Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

constrictor.boa 

všechny recenze uživatele

Poslední díly mi přijdou jako okopírované prcičky. Všichni jsou panicové a panny ( i ta dvacetiletá) a řeší to s rodiči. Doktorův syn se navíc udělal, jen se ho slečna přes kalhoty dotkla. Mladí rebelové se ale nevzdávají a neůnavně vzdorují svým puritánským rodičů, kteří jim tvrdí, že sex není vůbec jednoduchý a zakazují jim ho. Člověk se u toho aspoň občas zasměje ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Pre mňa absolútne nedostižný seriál ,každý diel mal význam a zapadal do výnimočnosti tohto diela. Vynikajúco vybraná hudba ,behom tých štyroch sérií sa vystriedalo mnoho zaujímavých kapiel o ktorých som nemal predtým ani poňatie.Hercom sa dalo všetko uveriť . Vinou nešťastného umiestnenia na nekomerčný čas ,ho určite nemohlo dívať viac ľudí. Krásne vety v tomto diele určite nájdete v každej časti tohto seriálu ak dáte k tomu možnosť a krásny cit. Prvoligový český dabing je treba zaň všetkým maximálne zatlieskať.....Tento seriál mi dal pocit šťastia,slzy, radosť,nádej a to nie je málo na tomto svete ba niekedy to aj maximálne stačí... ()

Reklama

Judy24 

všechny recenze uživatele

Seriálová kategorie "rodinný" a ještě k tomu "drama", není z mého pohledu nijak lákavá. Pak jsem si ale náhodou pustila ČT1 ve správný den a čas a poznala se s doktorem Brownem a doktorem Abbotem, Ephramem, Amy a Deliou a objevila zábavný svět malého města uprostřed hor. Není to prvoplánově zábavné, ani vtipné a nesnaží se to být napínavé za každou cenu. Vzhledem k mým ostatním oblíbeným seriálům je to něco úplně jiného. Je to poučný, lidský a přemýšlivý seriál, u kterého nemám pocit, že jsou všechny situace vyhrocené, nebo nerealistické a po dlouhé době po zhlédnuté epizodě mám o čem přemýšlet. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další ze současné generace amerických rodinných seriálů (u nás k vidění kolem roku 2005) o vztazích dětí a rodičů, dospívání, životě na malém městě a podobných věcech. Chovám k němu jisté sympatie, ale ty se zakládají pro změnu na mých osobních vztazích. Bylo by malicherné a mladicky nerozvážné přihodit čtvrtou hvězdu kvůli tomu, že se mi vzpomínky na sledování Everwoodu spojují s jistou ženou, která pro mě teď už kdysi dost znamenala? Není tady (a nebude), takže můžu říct, že bylo, beze strachu ze starého dobrého ultranásilí:) Ne, vážně - Emily VanCampová je nádherně roztomilé spořádané děvče s krásnýma očima, ale tu hranici mezi něčím, co by mě opravdu bralo a (s)prostou limonádou Everwood překračuje až příliš často na to, aby si vysloužil osmdesátku. Navíc mám už krapet dost těch seriálů, kterými se táhne ta poměrně předvídatelná "osudová láska" - viz Gilmorova Děvčata, Dawsonův Svět a jiné. 60% ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Milý, i keď pre mňa nevýrazný (nie len) rodinný seriál, ktorý som zvykol počas strednej pozerávať. Občas som sa ako puberťák nemal problém identifikovať s tým, čo najmä "náš mladý" Ephram práve prežíval. Ale inak, seriál a ani mestečko Everwood nemajú (pre mňa potrebnú) hĺbku...také Ženy z rodu Gilmorovcov (2000) a ich mestečko Stars Hollow toho dali isto nie len môjmu seriálovému svetu viac.... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (17)

  • Během čtvrté série byly natočeny dva různé konce. Jeden pro pokračování seriálu a druhý pro případné ukončení. (Cheeker)
  • Brightovo (Chris Pratt) celé jméno zní Harold Brighton Abbott. (Cheeker)
  • Herečka Brenda Strong (Julia Brown) vystupuje především ve flashbaccích a snových sekvencích. Podobně dopadla její postava i v seriálu Zoufalé manželky. (Huntelaar)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama