Reklama

Reklama

Léto roku 1942

  • USA Summer of '42
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej filmu je zasadený na ostrov Nantucket v štáte Nové Anglicko, kde trávia prázdniny s rodičmi traja pubertiaci Hermie, Oscy a Benji. Dvadsaťdvaročná Dorothy vyprevádza svojho manžela na vojnu a Hermie sa do nej zamiluje. Pomaličky sa začína ich vzájomné zbližovanie.Tento nevinný vzťah sa prehĺbi, keď Dorothy obdrží telegram o úmrtí svojho manžela. Podarí sa citový zväzok udržať i potom, čo Dorothy z ostrova odíde? (Volodimir2)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná romance, která stojí skoro až na poetické kameře a pomalém tempu děje, na příjemné hudbě, která je silně melancholická a na hereckých výkonech, které jsou tak akorát přiměřené, aby bylo vše dostatečně uvěřitelné. A přitom se vás to nesnaží vydírat a ani vás to nenutí do nějakého trapného konce. Krásně natočené. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, atmosféru to malo dobrú - príjemná melanchólia zvýraznená výbornou hudbou. No nad obsahovou stránkou sa musím poškrabať na hlave, to čo bolo? Banálne až strach. Vo svete zúri vojna a chalani si s rodičmi dovolenkujú na ostrove. Partička troch kamarátov zažíva svoje prvé stretnutie s láskou a pokúša sa o milostné dobrodružstvá... A to všetko v lenivom tempe. Len samé poflakovanie po pláži, sem tam záber na more, peknú dievčinu ako objekt záujmu jedného z nich... Keby nebolo tej roztomilej scény, kedy sa Hermie snažil pomáhať so škatuľami, alebo keď si kupoval v obchode pánsku ochranu tak sa unudím k smrti. Ani ten záver to už moc nevytrhol, aj keď výborne podčiarkol všadeprítomnú melanchóliu, ktorá sa ťahala celým snímkom. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi pozoruhodný psychologický snímek o partě mladých chlapců, kteří se během letních prázdnin zamilují do jedné mladé ženy. Film má takovou zvláštní atmosféru, těžko se to popisuje, každopádně velmi dobré výkony podávají všichni tennagerovští herci a také Jennifer O'Neillová v roli oné mladé ženy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nehledejte Měsíc, vždyť máme hvězdy". I když příběh pluje pomalým tempem, vůbec to neubírá na přitažlivosti, ale právě naopak. Doba, kdy mládí bylo ještě v těchto letech a hlavně době svým způsobem naivní a tady to působilo místy roztomile, například při nákupu v drogerii. Ale nenechte se mýlit, jinak je to spíš smutný příběh tří kamarádů uprostřed války i když ta je tam zmíněna jen okrajově. Film o dozrávání, o krásné Dorothy a klukovi, který se poprvé setkává se svojí láskou…...a co dál? Podívejte se. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Válečná Amerika roku 1942. Většina schopných mužů dostává na prdel od Japončíků kdesi u Šalamounových ostrovů, nebo válčí v Evropě. V jednom z městeček však dny dál plynou svým poklidným tempem a válku připomínají jen letáky Buy War Bonds a rádiové relace z front. Ulice brázdí obří bouráky, z gramfonů hraje swing a parta chlapců si poprvé začíná všímat děvčat a osamnělých žen. Svým snům, touhám a snahám nějakou dostat podřizují vše. Jejich neobratnost, ostych a nesmělost mne v první části filmu velmi bavily. Jeden z hochů se však bláznivě zamiluje do osamnělé mladé ženy žijící v domě na pobřeží. Postupně se s ní seznamuje a začne ji navštěvovat. Ona si uvědomuje co k ní chlapec cítí a chová se k němu pouze jako kamarádka. Její muž , pilot je nezvěstný a ona na něj čeká. Jenže osamnění je hrozné, muž je nezvěstný již dlouhý čas a léto roku 1942 je tak horké.... Nádherný film, jehož ústřední melodie mi zněla v hlavě ještě několik dnů... Trochu podobná zápletka je ve filmu Malena. ()

Galerie (2)

Související novinky

Zemřel skladatel Michel Legrand

Zemřel skladatel Michel Legrand

27.01.2019

Oscarový skladatel Michel Legrand zemřel v 86 letech. Francouzský skladatel, pianista a dirigent kromě tří Oscarů držel také pět cen Grammy. Ve Francii pak vyhrál za svou hudbu třikrát cenu César.… (více)

Reklama

Reklama