Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Homolka a Tobolka je závěrem trilogie o slastech a strastech rodiny Homolků. Tentokrát se s pražskou rodinou setkáváme na zimní rekreaci v Krkonoších, kterou si sem přijeli (s předsevzetím, že na sebe budou po celou dobu hodní) za své peníze jaksepatří užít. A jak už titul nasvědčuje, peníze se jim na dovolené stanou hybnou pákou veškerého jejich počínání, o němž tvůrci vyprávějí se satirickým, až sarkastickým akcentem. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Diskuze

McKing

McKing (hodnocení, recenze)

jardariha

Jmenuje se Jaroslava Schallerová. Ve filmu hrála v 16 letech. Hrála do 22 let, přihlásila  se na DAMU a oni ji nevzali a zdůvodnili to tak, že měla pokřivený herecký projev z předchozích natáčení... Tak s tím sekla a vzala si o 9 let staršího kamaráda, s nímž se seznámila při natáčení jejího prvního filmu Valerie a týden divů. Tehdy v roce 1970  jí bylo 13 let. Po roce 1989 začala podnikat v oboru kosmetika.

https://www.extra.cz/zapomenuta-jarka-schallerova-v-70-letech-patrila-k-nejkrasnejsim-hereckam-nakonec-prodavala-boty-8c3e3

https://www.super.cz/972015-pamatujete-si-valerii-a-tyden-divu-hlavni-predstavitelka-byla-hvezdou-70-let-kam-se-vytratila.html

https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/129565/pamatujete-jarku-schallerovou-vime-co-dnes-hvezda-70-let-dela.html

na příspěvěk reagoval jardariha, jardariha

Josko

Josko (hodnocení, recenze)

Scénky s bábou na zádech, rozsedlá klícka, nebo hasičák, jsou prostě dokonalé. Hodně vydařené završení povedené trilogie.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Lidi, zajímá mě ta kočička ve světlém svetříku, co pomáhala napravovat Šebánka. Nějaká neherečka, asi. V seznamu jsem jí nenašel. Nevíte někdo, co je zač? Neskutečná kočka.

na příspěvěk reagoval McKing

Haniczka

Haniczka (hodnocení, recenze)

Homolkovi jsou podle mě nejvyrovnanější série všech dob. Nechápu, proč tento film je hodnocen níže (snad jenom proto žer je barevný nebo nevim) než jeho starší bratříčkové a přitom mě přijde scénářem právě nejlepší. Navíc je tu spousta vedlejších postav skvěle zahraných, což dříve nebylo. Mám ho nejradši, pak ten první a nejslabší mi přijde ten prostřední s dědou na umření, kde je mnoho hluchého místa.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Dnes to znovu opak. a znovu jsem se koukal.."Tak kde máte tu svou bandu":-)?

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Pred tydnem jsem si to zopakoval v mezinarodni spolecnosti. Vsichni se ohromne bavili. Skoda, ze se titulky ke konci zpozdovaly. Dost me sokovalo, ze se tomuhle filmu umi chlamat i cizinci... Takze kamenovani Papouska za Tobolku je pro me opet o neco nepochopitelnejsi.

swed

swed (hodnocení, recenze)

Amarcord1: Souhlas, já jsem tenhle díl vyděl také jako první a výborně jsem se bavil. Takže není pravda, že by tenhle film sám o sobě neobstál,

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Bean: Zadna ironie... Fakt si nedovedu vysvetlit, proc je tu tento dil tak spatne prijiman.. Ten film mam fakt rad...

dawid: Nemusim si to predstavovat... Tobolku jsem z cele trilogie videl jako prvni, a ten dojem, co popisujes jsem z toho ani naznakem nemel... Glorifikovat filmy na zaklade predchozich dilu neni zrovna me hobby, a v tomto pripade bych to ani nemel za potrebi. Ver tomu, nebo ne, ale jsou na svete lidi, co tento film maji uprimne radi, pro jeho autenticitu, vypoved a zabavnost. A klidne se mi smej, ze nemam vkus. Jsem prece kulturni referent :o)

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Mně připadá tenhle díl taky nejslabší. Za prvé - nejmíň jsem se u něj nasmál, za druhé, už je to opravdu o tom herectví a nikoli "bytí", chybí zde taková nějaká poetičnost předchozích dílů a myslím, že je tady i přehršel postav, kvůli kterým nedostali takový prostor samotní Homolkovi, a hlavně pan Šebánek, jenž je pýchou celé trilogie..

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Zkuste si představit, že by neexistovaly dva předchozí díly, kde neherci nehráli, ale byli (nikoliv pokoušeli se hrát jako zde). Zkuste si představit, že by toto byl samostatný film. Pak by najednou stál nahý jako Andersenův Císař a nikdo by na něm neshledával nic výjimečného - prostě rodina magorů na závodní dovolené. To vše opepřeno několika příšernými hereckými výkony a nepochopitelnou logikou. Nemyslím si, že je v pořádku glorifikovat film jen proto, že předchozí dva filmy byly dobré, kousavé a ačkoliv vtipné tak občas mrazivé. Zde může být řeč o mrazu jen v souvislosti s krkonošským sněhem.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Počkej, to myslíš fakt a nebo to je z tvé strany jen ironie..? Každopádně s tebou ale souhlasím, pokud je to tedy ta první možnost bez toho vykřičníku..

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Bean: Jasne! Blbost! Homolka a Tobolka je krasnej film, a ti, co na nej nadavaji by meli jit klecet!!!

grimmb

grimmb (hodnocení, recenze)

Nejslabší z trilogie, nicméně panorámata jdou většině lidí k duhu.

 (hodnocení, recenze)

Mám rád tuhle tak trochu střeštěnou rodinku Homolkovic.Sice sem viděl všechny tři díly,ale myslím,že tenhle je ten nej.jak řekl Tosim"Tito Homolkovic maji spád a vtip".vždy mě pobaví a není půl roku abych se na ně znovu nepodíval.

Reklama

Reklama