Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (85)

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Neznám původní britskou verzi seriálu a po shlédnutí té americké už kupodivu ani znát nechci - nevěřím, že by tuto mohla překonat. Bylo to pro mě neznámý a zajímavý téma a strávila jsem s hrdinama QaF intenzivní pozdně-večerní, poté i brzo-ranní chvíle. Vtip, napětí, láska a sex, pravda, ... našla jsem tam toho dost od všeho.. Emmet, Brian, Justin,Michael a v hlavní roli Babylon.. všem jsem to věřila a navíc je to pro mě z jednoho velkýho důvodu osobní srdcovka... PS Ikdyž mužský publikum může mít nechuť koukat, (vím z mýho okolí;) ,tak doporučuju zkusit to překonat a jestli to ani po pár dílech nebude slabá závislost, tak už nevím... asi je problém jinde ;D ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel o tomto seriálu, docela jsem se těšil, až jej shlédnu, protože mi to přišlo jako docela originální téma. Ale po cca 10 dílech jsem se začal trochu nudit - přišlo mi že se neustále opakuje totéž. Sice jsem dokoukal teprve první sérii, ale musím hodnotit velmi vysoko za originální, nekomerční a hodně dobře natočený seriál. ()

Reklama

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nedá spát.. Gale Harold svou roli hraje tak skvěle, že občas přemýšlím, jestli ji vůbec hraje (btw: je radost se na něj dívat). Už dlouho jsem neviděla seriál, který by mě svou upřímností a otevřeností tak dostal, zda-li jsem vůbec nějaký takový předtím viděla. Je to natočené opravdu hodně uvěřitelně, možná je to i tím, že někteří hlavní hrdinové jsou opravdu gayové, no každopádně tenhle seriál nabízí trochu jiný pohled na život, jeho požitky a taky na jeho strasti - jedním slovem "Unique". Škoda, že se nenatočila další řada, ale jsem ráda, že poslední díl je natočen tak, jak je, protože když se nad tím zamyslím, aby zachovali pointu, lépe to ukončit nemohli.. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná... Oblíbené postavy: Brian (ach.....), Michael a Ted (postupem času i Emmet). Neskutečně okouzlující atmosféra, velice sexy, má to drive :-), perfektní hudba, herci, kamera, střih. 1. řada - 100%, 2. řada - 100%, 3. řada - 100%, 4. řada - 100%, 5. řada 100% Vyjde někdy na dvd s českými titulky??? Snad nežádám tak moc... :-/ SPOILERY!!! Ta Brianova nadrženost :-) se mi zdá někdy až přehnaná a ani nemoc ho nezměnila, no ale budiž. Jednoho podobného chlapíka znám, takže vím, že to může být reálné. :-) Jen ještě takový postřeh: jsou zde ukázány 2 extrémy v chování: Brianova nezřízená promiskuita, chlad a ironie.... a Michael - citlivý muž, který bývá na druhém člověku citově hodně závislý... Pročítala jsem si komentáře a nechápu, v čem se některým nezdá to, že Briana chce tolik chlapů? Přece nebalí žádného heteráče, prostě pokud vidí, že s ním někdo flirtuje, jde do toho.... :-) a vzhledem k tomu, v jaké komunitě se naše partička pohybuje, tak není divu, že je o něho takový zájem. --- Oblíbené hlášky: Brian [to Justin]: "So are you coming or going? Or coming and then going? Or coming and staying?" (a to ještě ani jeden z nich netuší, že 3. varianta bude správně... :D ) *** Brian [to Justin]: "I don't believe in love; I believe in fucking. It's honest, it's efficient. You get in and out with the maximum of pleasure and minimum of bullshit. Love is something straight people tell themselves they're in so they can get laid, and then they end up hurting each other because it was all based on lies to begin with." (101) *** [Justin walks into Brian's loft when Brian's ready to do it with the trick.] B: "Oh, fuck! " some guy: "Jesus, who's this? " B: " That's the president of my fan club. [to Justin] What do you want? " Justin: "My Mom's out of control. Now she's following me." B: "That must be an inherited trait. " :D * Brian [to Justin]: "You're the only one you need. You're the only one you've got." (105) *** Debbi to Justins mother: Dáš si čaj? Máme tady heřmánkový, bylinkový, jak se tady dostal kondom? :D Dále pro dobrou náladu, přesně ten potřebuješ." (105) *** Dr. David [to Michael]: "To je Hugo Boss? " Michael[ohlíží se kolem sebe]: " Kde?" Dr.David: "Tvoje bunda. " :D :D :D *** Michael: (stěžuje si Brianovi, že pokazil rande) "Posloucháš mě vůbec?" Brian: "Sebelítost se snažím odfiltrovat. Měkne mi z toho p**o a to bychom nechtěli, že?" :-) (106) *** B [to Justin's father] : "So in other words, for Justin to live here with you he has to deny who he is, what he thinks, and how he feels? Well, that's not love. That's hate. " (108) *** B: [to Justin] "Mimochodem...Chyběl jsi mi. " *** Daphne: "Nejsem lesbička, ale jsem velká fanynka. " :D (106) Skvělý trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xU9JfSbyJJ8 ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli se mi ten seriál líbí nebo ne...The L word je proti QAFu podle mě rozhodně lepší a nemůžu si odpustit trocha srovnání..Shane X Brian, to je kapitola sama o sobě..Shane jsem nesnášela, jenže jak se tak dívám, tak ono asi v každém seriálu musí být někdo takový, jenže tady, u Briana je to až moc přehnané, i ten sex, takže i tu Shane začínám mít bohužel ráda. Tady se nemůžu zbavit pocitu, že 9 z 10-ti chlapů, které v QAFu zahlédnete, jsou gayové a to i v tom "hetero" světě. K 5 hvězdičkám tomu chybí hodně, ale vlastně, nebýt tam dvou L ženských, které tento seriál zachraňují před upadnutím do chlapské stupidity, hodnotím ještě níž.. Průměrná homosexuální podívaná, která, je bohužel i na mě moc a některé scénky opravdu musím přetáčet, a to nejsem žádný homofob.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • Randy Harrison prohlásil, že byl do Galea Harolda během natáčení opravdu zamilován. (Dlee)
  • Vystřižené a nepovedené scény byly vydány jako součást DVD 5. série. (Dlee)
  • Gale Harold jako jediný ze všech herců, kteří hráli v seriálu Queer as Folk, odmítal odpovídat na otázky ohledně jeho sexuální orientace. (Dlee)

Reklama

Reklama