Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Renata 

všechny recenze uživatele

Když se po 16 letech od vysílání Everwoodu na českých obrazovkách rozhodnete, že je čas podívat se na všechny čtyři série znovu. Když si po 16 letech potvrdíte, že je to z nějakého záhadného důvodu stále jedna z vašich největších a absolutních srdcovek. Miluji Everwood a všechno to, co mi přináší do duše. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál jsme viděl nejednou a klidně se na něj podívám znovu a nikterak se za to nestydím. Skvělý scénář od začátku do konce, výborné herecké obsazení, krásné město a jeho okolí... Je to sice ,,teen seriál,, , ale pořád lepší něž veškerá ,,konkurence,,. Prostě jsem spokojen a dávám 4z5 (od toho probuzení expřítele Amy z komatu to šlo dolů) ()

Reklama

Allka 

všechny recenze uživatele

Milý seriál pro nedělní večery s čajem a nohama v teple, když venku prší a člověk nemá něco jiného na práci. Sympatičtí hrdinové, docela reálné problémy, prostředí takového toho úža maloměsta, kde by každý chtěl žít, kdyby existovalo i ve skutečnosti - to vše dělá z Everwoodu příjemné dílko. Mrzí mě, že Everwood byl třeba ve své době méně propagovaný a dnes je méně opakovaný než Dawsonův svět, Beverly Hills 902 10 apod. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Běželo současně mužské finále Rolland Garros a zápas Eura. Snažil jsem se přepínat a najednou jsem se netrefil a bylo to na Prima Love, kde dávali devatenáctý díl třetí série. Vím, že ten seriál kdysi existoval, asi jsem i nějaký díl viděl, ale nic jsem si nezapamatoval. Zrovna jsem neměl náladu na nic převratného a k přemýšlení, tak jsem si to dal. První série je dobrá, super vykreslené ty souboje uvnitř sebe sama a jejich projevení se na navenek u více postav (spousta ukazuje fakt velký charakter), druhá série slabší, ale kdo by se zase nechtěl v šestnácti chodit s dvacítkou, a to s dvacítkou co vypadá fakt moc hustě, sladce a chvílemi i snad nevině. Třetí série je divná, v podstatě stojí za to jen to morální dilema, které se tam řeší v konci. Ve čtvrté se čeká jen na happyend, který tušíte, že prostě musí přijít. Jinak Colorado je pěkné, hory taky a sledovat to celé v mládí, tak Emily tutově miluji, protože například to, jak vypadá ve čtvrté sérii v tom bílém triku, když dělala číšnici, je něco nadpozemského o). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +herci v čele s Emily VanCamp a Gregory Smithem, dále potěší Nora Zehetner, Sarah Drew a Sarah Lancaster, líbil se mi český dabing, a dějové linie mladších herců -naopak mě nezaujali některé dějové linie těch starších a především jsem si moc neoblíbil hlavní postavu, asi bych si s ním nerozuměl, rovněž mě celkem nudili epizody kde třetinu času zabral pacient a jeho problém, kdyby mě tohle zajímalo, pustím si čistě lékařský seriál, rovněž chování některých postav mě občas iritovalo (Amy, Dr. Brown)/// Kdysi, asi před 7 lety jsem zhlédl náhodně pár částí a docela pevně mi utkvěli v paměti. Tedy především Emily VanCamp. Od té doby jsem seriál chtěl vždy vidět. Až teď jsem měl tu možnost se podívat na všechny čtyři řady. A asi bych vydržel i pátou nebýt toho, že Everwood (první řadou především) mi připadal mírně zastaralí. Koncepčně jak seriál z druhé poloviny devadesátých let. Později se to zlepšilo, ale zase mi přišlo na mysl dojem, že nemají mnohdy moc o čem vyprávět. A pak taky některé dějové linky byly celkem naivní a obyčejné. A přitom jim byla dána velká váha. Opravdu vidět to před zmíněnými lety, dal bych o hvězdičku víc. Nejen že jako mladší bych si to víc užil, ale zároveň to tehdy byl ten nejmodernější a nejnovější seriál. Paradoxem však je, že můj otec tomuhle seriálu dal 5* a považuje ho za jeden z nejzajímavějších seriálů co v poslední době viděl./// Celkem 64%/// ()

Galerie (82)

Zajímavosti (17)

  • Herečka Brenda Strong (Julia Brown) vystupuje především ve flashbaccích a snových sekvencích. Podobně dopadla její postava i v seriálu Zoufalé manželky. (Huntelaar)
  • Brownovic adresa v Everwoodu je 2719 Deerborn. (Huntelaar)
  • Amino prostřední jméno je Nicole. (Huntelaar)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama