Reklama

Reklama

Repete

Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 1995, 8 min

Obsahy(1)

Krátký film Michaely Pavlátové pojednává bez dialogů o dialogu mezi pohlavými se zvláštním zřetelem na rutinu a zacyklení. Kromě jiných ocenění film získal např. Zlatého medvěda na festivalu v Berlíně. (J.Connor)

Recenze (8)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná myšlenka jako u Švankmajerova Et Cetera, ale tam kde král české animace svůj depresivní stereotyp ukončuje, tam Pavlátová dává možnost chaosu a propojení jednotlivých prvků, čímž jde dál než sám velký Švankmajer. Lepší o třicet let později, nežli nikdy. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné krátke video s lepšou a pútavejšou animáciou ako depresívne Reči, reči, reči. Pointa mi čiastočne zase uchodí, ale aspoň sa na to trocha dalo dívať. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* další nápaditý animák paní Pavlátové přináší metaforu o stereotypech a opakování stále stejných chyb. Trošku změnila svou standardní animaci, tak to vypadá o něco líp. Pro mě to je mírný nadprůměr, za což si ty 4 hvězdičky zaslouží. Ze zajímavosti si ho můžete prohlédnout tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama