Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Diskuze

Mantegna

Mantegna (hodnocení, recenze)

Je to mistrovské dílo, které docení jen jedinci s vytříbeným estetickým cítěním. Zbytek na tom musí ztroskotat.--- ,, A podle čeho se vlastně posuzuje hodnota lidského života? Podle toho nakolik si milován nebo nenáviděn? Tělo je nic Johny jen duše je věčná. A TVÁ NÁLEŽÍ MNĚ!"👹👹

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Zpočátku jsem moc nedůvěřoval pro pocit přílišné hollywoodské manýry, pro ustavičný rituál hl.hrdiny Harryho zapalovat si cigaretu kdekoliv, ale nakonec jsem překonal nechuť a vzrostl zájem odhalit, kdo je ta tajemná postava, po které soukromý detektiv pátrá...a dobré to bylo.

eviljack

eviljack (hodnocení, recenze)

Jo a hlavně asi potřeboval, aby si Johnnyho původní duše uvědomila, kdo je, a on tak získal to, co mu dle smlouvy náleží.

eviljack

eviljack (hodnocení, recenze)

Djoker

SPOILER: To nebylo tělo Harryho Angela, ale Johnnyho Lieblinga/Favouritea. Johnny snědl jHarryho srdce, aby se před Louisem maskoval jako on, ale nestihl dokončit tu proměnu tak, aby si zachoval a uvědomoval svoje původní já. Margaret věděla, kde ho hledat, protože do sanatoria šel stále jako Johnny, ovšem trpící údajnou amnézií, nechali mu tam podle plánu udělat plastiku a, aniž by se podívali, jak dopadla, vysadili ho do nového života. Louis to nějak vytušil, ale nemohl to dokázat a prostě si tu duši vzít, proto ho poslal pátrat a postupně likvidoval všechny, kteří se na tom pokusu ho podvést podíleli. Uf, konec SPOILERu, snad jsem to celé pochopil správně :)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Táto mysteriózna dráma (žiadny thriller) má až 82%?? Prečo? kvôli mysterióznosti až od 3/4 filmu? kvôli  nudným 50-tych rokom?  kvôli plno-vela černoškého, zbytočného voodoo, tanci, stepe? Trochu zamotaný, nekonzistentný film a predvidateľný dej. Ináš spoznali ste v podobe tej mladej černošky Epiphane (čo ma na konci ako mrtvá roztiahnutú ruku na posteli a spod nej krásne trčia kučeravé chĺpky podpazušia) jednu z "dcér" Billa Cosbyho. Plus má podla mna v perfektnom výkone De Nira. Moje hodnotenie: 50%

bleer

bleer (hodnocení, recenze)

tento film som videl prvykrát v roku 1992 - naprvykrát je trochu zložitý na pochopenie, vrátil som sa k nemu po 18 rokoch a zisťujem, že je to paráda - atmosféra 50 rokov, tajomná záplatka, šokujúce rozuzlenie a 2 maestro-herci hrajú ako "o dušu":-), P.S.lucifer konzumujúci vajce je koool, take filmy sa dnes už netočia, škoda

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

Kdyby přešla Johnyho duše do Harryho těla, tak ho nikdo poznat nemusel, jak upomíná Gogen ne a navíc, kdo by tím pádem byl Harry..voják, kterýmu vyrval srdce..A z jakého důvodu umírali/zabíjel lidi se kterými se potkal..:P .

Ljapovitsch

Ljapovitsch (hodnocení, recenze)

demonicky De Niro a nezjazveny Mickey Rourke v uzasnom desivom thrilleri odohravajucom sa v USA pocas 50tich rokov... Nostalgia, prvy krat som ho videl ako mlady svist na nejakej komercnej TV stanici a uz vtedy ma atmosfera tohto flaku neskutocne pochytila.... Kto nevidel jednoznacna volba!!

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Snad jeho duše, ne? Duše Johnnyho přešla do těla Harryho a Johnny tím zároveň ztratil paměť a přejal Harryho vzpomínky a život. Proto byl ten Louis Cypherův plán tak ďábelskej, nechal ho ať chytí sebe sama aniž by o tom věděl.

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Co z Johnyho Favoritea teda bylo v Harry Angelovi? Jeho srdce? Ten důvod obřadu jsem taky vůbec nepobral. Rozhodně film, o kterém se nedá nepřestat přemýšlet...

na příspěvěk reagoval eviljack

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

DaVid'82: Myslím, že by to mohl být ten film... __ Na Florenci ZERO. Mají to v King DVD za 89,-.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Gogen: On tam Krusemark zmiňuje, že ho vlastně nikdy po plastice neviděli bez obvazů na hlavě. A pokud nemluvil, tak jak by ho poznali? Je to sice trochu vratké, ale svou logiku to má... + nikde přeci nebylo řečeno, že ho ona nepoznala, ne?
Lupuscanis: V Praze seženeš v těch obchodech co jsem ti kdysi posílal (min na Florenci to stopro mají i na Muzeu v tom "novém" skaldišti). A není, tady má na sobě klasický noirovský pršiplášť. Neměl ten plášť ve Fešáku Johnym?

