pretože tak otrasný dabing ako má táto kultovka som už dlho nepočul. Titulky dali nahovoriť MRAVCOVI a ERICa CLOSE dabuje akýsi DODO BUJDÁK spôsobom pri ktorom som dostával epileptické záchvaty. Naopak príjemne ma prekvapila OĽGA BELEŠOVÁ, ktorá svoj part zvládla dôstojne. Ako, nevadí mi experimentovanie s novými hlasmi, ale takto sprzniť kultovú sériu, to sa tak ľahko nevidí, vlastne nepočuje. Chvalabohu, že mám NOVU. (2.4.2008) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Televízia CBS rozhodla, že 7. séria, napriek dobrým ratingom, bude posledná. Sériu totiž vyrábalo konkurenčné štúdio WARNER BROS. a CBS kvôli kríze chce podporiť iba projekty "materského" štúdia PARAMOUNT. Púť BEZ STOPY na CBS sa teda uzavrela po 160-tich odvysielaných epizódach. Podľa mňa si svoju kvalitu udržalo až do konca a ihneď sa stalo klasikou. (10.6.2009) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Beze stopy. Seriál o pátrání pohřešovaných osob. To už tu někde bylo. Nicméně je to zajímavý seriál s dávkou (někdy menší, někdy větší) nápětí. Mám problém s částí hereckého obsazení. Nejsou pro mě moc přesvědčivý (ale to je problém i u jiných seriálů / filmů). Chybí mi často i nějaká větší akce, samozřejmě nic megalomanskýho. Tento seriál patří mezi ty ,,příjemné", kde si občas promítáte v hlavě co se s pohřešovanou osobou stalo, popř. kdo jí unesl. Hodnocení: 65% ()

Reklama

Reklama