Reklama

Reklama

Oko

  • Hongkong The Eye (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když operatér Wag dovolí dívce sundat obvazy, začíná Mun znovu objevovat svět kolem sebe: svou tvář v zrcadle, předměty, lidi kolem sebe. Zároveň však zděšeně zjišťuje, že se z pozvolna se rozptylující mlhy vynořují i věci, které nevidí nikdo jiný než ona: stínové přízraky a události, jejichž smysl jí uniká a které ji stále trýznivěji pronásledují. Zdá se, že se scházejí všude tam, kde má někdo zemřít. Munin svět se mění v mučivou, nepochopitelnou noční můru. Když se Mun vrátí z kliniky domů, babička a sestra vše přičítají šoku z nové situace. Zprvu si to myslí také operatérův mladý synovec, psycholog Lo, který měl dívce původně pomoci adaptovat se na její "nový" smysl a který se do ní zamiloval. Mun ho však přesvědčí, že její problémy souvisejí s osobou neznámého dárce, který jí předal své přízraky a traumata. Stopa dívku a Loa zavede do thajského Bangkoku, kde vyhledají matku mladé ženy, jež spáchala sebevraždu a jejíž oči teď Mun nosí. Mun cítí, že je na dosah odhalení démonů cizí minulosti. Postačí, když znovu prožije tragické okamžiky ze života nešťastné vesničanky Ling Chiu Wai, aby získala právo na vlastní pohled na svět? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Fr 

všechny recenze uživatele

když po operaci očí dříve slepé dívce Mun sundají obvazy, zjišťuje, že svět je vážně nádherný. konečně vidí. jenže, patří vše co vidí do normálního světa? proč cítí bolest, kterou jiní necítí? co musí udělat, aby byla obyčejný člověk? musí být silná a přestat se bát! ... při zjeveních mi běhal mráz po zádech. napětí plynulo z toho CO UVIDÍ. ale jinak, při srovnání se šestým smyslem u mě oko nemá šanci. je to tak divně poskládaný, kromě občasnýho leknutí to na mě nijak zvlášť nepůsobilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na asijské filmy jsem celkem zatížený. Patří mezi moje nejoblíbenější a je celkem jedno odkud pocházejí. Ne všechny mě však dokázali uspokojit natolik, abych se k nim musel častokrát vracet a OKO je bohužel jedním z nich. Patří sice mezi ty nadprůměrnější, ale samotná náplň filmu byla hodně nevyvážená. Vesměs většina těchto kousků má v sobě určité poselství a zde tomu nebylo jinak. Jenže vlažný začátek mě docela nudil a to docela dost. Přiznám se, že jsem u toho málem usnul. To by však byla škoda, jelikož bych přišel o docela zajímavé zvraty, jenž nám zde byli nabídnuty. Druhá polovina už byla o hodně lepší. Atmosféra i díky hudbě dokázala vytvořit ono napětí, které jsem tam doté doby postrádal. Ke konci filmu už všechno šlapalo jak mělo a přestože závěr nebyl zas až tak dokonalý, dám s klidným svědomím nadprůměrné hodnocení. 7/10 ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších asijských hororů, to beze sporu. Hororová atmosféra je místy naprosto perfektní a některé momenty dokáží dost dobře vyděsit. Příběh mohl být sice o něco údernější, ale i tak se jedná o velmi povedený horor. Ale o nějaké geniální pointě bych nemluvil, tohle už jsem párkrát viděl. 75% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děsivost Šestého Smyslu se rázem stává hadrem na podlahu...už od úvodních titulků, které kromě skvělého výtvarného řešení oplývají geniální hudbou od Orange Music. Tato hudba vás provází celým filmem, od takřka romantických scén ve kterých Mun znovu objevuje svůj svět, až po děsivá přízračná vidění. Právě zvuková stránka, střih a kamera dělají atmosféru tak hutnou, že se tomu člověk zdráhá věřit. Ne, nezdráhá se, ale bojí se věřit. A ohledně hereckých výkonů - obraz strachu v očích hlavní hrdinky vaši mysl hned tak neopustí. Dočkáte se i drobné exkurze do východního náboženství a filozofie, prostě a jednoduše - Oko je božské... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ak meriame žáner horor mierou pociťovaného strachu tak potom je toto ten najlepší horor aký som kedy videl. Ak ho mám porovnať so 6 zmyslom ,je lepší lebo sa nehrá na "prekvapivú" pointu a ak ho mám porovnávať s Kruhom tak miera strachu pri Kruhu nedosiahla ani polovicu toho, čo dosiahla pri Oku. Nelogičnosti ma pri tých zimomriavkach vôbec nenapadali a za všetko hovorí to, že sme jednu kamarátku museli po zhliadnutí odprevádzať do jej izby a zapínať jej svetlo .......... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Bratři Pangové uvedli, že inspiraci k příběhu získali z novin v roce 1989, kde se psalo, že spáchala sebevraždu dívka, které byla transplantována oční rohovka. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Hong Kongu a Singapuru. (Terva)

Související novinky

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Renée a její „OKO“

Renée a její „OKO“

04.10.2005

Obliba v předělávání klasických hororů země vycházejícího slunce a jejího blízkého okolí neustala. Renée Zellweger si zahraje hlavní roli v připravovaném remaku úspěšného hong-kongského hororu Oko,… (více)

Reklama

Reklama