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Zdravím ve spolek. 1) Je to tohle ten démonickej film, ve kterým chodí chodí Rourke v šíleně dlouhým (koženým) plášti...? (a ne, neposíllejte mě do Sin City, tam je to totiž z toho okopírovaný) 2) Kdyby nějaká dobrá duše měla tušení, kde v Praze se na film ještě dá narazit, pěkně prosím, dejte mi vědět... Předem dík.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Jasně >profesore< . . . Ty jsi fakt pošahanej... .–[..

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Igi VB: Jestli mluvíš o sobě, taks to do do písmene vystihl... :-))) PS: Kdybych měl tu potřebu dělat si tady nějaké jiné nicky, proč bych měl asi pak v profilu uvedeno, že neměním body a nestojím o to, aby mi někdo výměnu nabízel? Zase na to nemáš... :-))))

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Hahaha!!! "FURT VŠUDE"... Sic! . . . To se teda debile hodně přeceňuješ! ... 8-)) . . . Ale odpovím ti, proč občas reaguju na ty tvoje sračky. Protože mi vadí hochštapleři tvýho kalibru. Šmejdi, co mají tu drzost dělat ze sebe něco, co nejsou, uslintaně se podbízejí a manipulují lidma... Možná bys tu chtěl být nějakej guru pro puberťáky. No uvidíme... - - - P.S. A žes dlouho neoblažil děcka svým duchem v diskuzích? Nebo už tam chodíš zase pod dalším nickem? . . . Jak říkám, ztráta času, ale tak všeho do času...

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: To je zase magořina s magorem... Já o voze, ty o koze... Možná je to tím, že tady mám jen jeden profil... ;-) . . . Fakt ztráta času. HOWGH!

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Igi VB: Proč to tedy píšeš, když na to nemáš čas? Zajímavé je, žes tady v tom údajném časovém skluzu celkově vypotil mnohem více komentářů než já... :-)))

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Jasně jasně... Skrýnky jsou... ;-) . . . Haha, prej spoilerovat! To aby už raděj nikdo nenahlížel na ty tvoje "komentáře"... Ale to nic nemění na tom, že si v těch rádoby poučených sentencích vymýšlíš kraviny. Asi proto, žes to prostě neviděl, ale protože jsi debil, musíš něco vyžvejknout. - - - P.S. Já jsem ten film viděl někdy před 18-20ti lety a ten můj stručný komentář tady byl jeden z prvních. To víš, neměl jsem zrovna holt tolik času na nějaké elaboráty, jako "páni profesoři"... Až se na něj podívám znovu, napíšu ti... Když si teda i z těch mých "vat" chodíš opisovat... :-o . . . Howgh, gumo.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Igi VB: A skrýnovals? :-)))) A poslals to POMOvi? :-) Abych psal cosi o vině hlavní postavy, tomu by se dalo říci spoiler a je dobrým zvykem mu zde na čsfd předcházet... A vlastní názor z autentického prožitku? Myslíš třeba tuhle vatu: ,,Skvěle navozená atmosféra amerického jihu padesátých let, vynikající herecké výkony a životní role Mickeyho Rourka. Pro málokterý film platí přídomek "mysteriozní" natolik, jako pro toto brilantní dílko. Ke skvělému filmu pak i skvělý soundtrack. Potkáme se v pekle, Anděli..." ? :-)))))

tripa

tripa (hodnocení, recenze)

To igi B. : Díky, tahle dobře jsem se už dlouho nezasmál, ale máš pravdu !! Ještě si zapoměl dodat, že je tu skupina lidí, kteří zhazují schválně jakýkoliv sebelepší film, aby byli co nejvíce důležití.. Jinak Angel Heart je velice zajímavý film, opravdu výborná koupě (Jevgenij má naprostou pravdu).. A ja už musím jít, v 11:30 mám schůzku s nějakým Louisem Cyphrem :o)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99 pravil: "Mickey Rourke coby variace Phila Marlowea je neodolatelný, i on je morálně bez úhony, s nedbale zapálenou cigaretou a sklenkou čehokoli tvrdého, novodobý rytíř, kterého ovšem skoro neznatelně stahuje prohnilé prostředí... " - - - Re: Tak to sis zase Radku posral prsa, ne? 8-o . . . Ty vole, ty tady typicky (jak je tvým dobrým zvykem) nabryndáš pár frází, který sis vycucnul a obalil z jiných komentů a pak to završíš takovým blábolem!!! Tys ten film magore nemohl vidět! Vždyť celé je to právě O JEHO VINĚ!!! To je zase psycho na dadabázi. No ale nejsi tu jediný, co tu píše kraviny ze synopsí k filmu a ne vlastní názor z autentického prožitku. Vlastně je to sranda, s bandou kašparů... :-)))

Plechacek

Plechacek (hodnocení, recenze)

Jestli sem to pochopil dobre tak Rourke byl ten vrah ? furt mam z toho zamotanou hlavu ...

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

...skvělý film :-) ... akorát m vrtá v hlavě pokud Johnovi pomohli ven Krusemark s dcerou, tak by ho přeci měli znát a tudíž setkání s ním by mělo proběhnout trouchu jinak (a to připouštím, že je po plastice :-)) ) ...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ad

ad (hodnocení, recenze)

to neviâthiel : SPOILER! To byl Harryho vnuk ;) SPOILER!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama