Reklama

Reklama

Oko

  • Hongkong The Eye (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když operatér Wag dovolí dívce sundat obvazy, začíná Mun znovu objevovat svět kolem sebe: svou tvář v zrcadle, předměty, lidi kolem sebe. Zároveň však zděšeně zjišťuje, že se z pozvolna se rozptylující mlhy vynořují i věci, které nevidí nikdo jiný než ona: stínové přízraky a události, jejichž smysl jí uniká a které ji stále trýznivěji pronásledují. Zdá se, že se scházejí všude tam, kde má někdo zemřít. Munin svět se mění v mučivou, nepochopitelnou noční můru. Když se Mun vrátí z kliniky domů, babička a sestra vše přičítají šoku z nové situace. Zprvu si to myslí také operatérův mladý synovec, psycholog Lo, který měl dívce původně pomoci adaptovat se na její "nový" smysl a který se do ní zamiloval. Mun ho však přesvědčí, že její problémy souvisejí s osobou neznámého dárce, který jí předal své přízraky a traumata. Stopa dívku a Loa zavede do thajského Bangkoku, kde vyhledají matku mladé ženy, jež spáchala sebevraždu a jejíž oči teď Mun nosí. Mun cítí, že je na dosah odhalení démonů cizí minulosti. Postačí, když znovu prožije tragické okamžiky ze života nešťastné vesničanky Ling Chiu Wai, aby získala právo na vlastní pohled na svět? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr ! Těšil jsem se, když jsem viděl samé 4s a 5s,ale byl jsem opravdu překvapen, jak nadhodnocený tenhle film JE! Každý říkal, jak je to děsivý, jeden z nejděsivějších hororů vůbec a ono tam byli pouze 4 pokusy za celý film, které by mohli někoho alespoń polekat a to pouze v první půli filmu. Možná jsem na půl mrtvý, protože film jsem sledoval v noci a zlekl se pouze jednou. Nicméně musím říct, že film mě potěšil tím, že film nezakládal na duchovi s dlouhými černými vlasy a také,že vyvrcholení muziky bylo předtím, než něco vyskočilo před Obrazovku! Snaha o Epický Závěr v Hororu ještě k tomu Japonském, mně pobavila.. Každopádně se mi Oko zamlouvá více než Japonská Nenávist!:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +solidní atmosféra, hustej závěr, zajímavej příběh -občas slabá místa/// Duchařina, žánr kterému jsem nepodlehl. Přesto celkově mohu tento film ocenit. Není příliš komplikovaný a své příznivce si pochopitelně najde. Jsem zvědavej na další pokračování, údajně slabší, tak uvidíme. Jinak herci byly celkem fain, možná to bylo jen o něco delší, než bych chtěl. No a rovněž mě trošku vadí, že se u podobných hororů moc nebojím, ale natočeno je to pěkně./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Celý film to směřovalo na tři díky některým hereckým výkonům a určitě nutnosti povznést se nad odlišnou mentalitu filmu a některé scénáristické lapsy. Ovšem hra s kamerou je v tomto filmu natolik sugestivní, že u některých scén je člověk napjatý jak struna a čeká odkud to přijde. Fantasticky hororová je například scéna ve výtahu a to si vystačí bez lekačky. Závěr je jak z jiného filmu a SPOILER celkem mi připomněl ze stejného roku The Mothman Prophecies. Ovšem myslim, že hořící těla lidí, dětí a zvířat za doprovodu romantické klavírní melodie tu čtvrtou hvězdu poskládají. A poslední záběr je vážně hezký.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na základe hodnotenia som čakal podstatne viac. Nebolo to zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Celé mi to pripadalo ako Šiesty zmysel, avšak v tomto prípade celkom netradične, ako jeho horšia ázijská verzia. Len forma bola iná a príbeh nebol tak prepracovaný a ani tak zaujímavý. Prehráva aj čo sa atmosféry týka. Pár lepších záberov by sa tu síce našlo, ale o nič svetoborné nešlo, tmavé tiene už nikoho nevydesia. Až na tú scénku vo výťahu, tá bola hustá, niečo na podobnej úrovni so spomínaným Šiestym zmyslom. Koniec bol predvídateľný a vôbec nie šokujúci, ako by som snáď čakal. Škoda, vidím to na premárnený potenciál a slabú réžiu. 60/100 ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Keď som sa chystal toto OKO pozrieť na DVD, nečakal som nič extra, išiel som do toho bez očakávania a neznalosti filmu. Vedel som iba to, že je to nejaký novší šikmooký horor. Úvodné titulky filmu mali pekné pozadie, aj keď to vyzeralo dosť cielene a nátlakovo na diváka, ale akceptoval som. Ale keď začal film, už nebolo čo akceptovať ani náhodou. Paradoxne to moje hodnotenie 1* je čisto iba za úvodné titulky, všetko ostatné si odo mňa nezaslúži ani chlp hviezdičky. Toto OKO nieje dobré z môjho pohľadu všeobecne ako film, a ako horor a ostatné žánre, ktoré tento film reprezentuje, už vôbec nie. Je to maximálna nuda, duchárska trápnosť, ktorá nestála skoro vôbec za nič (okrem titulkov :D). Žiadna z lakačiek mi ani jeden chlp nenadvihla a ani na 1 percento nepotešila, ale zato nadvihla žalúdok (negatíne). O to väčšie prekvapenie bolo vidieť hodnotenie na CSFD (k 28.4.2007 – 73%). Ja to vidím na 1* MAXIMÁLNE. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Bratři Pangové uvedli, že inspiraci k příběhu získali z novin v roce 1989, kde se psalo, že spáchala sebevraždu dívka, které byla transplantována oční rohovka. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Hong Kongu a Singapuru. (Terva)

Související novinky

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Renée a její „OKO“

Renée a její „OKO“

04.10.2005

Obliba v předělávání klasických hororů země vycházejícího slunce a jejího blízkého okolí neustala. Renée Zellweger si zahraje hlavní roli v připravovaném remaku úspěšného hong-kongského hororu Oko,… (více)

Reklama

Reklama