Reklama

Reklama

Zabiják z Bangkoku

  • Česko Sniper z Bangkoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příbeh hluchoněmého rváče a jeho partnera z Bankoku. Jednoho dne dostanou nový úkol týkající se čistek v podsvětí. Hlavný hrdina se seznamuje s milující ženou a začíná pochybovat o správnosti svých činů. Právě ten pocit však v jeho profesi znamená největšího nepřítele. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vedľa Oka asi najlepší film bratov Pangov...určite je tento originál lepší ako Bangkok Dangerous s Nicholasom Cageom...a hlavnú zásluhu má na tom príbeh, ktorý je nosným bodom a vie udržať diváka až do konca..akcia až bokom..keby niet divnej thajskej kamery, a zvláštnych filtrov..zvyšujem hodnotenie...ale ináč solídny film ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tímto se Thajsko docela ve své době asi vytáhlo... Nejde o nějakou rádoby "martail arts instruktáž", které natáčí dnes, ale klasickou "woo-ovskou" střílečku. Jednoduchý děj, nájemní vrazi, mafiáni, jedni se mstí druhým, do toho hlavní hrdina, který je ze všech nejschopnější, jeho msta za zabité přátele ve finále a ani nevím proč malá love story s jednou dívkou. Ono ten film není ani tak o akci, ale úžasné atmosféře, kde tvůrci evidentně čerpali z hongkongských filmů. Zejména hra s barvami modrá-rudá jsou pro Hongkong naprosto typické. Celkově je však film velmi dobře technicky vytvořen a pojat. Hlavní scéna je zřejmě smrt kamarádky v rukou hlavního hrdiny a jeho flashback všech jeho skutků v minulosti a jejich následků ... úžasné. Remake s Nicolasem Cagem (2008) vznikl nevím proč a za jakým účelem, a i když se mi docela líbil, byla to už jen plochá akční střílečka, nic víc. Tohle má hloubku, atmosféru, určitý stupeň tajemna a zasněnosti. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

I hranice mezi artem a akčním filmem se může stírat, tak jako v tomto thajském filmu který na asijské poměry poměrně standartní příběh o přátelství, lásce a pomstě v prostředí těch nejnásilnějšních gangsterů a nájemných vrahů, okořeněný hluchoněmostí hlavního hrdiny, podává formou která je stylu "hollywoodských akčňáků" vzdálená víc než čemukoliv jinému. Jednak důrazem na narušené vnímání světa hlavního hrdiny a jeho psychiku, ale hlavně působivým a originálním špinavě pseudovideklipovitým nasnímáním které na první pohled působí odosobňujícím dojmem, ale ve skutečnosti funguje přesně opačně... a provází tak diváka celým příběhem až ke zdrcující katarzi, ke které nepotřebuje ani spektakulární akční scény, ani přebytečnou míru vysvětlovaček. 9/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zrovna akčné inferno to nieje, skôr len taký thriller/dráma, v pohode sa to dalo zvládnuť i bez titulkov. Keďže hlavná postava je hluchonemí zabijak, dialógov je po skromne. Raz si ho jeden chlapík z brandže i s manažérkou, ktorá pracuje v jednom nočnom klube, všimli na strelnici, kde robil upratovača a sem tam si zastrieľal. Streľba mu išla dobre pretože mu nevadil zvuk streľby mohol sa plne sústrediť na zásah a o tom že takýto chlapík, samotár, nikomu nič nevykecia nebolo pochýb – proste ideálny človek . Po čase sa však zaľúbil a kombinácia nájomný vrah a nevinné dievča prinesie do jeho života prvé pochybnosti. O postave sa dozvieme prečo sa stal tým čím sa stal, ako sa zoznámil z ľuďmi z fachu, jeho tréning, prvé začiatky, postrelenie priateľa a tým prechod väčšiny práce na neho. Keď však zákerný mafián znásilní v klube ich informátorku ani jeden z nich nenechajú tento čin bez povšimnutia a vydajú sa na krvavú cestu za pomstou... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No on to zrovna nebyl úplně sniper. Sniperku hlavní hrdina použil pouze ze začátku a této scéně s přihlížející holčičkou fakt nechybělo nic. Hlavní hrdina je sympaťák a fakt mi na něm záleželo, ta romantická linie mi úplně vykouzlila úsměv na tváři (nestíhal jsem tu thajskou kino-horskou dráhu). Akce není nějak extra nápaditá, ale je syrová, jako celý příběh. Přišlo mi, že se zvuková stopa přizpůsobila jakoby neslyšícím. Občas vypadne zvuk úplně a koukáme očima hlavního hrdiny, jindy jsou tam dost divný zvuky atd. Herci byli výborní, hlavně ta lékárnice byla hrozně milá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Thajsku v lokalitách Bangkok a Pattaya. (GASTON73)

Reklama

Reklama