Reklama

Reklama

Panoptikum Města pražského

(seriál)
Československo, 1987, 10 h 13 min (Minutáž: 52–68 min)

Předloha:

Jiří Marek (kniha)

Scénář:

Jiří Marek

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Jiří Adamíra, Josef Vinklář, Josef Bláha, Ondřej Havelka, Karel Koloušek, Bedřich Prokoš, Dalimil Klapka, František Filipovský, Karel Augusta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál kriminálních příběhů spisovatele Jiřího Marka a režiséra Antonína Moskalyka, který volně navazuje na oblíbené Hříšné lidi Města pražského, se vrací na obrazovky. Opět se tedy budeme setkávat s pány detektivy ze "čtyřky", jen pana radu Vacátka nahradil nový policejní rada Korejs (Jiří Adamíra). Jeho muži, pánové Bouše a Brůžek (Josef Vinklář a Josef Bláha), budou s pomocí již penzionovaného detektiva Mrázka (František Filipovský) a snaživého policejního koncipisty dr. Součka (Ondřej Havelka) řešit kriminální případy, které přinesla doba hospodářské krize na přelomu dvacátých a třicátých let minulého století. Jakkoli to byla těžká doba, lidé hřešili stále. Neboť hřešit je tak sladké... S humorem a lidskou shovívavostí se podíváme na příběhy hříšných a nehříšných pražských občanů, nahlédneme s nimi do prostředí, která bychom v našem hlavním městě již těžko hledali, prožijeme situace, které se rovněž nemohou opakovat... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Radek99: V podstatě souhlas, akorát ten Adamíra mi tam docela sedne. Neměnil bych (i když je jasné, že Hrušínský by zářil) ... Už jenom proto, že Adamíra dle mého ten seriál v podstatě zachraňuje - nebýt tam on, byla by to už jen podivná komediální fraška...

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Lituji, že se pan Moskalyk neodhodlal natočit to zase ,,navážno" a udělal z pokračování mimořádného seriálu víceméně komediálně laděné humoresky. A namísto pana rady Vacátka bych to viděl na policejního radu v podání pana Rudolfa Hrušínského, to by byla paráda... A samozřejmě točit na černobílý materiál...pro tu patinu...

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Nechci hodnotit zda je lepší nebo o něco horší než původní Hříšní lidé, ale je to skvěle natočený seriál, který udrží divákovu pozornost od začátku do konce každého dílu a dalšího dílu už se ani dočkat nemůžete. Jiří Adamíra excelentní, těžko by se na tuto roli hledal lepší představitel.

na příspěvěk reagoval DanušeGr.

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

Adamíra a nesympatický?? Na kriminalistický esa z ciziny stačí na kongresu pražský kapsář, na českýho radu? Baba:) a hlavně ,,Proč se Mona Lisa tak podivně usmívá? Protože ví víc než ostatní, a tak se může usmívat..."

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Doře udělaný seriál ,radu Vacátka vystřídal velmi dobrý Adamíra,pokračování Hříšníků se povedlo.

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Myslim si ze naopak velmi dobre Jiri Adamira nahradil Jaroslava Marvana. Samozrejme nemel uz takove kouzlo jako rada Vacatko, ale byl hodne dobry.

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoci, ale Adamíra mi nikdy nebyl sympatický a jeho herectví mě neoslovilo. Havelka mi přijde taky trochu "mimo", jediný, s kým s Tebou milá JosephineM souhlasím, je František Filipovský, který aspoň z některých dílů dělá zábavu nadstandardní. Ale některé díly jsou vyloženě nuda.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Adamíra září, jako vždy, Havelka je milý, Filipovský jako vždy skvělý, dobrá hudba

Reklama

Reklama