Reklama

Reklama

Zapomenuté poklady Mayů

(seriál)
  • Česko Ztracené poklady mayských hadích králů (více)
USA / Guatemala, 2018, 3 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Albert Yu-Min Lin (průvodce)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Letecký průzkum guatemalské džungle s využitím laserového lokátoru odlupuje korunové patro lesního porostu a odhaluje neznámá města s více než 60 000 stavbami, což potvrzuje, že mayská civilizace byla mnohem větší, než se dříve myslelo. (National Geographic)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Lost Treasures of The Maya je čtyřdílným dokumentárním cyklem o jedné z nejstarší civilizací starověku Mayů, jež mapuje nález pomocí technologie LiDAR (mapování povrchů pomocí laserového snímání), jež odhalila tisíce Mayských staveb uprostřed nepropustného a neprobádaného pralesa, který je celou dobu udržoval v tajnosti ve státě Guatemala. V době před touto technologií měli archeologové přístup pouze k 1/10 památek a domnívali se, že Mayů bylo okolo 1 MIL., až teď zjistili, že jich bylo okolo 11 MIL a rozsah nálezu a mest byl obrovský. 1. díl - Oltář hadích králů, 2. díl - Tajemství podsvětí, 3.díl - Ztracené město, 4.díl - Tajemství boha Slunce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podstatou série je nová technologie umožňující najít zapomenuté památky pod stromy z vrtulníku. Nakouknete i do podzemí. Od třetího dílu , jelikož nejsem archeolog, mě to už trochu nudilo. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama