Reklama

Reklama

Díky svým produktům z ovesných vloček se stal dr. Kellog na začátku 20. století multimilionářem a jeho jméno se stalo všeobecně známým pojmem. Doktorovi ale všechny tyto okolnosti byly prakticky lhostejné. Přestože se kolem jeho osoby po tisících rojili podvodníci, šarlatáni a dobrodruzi, jeho zajímal výhradně zdravý způsob životosprávy. Boháči si za každou cenu chtěli zajistit hospitalizaci v doktorově neslýchaně drahém sanatoriu, které vyvinulo na péči o tělo i duši vpravdě originální metody. Žádný sex, zato nesmírně mnoho klystýrů. Denně studená sprcha. A nečisté touhy se dají v určitých případech jednou provždy odstranit jedině operací. (AMC Czech)

(více)

Recenze (47)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen géníus Parkerova rozsahu může natočit každý film úplně jiný a ůplně jinak. Jedinou spojnicí mezi jeho díly tak zůstàvá jejich špičková kvalita. Při psaní scénáře na Parkera dohlížel zajisté nejeden pábitel a pomohl vytvarovat spoustu úžasných postav i postaviček. Ani pro ten nejmenší štěk nelituje Parker scenárista energie a cizeluje ho k dokonalosti. V úžas mě uvádí nejen množstvím a propracovaností postav, ale také dokonale černohumorným pojetím smrti mnohých z nich. Parker všem svým filmům vtiskává duši. Dlouho jsem v tak žánrově i stylově pestré filmografii hledala pojítko, způsob, jak pana režiséra idetifikovat. Konečně jsem jej našla, je to duše. Parkerovy filmy žijí. Žijí, i když jsou tak absurdní fikcí jako právě tento snímek. Film je dokonalý po všech stránkách, vizuálně to není sice Parkerův majstrštyk (konečně překonat Wall prostě nelze), ale především scéna ohňostroje s ohněm je velmi podmanivá. Porterovà napsala svoji nejzajímajější hudbu, kterou stěží kdy překoná. Černému humoru tohoto snímku se musí poklonit i Blier, některé scény jsou tak dokonale absurdní (například rozcvička za zpěvu Hahahaha), že Carax si v skrytu délá poznámky, a skloubení hudby s dějem si precizností nezadá s Lelouchem. Končím tím, čím jsem začínala, Parker je génius. Čím více poznávám jeho dílo, tím více mě tento umělec fascinuje. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechutné. Nechutné. Přisprostlé. Naprosto nevtipné. Film, u kterého se asi dobře nenajíte. Klystýry od rána do večera, nebo aspoň povídání o nich. Pár nahatých záběrů (Lara Flynn Boyle, Traci Lind a hlavně Bridget Fonda), ale taky pár tlustic. Hopkins hrozný, scénář nikam nevede, a divák netuší, jestli bude moct někomu fandit. Velká výprava, to jo. Viděno v českém dabingu, ach jo. Doporučuji originál. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velká škoda nevyužité šance, vytvořit pěknou, bláznivou komedii. Potenciál tady byl. Šílený doktor Kellogg zakazuje ve svém sanatoriu vše lidské. Maso,sex a cigarety. Na procedurách používá na pacietech někdy až mučící stroje a nástroje a právě tyto scény jsou zdrojem humoru v tomto filmu. Horší je, že si režisér myslel, že čím víc narve fórků a vtipů do filmu, tím bude humornější. Opak je pravdou! Způsobuje tu vlastně inflaci vtipů, čili jejich znehodnocení. Některé fóry už zacházejí až do trapnosti nebo nejsou vypointované. Také trojka "podnikatelů", vyrábějící kukuřičné vločky, se minula účinkem a doktorův adoptovaný syn George je vtipnější jako malý kluk, než jako dospělý. Jinak jsem se ale bavil a film na jedno shlédnutí lze doporučit. Určitě neublíží a svým "lechtivým" podtextem potěší. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Svou atmosférou, hudbou a pojetím vše nasvědčovalo legraci velkého stylu, ale pro mě většina vtípků vyzněla naprázdno... Dozajista, některé věci jako klystýr a poté střih na nalévání tmavého piva jsou věci, které budu mít v hlavě dlouho, ale takovéto momenty tam byly asi dva... Když se přidají hlášky dr. Kellogga, číslo se mírně navýší, ale to je tak celé... Coby historický film to celé ušlo, neboť zasazením to vše pasovalo... Ale nějak mi to nesedlo... Asi jsem čekal výbornou taškařici a dostalo se mi jen dobré... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vítaným hostem ve Wellville bych tedy rozhodně nechtěl být. Denně předepsaná monotonní strava a totálně šílené povinné procedury. Natočit tenhle film se silně sexuálním tématem někdo jiný, jiným způsobem a zasazený do jiné doby, možná by se dočkal ode mne i toho nejnižšího hodnocení. Jenomže Alan Parker, ten mi po skvělém filmu "The Commitments" (kde jsem v půlce filmu se šokujícím pocitem zjistil, že mi vůbec nevadí, že skoro všechny postavy vypouští z úst vulgarismy každou možnou chvíli) nabízí další jedinečnou a nezapomenutelnou podívanou po všech stránkách, která mi dovolila snad po celý čas zapomenout na jakékoliv předsudky ke kontroverzního tématu a užívat si naplno každý detail filmu. Od nádherné historické výpravy, atmosféry, pečlivě sestavené a vybrané hudební složky, přes sympatické herce až po spoustu vycizelovaných detailů a gagů, postaviček a jejich vizáží, kostýmů, absurdních a groteskních scének... ale hlavně téměř bezedné studnice originálních vynálezů, za jaké se při potenciálním zaměření na tohle téma nemuseli stydět ani sci-fi průkopníci jako Jules Verne či Karel Zeman!! :o)). Tohle prostě snad nemá hluchého místa a šlape po celý čas v dobře zavedeném rytmu, asi jako onen klučina s košilí za trest dokolečka nahoru a zase dolů po schodech. Ne, ne, tohle přímo a doslova běhá jako uvědomělý pacient před wellivllskou drezurou či chycením do ruk komisařů. Jo, tuhle polozapomenutou americkou šarádu z jejich veleúspěšného filmového roku si klidně dám časem i podruhé. 90% ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama